УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Презентація фільму «Тарас Бульба»
Автор: Administrator   
02.04.09
Тарас Бульба
  • 3 роки роботи
  • 25 мільйонів доларів
  • 1000 акторів масових сцен
  • 2000 спеціально створених костюмів

За рішенням ЮНЕСКО 2009 рік оголошено Роком Миколи Васильовича Гоголя. 200-річчя з дня народження письменника святкується на державному рівні в Україні та Росії.

Тож раді представити вам наймасштабніший кінопроект 2009 року на теренах СНД – історичну драму «Тарас Бульба». Фільм відзнятий Володимиром Бортком за мотивами одноіменної повісті Миколи Гоголя.

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ – УКРАЇНСЬКИЙ ГОЛІВУД

За ініціативи Володимира Бортка одна із чотирьох презентацій стрічки «Тарас Бульба» відбудеться саме у Кам’янці-Подільському. І недаремно. Адже за останні роки у цьому місті було відзнято низку фільмів, які справедливо можна вважати блокбастерами. Кам’янець-Подільський навіки зберіг неспотворений оригінальний дух української історії, який можна відчути і навіть торкнутися до нього. Через свою особливу ауру місто стало Меккою для титулованих режисерів і поступово перетворюється на своєрідний український Голівуд.

СЮЖЕТ

Події фільму занурюють глядача у важкий період в історії козацтва, коли запорожці піднялися на боротьбу з Річчю Посполитою. У самому центрі політичних інтриг опинилася сім'я авторитетного козака Тараса Бульби, який переживає глибоку особисту драму. Тарас Бульба втілює ратний дух Запорізької Січі. Він з величезною любов'ю ставиться до своїх товаришів-запорожців, поважає звичаї Січі і не відступає від них ані на йоту. Тарас мріє, щоб його сини – Остап і Андрій – стали хорошими воїнами. Однак, його сподівання не втілилися у життя. Остап гине як герой у розквіті літ, а Андрій закохується у польську аристократку і хоче втекти із Січі. Тепер Тарас повинен вибирати між любов'ю до батьківщини і любов'ю до сина.

ПОДРОБИЦІ

Зйомки фільму проходили в Росії (на кіностудії «Ленфільм»), в Україні (острів Хортиця, Запоріжжя, Бахчисарай, Кам'янець-Подільський, Київ, Хотин), в Польщі (Варшава). Знімальний процес розпочався в лютому 2007 року і тривав 9 місяців. Батальні сцени, яких у фільмі п'ять, знімалися переважно у Кам'янці-Подільському та Хотині. Ще на початок зйомок фільм мав назву «Запорозька Січ».

ЦІКАВИНКИ

За першим задумом режисера, роль Тараса Бульби повинна була дістатися французькому актору Жерару Депардьє, проте у кінцевому результаті її виконав Богдан Ступка.

У фільмі могли зіграти Руслана Писанка, Радміла Щогольова, Наталія Бузько, Влада Литовченко, Світлана Вольнова, Генадій Попенко, але ніхто з них не взяв участі в зйомках стрічки з різних причин. У фільмі зайняті відомі актори - Богдан Ступка, Володимир Удовиченков, Ігор Петренко, Ада Роговцева, Михайло Боярський, Петро Зайченко. На жаль, для Бориса Хмельницького і Олександра Дедюшко цей фільм став останнім, актори пішли з життя, не доживши до прем'єри.

На зйомках однієї з батальних сцен сталася містична пригода. Про неї розповідає Володимир Бортко:

- Мене часто запитують про містику. Так от, я пригадав, що було містичного на зйомках фільму "Тарас Бульба". Ми знімали сцену останнього бою – коли вмирають козаки - там мав бути закадровий текст: "І вилетіла молода душа. Підняли її ангели під руки і понесли до небес. Добре буде йому там." Я передбачав, що в цей час камера піднімається над боєм і знімає згори. Але я не міг передбачати, що у цей момент над знімальним майданчиком з'являється журавель виписує кола над майданчиком. Я говорю операторові: "Знімай!", і він зняв. Ці кадри увійшли до фільму. Без них було б гірше.

ВІДОМОСТІ ПРО СТРІЧКУ

Жанр: історична драма Режисер: Володимир Бортко Продюсери: Антон Златопольський, Рубен Дищдишян Автор сценарію: Володимир Бортко

У головних ролях: Богдан Ступка, Ігор Петренко, Володимир Удовиченков, Магда Мельцаж, Володимир Ільін, Юрій Беляєв, Михайло Боярський, Ада Роговцева

Оператор: Дмитро Масс Виконавчий продюсер: Вадим Абдрашитов Оператор-постановник: Дмитро Масс Художники-постановники: Сергій Якутович, Володимир Свєтозаров, Марина Николаєва. Композитор: Ігор Корнелюк Постановка трюків: Нік Пауелл Композитор: Ігор Корнелюк Виробник: «Арк-фільм» на замовлення ТК "Росія" та «Централ Партнершип» Тривалість: 100 хв. Бюджет: 25 млн. $ Рік: 2009

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

За словами режисера Володимира Бортка, робота над фільмом закінчилася за тиждень до першої презентації, яка відбулася 31 березня у Санкт-Петербурзі. Після цього прем’єрний показ фільму відбувся у Москві та Києві. Четвертим містом, у якому відбувається офіційна презентація «Тараса Бульби», став Кам’янець-Подільський. Це стало можливим завдяки Кам’янець-Подільській міській раді, Фестивальній агенції «Ратуша» і «Національній телерадіокомпанії України».

Презентація відбудеться 5 квітня о 16.00 у кінопалаці «Юність» (Проспект Грушевського, 15). Презентацію декоровано в стилі часів Січі: біля кінопалацу «ЮНІСТЬ» стоятимуть козацькі намети, лунатиме музика 17 ст., а гостей зустрічатимуть справжні козаки, які брали участь у зйомках фільму. Неподалік від входу горітиме ватра, на якій у великому казані варитиметься куліш. У холі можна буде подивитися фотовиставку про зйомки кінострічки «Тарас Бульба». Після прес-конференції з Богданом Ступкою, Василем Ілащуком, Сергієм Якутовичем і Анатолієм Нестеруком своїми враженнями від перегляду стрічки поділяться режисер Олесь Санін і керманич гурту «Мандри» Фома. Далі відбудеться, власне, показ.

ПЕРЕЛІК АКРЕДИТОВАНИХ ЗМІ

Телебачення: Перший Національний канал 5 канал Інтер ICTV НТН 24 Ексклюзив ТРК «Контакт» ТРК «Чернівці» БУК «3 студія»

Радіо: Національне радіо Радіо «Буковина» «Блиск ФМ»

Газети: «Погляд» «Молодий буковинець» «Сім»

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
12 гостей