УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
ІІІ Міжнародний фестиваль національних культур `Подільська веселка`
Written by Alex Andrushchak   
vivtorok, 14 kviten` 2009

Древнє місто Кам'янець-Подільський називають перлиною Поділля. Цей епітет стає цілком зрозумілим для кожного, хто неквапливо, як справжній турист, огляне пам'ятки національного історико-архітектурного заповідника "Кам'янець".

Геополітичне розташування Подільського краю зумовило тривале його перебування в сфері інтересів таких держав як Литва, Польща, Росія, Туреччина. Перебіг подій зумовив формування столиці краю передусім як потужного оборонного комплексу. І сьогодні чимало туристів висловлюють здивування вдалим поєднанням потужних оборонних мурів міста, Старого замку XVII століття, високих стрімких скель каньйону річки Смотрич та самобутньої етнічної культури народів семи національностей, які проживали на території 121 га у мирі, дружбі, взаєморозумінні і повазі.

Ці історичні та географічні умови зумовили появу Міжнародного фестивалю національних культур, який являє собою велике дійство, складовими частинами якого є вивчення і популяризація історичного минулого, відродження культурно-мистецьких традицій та підтримання дружніх зв’язків з іноземними державами. Це свято – данина поваги і вдячності тим народам, які зробили свій внесок в історію Кам'янця-Подільського. Поляки і вірмени, росіяни і євреї, турки, литовці і українці, маючи різну мову, різний світогляд, різну культуру протягом соліть писали в камені, на полотні, на папері і просто в людських душах історію славетного і прекрасного Кам'янця-Подільського.

ІІІ Міжнародний фестиваль національних культур "Подільська веселка" відбудеться 29-31 травня 2009 року в м. Кам'янці-Подільському. Цього року програма фестивалю включає в себе ряд культурно-мистецьких заходів, серед яких презентація творчих колективів, святковий карнавал, урочисте відкриття фестивалю, екскурсійні програми, творчі зустрічі з колективами Кам'янця-Подільського, концерти у селах Кам'янець-Подільського району, відкриття історичного відділу музею "Поділля та Кам'янець-Подільський у ХХ-ХХІ ст.", вечірні шоу-програми та інші.

За довідками звертатись: відділ культури Кам'янець-Подільської міської ради, майдан Відродження-1, м. Кам'янець-Подільський, Хмельницька область, Україна, 32300, тел. 8(03849) 5-12-30, e-mail: This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

 
Discuss (5 posts)
ІІІ Міжнародний фестиваль національних культур `Подільська веселка`   17.04.2009 [06:12:50]
** Обговорення статті: ІІІ Міжнародний фестиваль національних культур `Подільська веселка` **

Идея отличная. Это, я так понимаю, вместо Дня города? Но вот с названием малость прогадали. Звучит как название хора сельской школы.
#5411
RE: ІІІ Міжнародний фестиваль національних культур `Подільська веселка`   17.04.2009 [07:44:11]
А в російській транскрипції взагалі закачалка, довго будуть думати що то за вєсєлка і шо на неї можна повішати...та й дісно образ райдуги-веселки на сьогодні достатньо банальний і збитий та й не однозначний поскільки кольори райдуги є прапором руху осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації того дивись понаїзжають . Так що акцентуючи на різноманіття свята як мінімум можна б було назвати "Подільські барви"
#5422
RE: ІІІ Міжнародний фестиваль національних культур `Подільська веселка`   17.04.2009 [09:25:56]
А це випадково не той фестиваль, що раніше називався святом семи культур?
#5431
RE: ІІІ Міжнародний фестиваль національних культур `Подільська веселка`   18.04.2009 [13:37:44]
Судя по статье - именно он. Выйдет микс "Семь культур"+День города. НО НАЗВАНИЕ, повторюсь, МОЖНО ПОЛУЧШЕ БЫЛО ВЫБРАТЬ!!! Например, почему не использовать фразу с бренда "Остров сокровищь" - фестиваль "Остров сокровищь" или "Остров семи культур"...
Помнится, самый первый фестеваль Семи культур, когда ещё этот памятник "гениальний" открывали напротив крепости в поле, собрал много людей и превлёк внимание к городу.
P.S. Если бы в рамках приготовления к фестевалю перенесли памятник с поля, например, на клумбу, где разворачивается первая маршрутка и торжественно открыли его во второй раз, было бы просто замечательно.
#5463
RE: ІІІ Міжнародний фестиваль національних культур `Подільська веселка`   18.04.2009 [13:45:28]
Ещё варианты названий - "Подольская весна", "Подольское средневековье".
#5464

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
13 guests online