УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
І знову про тарифи на послуги теплопостачання, холодного водопостачання та водовідведення
Written by Administrator   
chetver, 10 veresen` 2009

З 26 серпня 2009 року розпочалися громадські слухання щодо обговорення питання зміни тарифів на послуги теплопостачання, холодного водопостачання та водовідведення. Так, станом на 2 вересня такі зустрічі відбулися в 5 районах міста.

Мешканці йшли на громадські слухання з тривогою, оскільки тарифи по водопостачання та водовідведення після їх впровадження, будуть значно вищими від діючих в інших містах.

На усіх громадських слуханнях головував перший заступник міського голови Андрухович В.М., який зазначав, що для населення останній раз мінялися тарифи на теплопостачання, водопостачання  та водовідведення в грудні 2007 року. За цей час неодноразово змінювався рівень середньої заробітної плати, збільшувалася вартість газу. Разом із тим змінювалася вартість і на інші складові витрат: змінювалася вартість електроенергії, матеріалів, паливно-мастильні матеріали. В зв’язку із цим пройшли зміни по складових, які впливають на тариф. Таким чином, назріла необхідність перегляду даних тарифів.

ЗАТ «Тепловоденергія» здійснила розрахунки тарифів в розрізі послуг та надала в Інспекцію з контролю за цінами в Хмельницькій області, яка надала висновки про економічне обґрунтування тарифів.

Основні розбіжності в розрахунках ЗАТ «Тепловоденергія» та виконавчого комітету:

  1. чисельність працівників підприємства, які закладені в тариф відрізняється від фактичної станом на 01.01.09 р. на 177 чоловік.;
  2. план по витратах на проведення ремонтних робіт у 5 разів відрізняється від фактичних.

Виникають також питання щодо кількісних показників, які використовуються для розрахунку та інші, управлінням економіки до уваги усіх присутніх було доведено тарифи підприємства, та ті, які пропонуються управлінням економіки.

Розбіжності між тарифами було виявлено при невеликих об’ємах наданої інформації, іншу ж підприємство відмовляється надавати, посилаючись на Закон України «Про інформацію», та вважає, що інша інформація, в тому числі і заробітна плата адміністративного персоналу, є конфіденційною.

Дане посилання на Закон породило на другий же день після громадських слухань листівки із підписами Івана Щиросердного про рівень заробітної плати на підприємстві.

Однак, дану інформацію керівництво ЗАТ «Тепловоденергії» вперто не хоче розголошувати.

Мешканці до роботи підприємства на громадських слуханнях були налаштовані ще жорсткіше ніж виконавчий комітет, а тому були задані наступні запитання та зауваження до роботи:

  • чому підприємство ЗАТ «Тепловоденергія» збирає кошти за обслуговування внутрішньо будинкових мереж, однак їх не обслуговує?
  • мешканці зазначили, що ЗАТ «Тепловоденергія» змінила труби в подвалі, але чомусь не було зроблено теплоізоляції, через що в підвалах температура краща, ніж в квартирах;
  • інші нарікали, що в їхніх будинках в перших під’їздах тепло, а в інших холодно, в іншому ж будинку в половини людей на стояку тепло, в іншої холодно;
  • чому, щоб скористатися гарячою водою потрібно чекати півгодини, або ж гріти воду на плиті?
  • по підготовці до зими підприємством нічого не зроблено;
  • чому мешканці мають платити за ненадані послуги?
  • чому часто забивається каналізація в будинку?
  • чому попасти до керівництва підприємства неможливо, для чого охорона?
  • коли абонентська служба буде відноситись до людей з повагою
  • та ще багато інших запитань.

Крім того, 27 серпня мешканці селища «Цукрового заводу» винесли на обговорення та затвердили наступне рішення:

  1. Жителі Кам’янця-Подільського проти підвищення тарифів на теплопостачання, водопостачання та водовідведення, оскільки тарифи найвищі в Україні.
  2. Якщо підприємство збитково, то пропонуємо власникам підприємства віддати його в комунальну власність громади.
  3. При збільшенні тарифів зросте кількість людей, які не зможуть платити, а з тим і зростуть борги.
  4. Міській владі сприяти в наданні кредиту на встановлення автономного опалення в будинках мешканців.
  5. Повинна бути розроблена міська програма забезпечення водопостачанням мікрорайону, та будівництво модульних котелень.
  6. Покращити дисципліну та відношення працівників підприємства до мешканців міста.

Щоденно в громадських слуханнях беруть участь депутати міської ради, основна задача яких донести голос громадськості до депутатського корпусу.

Вони також брали активну участь в обговоренні, так депутат Мастикаш А.І. цікавився яка заробітна плата в простого працівника підприємства, а скільки отримує керівництво підприємства? Відповіді на своє запитання Андрій Ігорович не отримав.

Депутат Павлевич І.Б. на двох громадських слуханнях цікавився тим, як ЗАТ «Тепловоденергія» виконує інвестиційні зобов’язання прописані в договорі оренди майна цілісного майнового комплексу КП «Теплокомуненерго», та скільки власник вклав власних коштів в дану справу, однак відповіді також не отримував. А все на його думку через те, що на громадських слуханнях від підприємства ЗАТ «Тепловоденергія» щоразу делеговані інші високопосадовці (окрім начальника планово-економічного відділу підприємства Тесленко Г.О.).

На думку усіх присутніх мешканців тарифи на послуги підприємства ЗАТ «Тепловоденергія» є завищеними, і виходом із даної ситуації є передача підприємства в комунальну власність, оптимізація витратної частини підприємства, покращення якості наданих послуг.

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
17 guests online