УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Харчування дітей в шкільних закладах Кам'янця
Написал Alex Andrushchak   
14.09.09

7 вересня 2009 року в виконавчому комітеті Кам’янець-Подільської міської ради відбулось засідання круглого столу з вивчення питання ефективності організації харчування дітей в шкільних закладах міста за участю заступника міського голови Демчука О.В., представників управління економіки, управління комунального майна, управління освіти і науки, санепідемстанції та суб’єктів господарювання.

На початку засідання Демчук О.В. зазначив: «На сьогоднішній день, досить гостро стоїть питання щодо організації харчування дітей в школах міста. Тому міська влада досить жорстко підходить до опрацювання питання підвищення ефективності господарювання суб`єктів, задіяних в цьому напрямку. Всі розуміють, що є багато проблем, які виникають в процесі організації харчування, однак ми маємо знайти шляхи їх вирішення, по–господарськи підходити до цього».

Кушнір О.М. надала інформацію про проведену роботу працівниками управління економіки та управління освіти і науки щодо вивчення питання ефективності організації харчування дітей в шкільних закладах міста. Наголосила на основних питаннях, які виникли в процесі вивчення, а саме: на даний час діє розпорядження голови облдержадміністрації щодо встановлення граничного розміру націнки Хмельницької облдержадміністрації від 15 серпня 2008 р. «Про регулювання цін на продукцію громадського харчування», яким встановлено 30% її розмір на продукцію власного виготовлення та 15% - на покупну продукцію. Однак, як встановлено, ця сума не дає змогу підприємствам покривати власні затрати, не кажучи вже про інвестиційну складову та розвиток. Відзначили і таке:

1) немає єдиного підходу до суб’єктів господарювання щодо орендної плати та по відшкодуванню комунальних послуг. Так, практично всі суб’єкти господарювання відшкодовують ці витрати частково, а комунальне підприємство звільнене від сплати взагалі;

2) в жодного із суб’єктів господарювання не ведеться кількісний облік витрат продуктів на кухні;

3) всі суб’єкти господарювання користуються різними нормативними актами щодо складання технологічних карток;

В зв’язку із цим було дано ряд доручень підрозділам міської ради щодо покращення харчування учнів, зокрема:

1) розробити відповідно до нормативних документів уніфіковані технологічні картки для користування всіма надавачами послуг по харчуванню;

2) розглянути можливість закупівлі продукції в тих постачальників, які виграли тендер на постачання продуктів для дитячих садочків, отже ціни, запропоновані ними є набагато меншими;

3) вивчити питання щодо необхідного граничного розміру націнки на продукцію громадського харчування, розглянути можливість повного погашення орендних та комунальних платежів та інше.

За підсумками засідання вирішено доопрацювати дані питання після чого винести питання підвищення ефективності організації харчування на розгляд виконавчого комітету.

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 9