УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Святкування дня міста в Кам'янці-Подільському
Written by Міська рада Кам'янця-Подільського   
p'yatnytsya, 05 cherven` 2009

30 травня 2009 року традиційно на площі Польський ринок відбулось урочисте відкриття Дня міста.

Свято розпочалось святковою ходою від будинку міської ради і продовжилось біля Ратуші. На свято завітали офіційні делегації з міст Санок, Глогув, Перемишль, гміни Гожице (Польща) та міста Понет Ламбро (Італія). Всім гостям та міському голові вручили короваї від гостинної подільської землі.

Радісно вітали кам'янчани та гості міста учасників ІІІ Міжнародного фестивалю національних культур "Подільська веселка". Всі колективи презентували своє мистецтво, дарували посмішки і радість навколишнім. Продовжилось свято концертом Національного президентського оркестру "Віват, величний Кам'янцю! Віват!" та концертом дитячих мистецьких колективів нашого міста "Добридень, місто древньо-кам'яне".

В цей же час у Вірменському дворику музею відбувалось обрядове дійство "Суголосся світояру", яке презентували учасники вокально-інструментального гурту слов’янського відичного співу «Гамаюн» місто Одеса, Україна. Язичницькі обряди та стародавня віра наших пращурів відродилась в стінах відділу археології історичного музею-заповідника. На майданчику серед давніх поганських богів лунали обрядові пісні у виконанні представників ведичної культури – учасників Міжнародного фестивалю національних культур "Подільська веселка".

Естафету свята підхопили поети та музиканти міста на відкритті музично-поетичного містечка "О Кам'янцю! Ти вславлений у музиці і слові". Члени поетичного клубу "Ліра" та самодіяльні композитори Кам'янця запросили відвідати захід, де звучали твори, присвячені рідному місту.

Надзвичайно цікава та складна за своїм характером нова експозиція історичного музею-заповідника "Історія Поділля та Кам'янця-Подільського у ХХ-ХХІ ст.", яка відкрилася 29 травня 2009 року в Старому Замку, запросила допитливого туриста та кожного мешканця міста в глибокий світ історії рідного народу. Політичні та соціальні аспекти життя, культура та побут наших земляків в часи новітньої історії демонструється шляхом використання предметів побуту та документальної інформації, віднайдених в архівах та фондах музею.

На завершення святкового дня на площі біля Ратуші відбулось фольк-шоу "Під зорями Старого міста". Учасники Міжнародного фестивалю національних культур "Подільська веселка" та фольклорні колективи з України створили справжнє фольклорне дійство, подарували незлічену кількість посмішок та насолоди, повели у дивний світ власної національної культури.

Продовжив дійство український державний академічний козачий ансамбль пісні і танцю "Козаки Поділля" Хмельницької обласної філармонії, художній керівник – народний артист України Микола Балема, диригент – Микола Голуб, балетмейстер – Олена Єфімчук. Завершилось святкове дійство концертом відомої співачки, переможниці телепроетку "Шанс" Наталії Валевської та святковим феєрверком.

Фото: Blacky

Травневі дні Кам'янця-Подільського, збірна солянка.
День міста

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
14 guests online