УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Творчий звіт майстрів мистецтв та художніх колективів Хмельницької області
Автор: Alex Andrushchak   
15.09.09

8 вересня 2009 року в Національному палаці мистецтв «Україна» в м. Києві відбувся творчий звіт майстрів мистецтв та художніх колективів Хмельницької області в рамках Фестивалю мистецтв України.

Організаторами свята виступили Міністерство культури і туризму України та управління культури, туризму і курортів Хмельницької обласної державної адміністрації (М.Черкаський), а головним режисером – народний артист України Микола Балема.

Святковий концерт являв собою прекрасне народне дійство за циклом національних обрядів. Протягом кількох годин подоляни знайомили глядачів із народними звичаями Хмельниччини, співали колядки, водили хороводи, стрибали через купальське вогнище та гуляли весілля. І все це засобами народної пісні, народного танцю, влучного слова та запальних мелодій.

Двохгодинна концертна програма презентувала найкращі здобутки в галузі виконавського мистецтва подолян, серед кращих виявились і 9 колективів з нашого міста: народний ансамбль танцю «Подільські візерунки» (В.Чорнобиль), народний ансамбль естрадного танцю «Каскад» (О.Кучерява) та фольклорний ансамбль «Джерело» (Т.Столаба) Кам'янець-Подільського коледжу культури і мистецтв, народний ансамбль танцю «Горлиця» (В.С’єдін) Подільського державного аграрно-технічного університету, народний ансамбль танцю «Кам’янчанка» (П.Гаврилюк та Л.Піддубняк) міського Будинку культури, зразковий ансамбль танцю «Сяйво» (О.Кучерява) НВК №9, зразковий ансамбль танцю «Диво калинове» (Ю.Грабчук) ЗОШ №15, зразковий художній колектив ансамбль танцю «Апельсин» (А.Пащенко) Центру дитячої творчості та зразковий театр-студія сучасного танцю «Абра» (Л.Пашинська) міської гімназії. Під час концерту звучала музика композитора та музиканта Олександра Царука, а також аранжування Петра Ситника.

Всього 309 учасників художньої самодіяльності міста взяло участь в творчому звіті. Крім того у виставці декоративно-прикладного, образотворчого та фотомистецтва «Обереги духовності і краси», яка була презентована у фойє палацу «Україна», взяли участь вишивальниці Гафія Клевець, Людмила Блащук, писанкарка Тетяна Щербина, майстер з художньої обробки деревини Володимир Сідор, фотограф Станіслав Стояновський. Також в цей день киянам була запропонована виставка короваїв з 20 районів та 6 міст області. Коровай, який випікала майстриня Світлана Комар на підприємстві «Товтри» (В.Логін), визнано найкращим і найсмачнішим, адже після завершення роботи виставки усі учасники творчих колективів змогли його покуштувати.

За результатами звіту членами журі Фестивалю було одностайно відмічено те, що кам’янчани проводять значну роботу з естетичного виховання підростаючого покоління, адже всі учасники з нашого міста – це учнівська та студентська молодь, закохана в мистецтво танцю та співу. Принагідно хочеться подякувати керівникам колективів, адміністраціям закладів, при яких вони функціонують, батькам учасників за те, що під час літніх канікул всі вони приклали чималих зусиль для якомога кращого представлення Хмельниччини на всеукраїнському рівні.

На завершення свята на сцену вийшов міністр культури і туризму України Василь Вовкун, який зачитав святкове звернення Президента України В.Ющенка та вручив державні нагороди. Почесні відзнаки з рук міністра отримали кращі працівники галузі культури Хмельницької області, серед яких і четверо кам’янчан: почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України» отримав викладач-методист, керівник народного ансамблю танцю «Подільські візерунки» Кам'янець-Подільського коледжу культури і мистецтв Володимир Чорнобиль, а звання «Заслужений працівник культури України» отримали директор Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника Людмила Станіславська, керівник народного ансамблю танцю «Горлиця» ПДАТУ Володимир С’єдін та фотохудожник Станіслав Стояновський.

Особливі слова подяки хочеться висловити на адресу міського голови Анатолія Макаровича Нестерука, який особисто переймався підготовкою до творчого звіту, переживав разом з учасниками концерту. Активно підтримували колективи заступник міського голови Олег Демчук, начальник управління освіти та науки Володимир Тюрін та увесь виконавчий комітет Кам'янець-Подільської міської ради.

Велику допомогу в перевезенні учасників концерту надало ВАТ «АТП – 16808» (А.Шевчук), зокрема начальник автоколони В.Осадчук та водії Олександр Мазун, Анатолій Катеринчук, Василь Кушніров, Вадим Галагодза, Василь Бабійчук, Микола Йоник та Микола Мартинюк. Супровід автомобілів надало відділення ДАІ (в.о. начальника Р.Ганушкевич).

Дякуємо всім, хто долучився до організації творчого звіту Хмельниччини та доторкнувся до творення прекрасного.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
10 гостей