УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Звітує Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб
Написал Alex Andrushchak   
21.07.09

Невід’ємною складовою роботи Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є здійснення інформаційно-просвітницької роботи з питань популяризації здорового способу життя, збереження репродуктивного здоров’я, профілактики правопорушень та інших негативних явищ.

Найзручніший час для наголосу на здорових звичках є літо, коли діти не обтяжені шкільною програмою, коли вони мають багато вільного часу.

На виконання розпорядження міського голови Анатолія Нестерука від 22.05.09 №899 «Про організацію літнього відпочинку дітей і підлітків міста влітку 2009 року» Кам’янець-Подільський міський Центр СССДМ організовує роботу мобільного консультативного пункту з метою проведення інформаційно-просвітницьких заходів та надання психолого-педагогічної і соціальної допомоги дітям та підліткам, які перебувають на оздоровленні.

Традиційно, інформаційно-просвітницька робота розпочинається у пришкільних оздоровчих таборах управління освіти і науки.

Багато років поспіль Центр плідно співпрацює з дитячими оздоровчими закладами «Чайка» та «Лісова пісня».

Спеціалісти та волонтери Центру приїздять на кожну зміну та пропонують дітям різноманітну програму, яка розрахована як на усі вікові категорії дітей, які оздоровлюються у закладах. У програму входять тематичні ігротеки, які у ігровій формі несуть для дітей інформацію про засади здорового способу життя, правила безпеки та права дитини.

Для підлітків проводяться юридично-правові бесіди «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх», «Ти і твої права», «Пустощі та відповідальність. Ти дорослішаєш»; тренінги «Віл-інфекція. Безпека та небезпека», «Дружба. Закоханість. Кохання», відеолекторії «Здоровий спосіб життя» тощо.

Активно допомагають у проведенні заходів волонтери Центру, які пройшли попереднє навчання щодо здійснення інформаційно-просвітницької роботи в літній період.

Під час індивідуальних консультацій спеціалісти допомагають дітям долати життєві труднощі: адже багато хто з відпочиваючих ростуть у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Керівництво завжди з розумінням відносяться до роботи Центру, усвідомлюючи важливість донесення до кожної дитини інформації про відповідальне ставлення до власного здоров’я.

Станом на 15.07.09 спеціалістами Центру здійснено 12 виїздів до літніх таборів, де для 570 дітей проведено 36 інформаційно-просвітницьких заходів, до організації яких залучалися 20 попередньо підготовлених волонтерів. Індивідуальна психолого-педагогічна робота проведена з 29 дітьми з числа соціально-незахищених категорій, які перебувають у складних життєвих обставинах.

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 19