УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Використовуючи своє право на особисте  волевиявлення, ми будуємо шлях у наше майбутнє
Автор: Administrator   
09.09.09

Відповідно до Конституції України народне волевиявлення здійснюється через вибори, референдум та інші форми безпосередньої демократії.

З метою забезпечення державного обліку громадян України, які мають право голосу відповідно до Конституції України, та складання більш якісних списків виборців створюється Державний реєстр виборців.

Законом України «Про Державний реєстр виборців», який набрав чинності з 1 жовтня 2007 року, закладається якісно нове правове підґрунтя для формування повних і достовірних списків виборців, які будуть використовуватись під час проведення всіх видів виборів – як на загальнодержавному рівні, так і на виборах до місцевих органів влади, а також при проведенні Всеукраїнського або місцевого референдуму.

Вперше за роки незалежності України створення Реєстру нарешті дасть відповідь на прості, але важливі питання: скільки  громадян України мають право голосу, де саме вони проживають, і де (в яких виборчих округах і на яких виборчих дільницях) мають голосувати?

Однією з основних засад ведення Реєстру є публічний характер його ведення, який має за мету дотримання прав людини на участь у виборах та інших заходах, гарантованих Конституцією України.

Сьогодні створення Державного реєстру виборців перебуває на етапі завершення.

З вересня  2009 року Центральною виборчою комісією здійснюється виготовлення та надсилання кожному виборцю, включеному до Реєстру, іменних повідомлень з пропозицією  перевірити свої персональні дані у Реєстрі, усунути невідповідності та неточності в записі про себе.

Якщо виборець до кінця вересня не отримав іменне повідомлення, він може звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців із заявою про включення до Реєстру або із заявою про внесення змін до персональних даних Реєстру. Також кожен виборець має право особисто звернутися з письмовим запитом щодо змісту своїх персональних даних у Державному реєстрі виборців до відділу ведення Реєстру.

Кам’янець-Подільський відділ ведення Державного реєстру виборців звертається до мешканців міста з переконливим проханням: не залишайтесь осторонь, уважно перевірте свої особисті дані.

Створення якісного Державного реєстру виборців – це важливий крок для України як демократичної держави, яка прагне інтегруватись у світову спільноту, оскільки дозволить усім виборцям здійснити своє волевиявлення, обмежить можливість маніпулювання під час голосування та виявить достовірний рейтинг довіри виборців до претендентів на обрання.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
16 гостей