УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.
Написал Alex Andrushchak   
27.03.09

Людмила Павлівна представникам місцевих медійних структур повідомила, що музей був заснований у 1890р. і в наступному році відмічатиме своє 120-річчя. Зокрема, до цієї річниці працівники музею готують цілий комплекс заходів приурочених саме цій даті, яка є не стільки важливою для самого музею, скільки для міста та його жителів.

На сьогодні, робота і основні напрями діяльності музею спрямовані на популяризацію, виховання громадян, зберігання та патріотичне настановлення підростаючого покоління. Розділами роботи музею є: науково-дослідницький, збиральницький, науково-освітній. Музей знаходиться на таких об’єктах як: Стара Фортеця, Ратуша, вірменський торговий будинок, картинна галерея і костел.

Також діяльність музею за 2008 рік була відмічена на всеукраїнському рівні, зокрема, музей ввійшов у 10-ку найкращих музеїв країни, які надають платні послуги. Працівники музею працюють над аудитом по вивченню статистичних даних про те, звідки приїжджають туристи, щоб відвідати музей, якою є мета їхнього приїзду та, що вони хотіли б побачити у першу чергу, як тільки приїжджають у місто.

За перші місяці 2009року музей йде на рівні порівняно із минулим 2008 роком, вже зараз платних послуг музеєм надано на суму більше 40-ка тисяч гривень, але не можна констатувати той факт, що ця сума зросла порівняно з минулим роком.

Музей планує на кінець 2009 року відкриття (частини) нової історичної експозиції «Історія Поділля та Кам’янця-Подільського від 1917 до наші днів», зрозуміло, що така експозиція не всім прийде до смаку, тому як в одному залі будуть представленні експонати з різних сторінок історії України, які є як позитивними для українців, так і наштовхують на сумні спогади. Проте, вже сьогодні є люди, яким небайдуже це починання і вони також долучаються до цієї роботи (приносять різні експонати для цієї виставки). Планується кожен зал експозиції оснастити моніторами, які б транслювали історію того чи іншого періоду. Це робиться для того, щоб не перевантажувати увагу відвідувачів загальним історичним матеріалом.

У музеї працює художній відділ, зокрема, працівниками музею складений каталог виставок і різних заходів передбачених на 2009 рік., з частковою інформацією про авторів та їхні роботи. Також започаткована співпраця з Сергієм Івановим, з метою, у такий спосіб, підвищити виставковий рівень творів мистецтва (картин), співпраця у плані залучення окрім місцевих художників та талановитої молоді ще й відомих художників України, а можливо і світу.

Щодо старої фортеці, то тут музей планує здійснити реконструкцію експозицій, що розміщенні у кожній із башт фортеці, а з часом прийнятися і до роботи над внутрішньо-дворовим покриттям подвір’я старої фортеці.

 
Обсуждение (16 комментариев)
RE: Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.   30.03.2009 [15:41:39]
Ну это Вы загнули 150 грн, на сайтах агенств цены стартуют от ~350. Да и 4 грн не спасут. Тут уже быда подобная ветка, в основном с призывами: "Давай финансирование".
Вот интересно в Лазерному шоу во дворике археологического музея поменяют подмокшие описания эскпонатов или нет.
#4892
RE: Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.   08.04.2009 [18:35:34]
Если едут школьники или просто любители покатушек на один день, грубо говоря, это обходится в 150-200 гривен (проезд на поезде+скромная еда+вход в музеи+скромный сувенирчик). А ценах турагенств "маленькая наценочка" всегда присутствует!Получается, люди едут в город, тратят деньги на еду, транспорт, проживание, а на то, что, собственно, приехали посмотреть, тратят АЖ 2 гривны. А потом город выпрашивает деньги у государства, економит на всём, на чём можно и нельзя...
#5236
RE: Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.   08.04.2009 [19:47:40]
бліііін, був брифінг, а я не знала. Можна було б поговорити про улюблену тему Л.Станіславської - про ляльок. І про те, чому, якщо вона не награлася в дитинстві - та ще й має дещо готичні преференції у грі - страждати має репутація міста...

І я б дуже, дуже не хотіла б стикатися в рідному місті з тими тургрупами, які описав пан Трофімов. Оті вівці, котрі навіть не рахують кількість відвіданих музеїв і покірно слідують за екскурсоводом - ну реально ж це СТРАШНО.
#5239
RE: Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.   08.04.2009 [19:50:53]
taras написав(ла):
Цитата:

Вот интересно в Лазерному шоу во дворике археологического музея поменяют подмокшие описания эскпонатов или нет.


Вже змінили. Всі таблички свіжесенькі.

А лазерне шоу лише раз було в дворику вірменського будинку. Презентація № 2 - в кінці квітня на тому місці, де шоу й відбуватиметься шотидня: на стінах фортеці, в одному з бастіонів.
#5240
RE: Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.   09.04.2009 [06:11:24]
Цитата:
Оті вівці, котрі навіть не рахують кількість відвіданих музеїв і покірно слідують за екскурсоводом - ну реально ж це СТРАШНО.

Это лучше чем вообще никуда не ездить и ничего не смотреть.
#5242
RE: Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.   09.04.2009 [17:52:18]
Почему "вівці"?! Вспомните свои школьные поездки, эдак, в классе 5-8! Неужели Вы ходили по городу, в который приехали на экскурсию, сами, без экскурсовода, либо шли в противоположную ему сторону??? Или Вы ДОТОШНО считали количество посещённых музеев (только как Вы в них попадали, если за экскурсоводом не ходили )???
#5250
RE: Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.   10.04.2009 [11:43:18]
я з трьох років - за згадками мами - на всіх екскурсіях виходила вперед і уважно слухала екскурсовода. От і виросло те, що виросло.
а вам ТЕРМІНОВО треба зробити експеримент - негайно підійти до музею, будь-якого - і зайти всередину. і переконатися - уявіть собі - що туди таки пускають БЕЗ екскурсоводів. Може, заякесь десятиліття ви навіть навчитеся отримувати від ходіння по музеях задоволення. Поки що здається, що для вас це мука.
#5259
RE: Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.   10.04.2009 [14:26:11]
Одного человека пускают без экскурсовода. А ГРУППУ ШКОЛЬНИКОВ/СТУДЕНТОВ/ТУРИСТОВ, которых я имел ввиду, КАК ПРАВИЛО, сопровождает экскурсовод!
А музеев на своём веку посетил - дай Бог каждому. Практически ни одной экскурсии с классом не пропустил! Вот неполный список: Черновцы, Ывано-Франковск, Яремче, Коломыя, Ужгород, Львов, Луцк, Винница, Киев, Чернигов, Полтава, Запорожье, Одесса, Крым...Последние посещения - галерея современного искусства "Пинчук-артцентр"(советую посетить!) и художественная галерея в старом городе, где выставляли отчёт фотоклуба "Погляд"(неприятное впечатление что от работ, что от выставочного зала!). Музеи приносят наслаждение, если они интересны и качественны в экспозициях!
#5261
RE: Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.   10.04.2009 [14:31:57]
дуже б вас попросила ваші враження від виставки "Погляду" написати в відповідній темі -а ще краще, продублювати їх на фотоклубівському сайті http://poglyad.at.ua/
Була би вдячна.
#5263
RE: Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.   10.04.2009 [14:39:00]
Зайт переехал сюда http://poglyad.fotoclub.info/
#5266
RE: Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.   21.04.2009 [19:27:00]
Як особа, котра задіяна у створенні історичної експозиції, хочу відповісти на закид у створенні ляльок на об`єктах музею. Колись ми також обурювались їх кількістю та якістю, але які смаки у публіки, такі і експонати. Відвідайте музеї Польщі, Росії, інших держав, і там побачите подібні воскові і глиняні статуї різного гатунку. Нова еспозиція подібних фігур майже не буде мати, але я дуже сумніваюсь, що широкий загал її оцінить належним чином. Знову будуть лунати різноманітні закиди.
#5545
RE: Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.   21.04.2009 [19:35:36]
Реклюз, я відвідую! Багато! Чесно!!! Я в грудні навіть в Австрії була по спец-стипендії - саме з метою відвідання музеїв.

Капарні ляльки бачила лише і тільки в Туреччині.

А вам потрібно не лягати під невігласів з публіки, а піднімати їх культурний рівень. а з таким настроєм - ніц не вийде.
#5547
RE: Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.   22.04.2009 [06:00:50]
Честно, видел только один раз, восковые фигуры в музее Пирогова в Виннице.
Так они там разные, есть как живые, есть как детские игрушки большого размера. Но чисто, аккуратно и достойно. Те, которые на детские игрушки похожи, стоят подальше и в глаза не бросаются.
#5552
RE: Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.   11.05.2009 [19:52:06]
У Відні цього року й сам був. Дивився коштовності австрійських імператорів.

На мій погляд, головна проблема наших музеїв (і не тільки кам`янецьких)полягає в тому, що вони створюються під якусь концепцію, а не під наявні колекції. А при такому підході без різного роду муляжів, ляльок і тому подібних речей просто не обійтись. Якщо не вірите, створіть самі хоча б простеньку виставку, тоді і поговоримо.
#6151
RE: Брифінг для ЗМІ з директором музею м.Кам’янця-Подільського Станіславською Л.П.   12.05.2009 [06:34:10]
Может и так, но почему оно в таком состоянии.
#6157
Показана только часть комментариев. Смотрите все комментарии в форуме.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 12