УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
Про здійснення пільгових перевезень в місті Кам’янці-Подільському
Написал Виконком міськради Кам'янця-Подільського   
15.05.09

На черговому засіданні виконавчого комітету міської ради Кам'янця-Подільського розглянули протест прокурора на п. 1 рішення виконавчого комітету від 28.02.2008 року №372 «Про здійснення пільгових перевезень в місті Кам’янці-Подільському»

Виконавчий комітет відмітив, що дійсно деякі особи мають право на одержання пільг на користування міським транспортом.

Як свідчить практика, визначенні законодавством пільги не підкріплені належними фінансовими ресурсами. В той час, коли законодавством також передбачена необхідність повної компенсації суб’єктам господарювання за пільгові перевезення пасажирів, розмір коштів, які щорічно виділяються на таку компенсацію з державного бюджету місцевим бюджетам не відповідає реальним потребам.

Законом України «Про автомобільний транспорт» визначено, що види та обсяги пільгових перевезень встановлюються замовленням, у якому визначається порядок компенсації збитків від цих перевезень автомобільним перевізникам, які здійснюють перевезення пасажирів на маршрутах загального користування. Через відсутність бюджетних ресурсів виконком міської ради, як замовник послуг на перевезення пільгових категорій громадян, був змушений ухвалити рішення про обмеження перевезень.

Відповідно до ст.52 Закону України «Про місцеве самоврядування», на виконання вимог ст. 7 Закону України „ Про автомобільний транспорт ”, Закону України „ Про державний бюджет України на 2009 рік ” управлінням праці та соціального захисту населення, як головним розпорядником коштів, здійснюється відшкодування втрат перевізникам за здійснення пільгового перевезення населення згідно чинного законодавства в межах бюджетних коштів, передбачених на поточний рік на дані цілі. Відповідно до розрахунку на поточний рік при діючій методиці необхідно коштів 2361,2 тис.грн. Рішенням міської ради від 20.01.2009 року № 2 «Про міський бюджет на 2009 рік» передбачено 1431,4 тис.грн. Відповідно до Бюджетного Кодексу, бюджетні зобов’язання на виконання робіт та послуг беруться в межах кошторисних призначень. В зв’язку з тим, що коштів на поточний рік недостатньо, з метою забезпечення пасажирських перевезень пільгових категорій в міському транспорті та уникнення соціальної напруги між перевізниками, владою та пільговиками:

  1. Протест прокурора щодо визнання незаконним п.1 рішення виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради від 25.02.2009 року № 308 відхилити.
  2. Пункт 3 рішення виконавчого комітету від 28.02.2008 р. № 372 та викласти його в такій редакції: « перевізникам забезпечити безкоштовне перевезення пільговиків 3-чі на тиждень з 10 до 16 . Окрім того, з 6 до 22 перевозитимуть по проїзним квиткам, які розробляє транспортна служба, наступні пільгові категорії:
    • інвалідів війни;
    • учасників бойових дій в період Великої Вітчизняної війни та в Афганістані;
    • інвалідів І групи з дитинства;
    • матерів-героїнь.
  3. Рішення вступає в силу з 12 травня 2009 року.
  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 18