УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Результати перевірки закладів ресторанного господарства Кам’янець-Подільського
Written by Ruslan Nazarets   
sereda, 15 kviten` 2009

Фото Ірини ПустинніковоїНа виконання розпорядження міського голови від 13 лютого 2009р. №84-р «Про створення комісії з перевірки закладів ресторанного господарства міста» комісія у складі Цвяка С.А., заступника начальника управління економіки, начальника відділу торгівлі та захисту прав споживачів, голови комісії, членів комісії Ткачука О.В. - заступника начальника МВ УМВСУ, Стрельчука О.А. – начальника ВДСБЕЗ МВ УМВСУ, Тарасенка О.А. - завідувача санітарно-епідеміологічним відділом міської санепідемстанції, Михальського В.П.- начальника відділу контролю за розрахунковими операціями ОДПІ із залученням працівників управління економіки, міськвідділу міліції, санепідемстанції та ОДПІ здійснено перевірки з закладах ресторанного господарства міста.

Метою перевірки було покращення санітарного стану у закладах ресторанного господарства та на прилеглій до них території до відкриття туристичного сезону, запобігання порушенням вимог законодавства суб’єктами господарювання, забезпечення належної якості обслуговування гостей і населення міста, недопущення порушення прав споживачів. Комісією проведено перевірки та обстеження у ресторанах, кафе та барах міста, анкетування та співбесіди з суб’єктами господарської діяльності стосовно готовності закладів до туристичного сезону та перспектив розвитку їхнього бізнесу.

В результаті перевірок встановлено, що абсолютна більшість закладів ресторанного господарства міста на достатньому рівні здійснюють підприємницьку діяльність та при належній культурі обслуговування, широкому асортименті страв готові щоденно до надання послуг відвідувачам. Це стосується в першу чергу закладів, розміщених у центральному мікрорайоні та у Старому місті, саме ресторану «Гостинний дім «Клеопатра» вул.Огієнка,39\а підприємець, ресторану «Ксенія», Жванецьке шосе,3 підприємець, ресторану та кафе готелю «7 днів», кафе стейк-хауз «Лондон», вул. Кн..Коріатовичів,11 підприємець, ресторану «Старий замок» вул.Шевченка,5 підприємець, кафе-бару «Корчма «Три ставки», ПП «Гамбіт-2004»,Хмельницьке шосе,7б, кафе-бару «Афродіта», Хмельницьке шосе,19а, кафе «Під брамою», вул. Замкова,1, бару в готелі «Амадеус-клаб»,вул. Старобульварна,2; кафе «Кава у поліцмейстера»,вул. Старобульварна, 8; кафе «Піцерія», вул. Домініканська, 2б; кафе «Мрія козака», площа Вірменський ринок,2.; кафе «Оріон» вул.. Троїцька,1.; бару у приміщенні кафе «Галактика», вул. Лесі Українки, 84.; кафе-бару «Гріфон», проспект Гушевського,27/14.; кафе-піцерія по вул. Ценського,5; ДП Пансіонат «Поділля», вул.. Лесі Українки, 122., кафе «Монмартр», вул.Пушкінська,29а, кафе «Поділля» вул.Гагаріна,52, кафе «Гунська криниця», вул.Соборна12\1, кафе «Берізка» по вул.Соборній, всі без винятку піцерій міста та багатьох інших суб’єктів ресторанного бізнесу.

Разом з цим, комісія констатує про неповну готовність до прийому відвідувачів та туристів (антисанітарний стан, багато років не було ремонту, втратили зовнішній вигляд меблі, потребує оновлення інтер’єри торговельних залів та ін.) деяких закладів. Зокрема, в незадовільному естетичному стані знаходяться приміщення у кафе «Пивбар» по вул. Васильєва,1, кафе «Ельдорадо» по вул. Васильєва,1, МП «Ізумруд», кафе «Жовтневе» по вул. 30 років Перемоги,7. Підприємцям вказаних закладів рекомендовано провести навесні ремонт приміщень, обновити меблі та обладнання і на даний час окремі недоліки вже усунено. Подібні зауваження комісією зроблено таким закладам: кафе «Зустріч» по вул.Кн.Коратовичів,17, кафе «Росток» по вул.Першотравневій,10, кафе «Зустріч у Юлії» по вул.Кн.Коріатовичів,11б та деяким ін.

Кафе «Шинок» по Хмельницькому шосе,3 працює без наявності дозволу на розміщення об’єкту торгівлі.

Одним з недоліків, який стосується більшості закладів є або відсутність, або неналежним чином оформлення «Куточків споживача», знаходження в них неповної інформації про заклад, чим порушуються Правила роботи закладів ресторанного господарства та вимоги Закону України «Про захист прав споживачів». Більшість підприємців на місці під час перевірок ліквідовували зауваження членів комісії.

В результаті здійснених перевірок спільно з працівниками Кам’янець-Подільської ОДПІ виявлено окремі порушення податкового законодавства (невідповідність готівкових коштів, невидача чеків, не зберігання фіскальних звітних чеків і ін.), за результатами яких накладено фінансові стягнення. Зокрема, підприємців кафе «Зодіак» оштрафовано на 990 грн., кафе «Корсар» - 515грн., кафе «Світанок» - 620 грн., кафе «Росток» - 756 грн., кафе «Зустріч» - 980грн., піцерія «Папероні» - 449грн., бар «Мальва» - 1022грн., бар «Скіф» - 690 грн., кафе «Мілена» -705грн. та ін.

Спільно з працівниками санепідемстанції здійснено перевірки у закладах ресторанного господарства, а саме піцерії «Нью-Йорк», кафе «Під брамою», «Тарас Бульба», «Мрія козака», «Гостинний двір», «Ратуша», «Мономах», «Гріфон», «Тано», «Асторія», барі «Свояк», пі церії «Росинка», нічному клубі «Фільварки центр», «Клубі любителів пива» та ін. В окремих з них виявлено порушення вимог Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та накладено фінансові стягнення на приватних підприємців.

Під час проведення перевірок з різних причин не працювали такі заклади ресторанного господарства, як кафе «Фієста», кафе-бар «От заката до рассвета», ТзОВ «Грін-Ленд»; кафе «Вавілон», кафе – бар «Фламінго», кафе «Бістро», кафе «Алігатор», Бар «Барбі», закусочна «Шинок», ТзОВ « Тектоніка» знаходяться на ремонті.

Інформуємо також, що одночасно з роботою комісії по перевірці готовності закладів ресторанного господарства до туристичного сезону, здійснювались перевірки по дотриманню суб’єктами підприємницької діяльності в закладах торгівлі та ресторанного господарства вимог законодавства щодо заборони продажу неповнолітнім особам алкогольних напоїв та тютюнових виробів. В результаті проведених перевірок в окремих закладах виявлено порушення законодавства та зафіксовано факти реалізації особам, що не досягли 18 років, тютюнових виробів. За даними фактами складено відповідні акти та протоколи по статті 156 КУпАП та накладено фінансові стягнення у розмірі 1700грн. по кожному факту. Це стосується суб’єктів господарювання у магазинах «Максима», «Салют», «Еней», «Сова», «Натуральні продукти» та ін. В ході перевірок працівниками виконавчого комітету та контролюючих органів проводиться роз’яснювальна робота з приватними підприємцями та їх найманими працівниками для унеможливлення подібних порушень та суворого дотримання вимог Закону України «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

Комісія відзначає, що практично всі без винятку власники закладів ресторанного господарства активно включились у місячник по благоустрою прилеглої території, привели у порядок розташовані поряд газонах, тротуарах, деякі поставили нові урни для сміття та ін. Крім цього, кращі заклади ресторанного бізнесу міста взяли активну участь у заходах з підготовки та проведенню відкриття туристичного сезону «Кам’янець-Подільський туристичний - 2009» .

За погодженням з міським головою перевірки не проводилась у їдальнях промислових підприємств, навчальних закладах та кафетеріях у магазинах продовольчих товарів.

 
Discuss (2 posts)
Результати перевірки закладів ресторанного господарства Кам’янець-Подільського   15.04.2009 [16:46:43]
** Обговорення статті: Результати перевірки закладів ресторанного господарства Кам’янець-Подільського **

а максмак?? там по ночам как в обычной "забегалоке".
#5383
RE: Результати перевірки закладів ресторанного господарства Кам’янець-Подільського   16.04.2009 [06:05:34]
Мы тут по соседству. Знаю, есть там нельзя, потому что вредно для здоровья, а в остальном я к ним притензий не имею, правда и по ночам на работе не бываю.
#5387

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
14 guests online