УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Країни учасниці у Кам'янець-Подільському фестивалі ковалів 2009
Автор: Administrator   
20.05.09

Бельгійська делегація представлятиме свою професійну ковальську організацію, яка була створена у 1998 році шістьома ковалями. Найстаршому було 86 років, а наймолодшому – 30. Bockstaele Roger, відомий у світі як „бородань” був основною рушійною силою при створенні організації, об’їхав всю Бельгію, зустрівся з багатьма ковалями, об’єднав їх навколо спільної ідеї і святково відзначили створення організації ASG - (голандською: Ambachtelijke Smeders Gilde van Belgie, або Artistic blackSmith OrGanisation of Belgien – організація ковалів-художників Бельгії). На другий рік існування організації відбувся прорив: до організації вступило багато нових членів і зараз вона налічує 150 чоловік, включаючи і ковалів з інших країн. В країні проводиться багато ковальських заходів: від весни до осені відбуваються локальні акції ковалів, а також у вересні проходить міжнародна ковальська конференція. Цими заходами молода ковальська організація підтверджує відродження цієї професії у Бельгії.

Багато ковалів відомі у всьому світі: голова спілки Bockstaele був декілька разів присутній на американській конференції АВАNA(Artist Blacksmith Association of North America). Члени спілки ковалів Бельгії відвідували декілька фестивалів в Німеччині, Франції, Чехії, Великобританії, США, Нідерланди, Люксембурзі… а тепер і в Україні!!! Ковалі бельгійської організації мають багато досягнень, зокрема один з ковалів виконував замовлення для його Величності Альберта ІІ.

У Фламандській частині Бельгії існує шість шкіл художнього ковальства, в яких навчається більше ніж 100 студентів.

З радістю бельгійські ковалі запрошують відвідати 8-9 вересня 2007 року 7-му міжнародну ковальську конференцію у місті Ніл (Niel), де будуть присутні майстри з 10-и країн світу, що є багато для маленької Бельгії.

На „Святі ковалів” в Івано-Франківську бельгійські ковалі сподіваються познайомитись з відомими українськими майстрами, обмінятися досвідом та техніками.

Познайомитись ближче з роботою бельгійської організації ковалів можна за адресою http://www.smedersgilde.be

Голландська делегація на чолі з Хубертусом Сенсенем, 1939 р.н. Він є унікальною людиною для своїх колег, авторитетною особистістю, хто викладав в університеті Голландських Державних Шахт, розробляв програми підвищення кваліфікації шахтарів для Міністерства освіти, також працював у соціальній сфері, розробляючи програми для сприяння інтеграції іммігрантів у нідерландське суспільство. Для цього відвідував країни іммігрантів, щоб ознайомитись з їхніми звичаями та умовами праці.

Досвід та освіта у ковальстві: У 14 років почав працювати помічником коваля після школи. Згодом вирішив досягти більшого у цій справі, оскільки ця професія вимирала і майже не залишилось закладів, де можна було б отримати освіту , пов’язану з ковальством. Впродовж свого життя мав можливість подорожувати по різних країнах світу , відвідувати місцеві кузні, вивчати та аналізувати їхні ковальські прийоми. Завжди намагався вивчити техніку. Ідеї, що виникали в цьому процесі, намагався втілити в життя як в Голландії так і в інших країнах.

Час від часу з своїм інструктором Юрієм Саркісяном з Росії давав заняття по техніці кування дамаської сталі, з 1960 проводить заняття у своїй спеціально обладнаній майстерні у своїй приватній школі. Разом з друзями-ковалями регулярно проводить демонстрації на фестивалях культури та на міських святкуваннях, для чого у них є мобільна ковальська майстерня з традиційними інструментами, яку вони вже вдруге привозять на Україну в Івано-Франківськ.

Брав участь у більш ніж 30–ти міжнародних виставках та фестивалях, вдруге приїздить на „Свято ковалів” в Івано-Франківськ і є його єдиним іноземним спонсором; почав опікуватися молодими ковалями іванофранківщини, проводячи майстер-класи та лекції у 21-у професійному училищі та Прикарпатському Інституті мистецтв (відділення металообробки та ковальства). Для цього він приїхав за тиждень раніше дня початку фестивалю.

Нажаль, минулого року з ним трапився нещасний випадок – він втратив пальці на руці, йому було проведено багато операцій, але він не втрачав мужності ні на день і продовжував викладати у своїй приватній ковальській школі, а сьогодні – він перед нами показуватиме справжнє ковальське шоу зі своїми учнями. Минулорічний виступ голландської надовго запам’ятався глядачам народними піснями, танцями, грою на трубі. Чекаємо свята і цього року!

Російська делегація представлена представниками пітерської школи Володимиром Сохоневичем та Володимиром Марковим- майстрами екста-класу, викладачів „Мухінки” ( Академії мистецтв ім.Мухіної), дипломантів багатьох міжнародних конкурсів. Також їдуть ковалі з Москви, Тольятті, Тули, Зеленограду.

Франція: всі є організаторами 2 ковальських фестивалів та світового конгресу ковалів в Франції

Інші країни: Фінляндія, Ліхтенштейн, Австрія, Німеччина, Чехія, Угорщина, Польща, Молдова, Великобританія, Австралія, Антильські острови та інші.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
9 гостей