УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Вони також бажають ЖИТИ!..
Written by Юлія Івасишина   
ponedilok, 12 zhovten` 2009

2 жовтня студенти природничого факультету КПНУ імені Івана Огієнка, які є членами міжнародного студентського руху "Дружина охорони природи", виступили на захист безпритульних тварин. "Ми не можемо бачити жорстоку загибель тварин і закликатимемо до гуманності: краще стерилізувати, аніж вбивати", - заявив ініціатор акції Сергій Чернецький

Наразі відловом безпритульних тварин займається КП "Спецкомунтранс". Не дивно, що наприкінці акції директор цієї установи Сергій Гжебовський не втримався, підійшов і заявив, що його звинувачують безпідставно, адже влада цього року не виділила кошти на цю справу, тому його руки чисті. "Відстрілом ми аж ніяк більше не займаємось, і штат працівників розпущений, а вивозимо собак до притулку у Хмельницькому, який і займається стерилізацією", - повідомив Сергій Миколайович. На що студенти запитали: "Що ж стається з десятками собак? Є люди, які на полігоні побутових відходів бачили місце, куди звозять відстріляних кам'янецьких тварин". Проте директор продовжував запевняти, що всі дії його працівників є цілком гуманними щодо цих тварин. "Надайте зафіксовані докази, а не лише посилайтесь на слова очевидців", - сказав Сергій Гжебовський. Щоправда, фотосвітлин і відео, які можна було б надати як беззаперечні докази, у членів акції не було, однак існує чимала кількість людей, які неодноразово були свідками, як гицелі із сміттєзбиральних машин заманювали посвистом собак, замикались із ними в кабіні, після чого лунало пронизливе скавчання (можливо, від електрозаряду).

ОТОЖ, СЛОВА ГЖЕБОВСЬКОГО "ТЯГНУТЬ" НА СЕНСАСІЮ: БО МІСЯЦЬ ТОМУ НАВІТЬ ПОБЛИЗУ РЕДАКЦІЇ "ФОРТЕЦІ" МЕШКАНЦІ СУСІДНІХ БУДИНКІВ БАЧИЛИ, ЯК ВБИВАЛИ СОБАК. ЇХНІ ТРУПИ ЯКИЙСЬ ЧАС ВАЛЯЛИСЬ ПРОСТО НА ВУЛИЦІ.

Голова благодійного товариства захисту тварин "SOS" Альона Ясінська зазначила, що жорстокість до тварин порушує існуюче законодавство, а тому члени акції пропонують започаткувати в місті муніципальну програму стерилізації, а не вбивства тварин. Усі живі істоти не менше бажають жити, ніж людина. Усі живі істоти мають на це право.


Юлія Івасишина

Газета Фортеця, Вони також бажають ЖИТИ!..

 
Discuss (3 posts)
Вони також бажають ЖИТИ!..   15.10.2009 [09:13:08]
Обговорення статті: Вони також бажають ЖИТИ!..

У Хмельницькому є притулок для собак,де їх і стерелізують, чому би нам не створити свій, стерелізацією займалися би студенти ветеринари : доречі будучи студентом ветеринарного факультету для нас це була велика проблема знайти "Пацієнта" для такої маніпуляції,і студентам велика практика і місту на користь ,а місце для притулку знайдеться аби міська рада трохи проспонсорувала, адже трохи негарно для туристичного міста така ситуація з безпритульними тваринами.
#12503
RE: Вони також бажають ЖИТИ!..   15.10.2009 [15:10:14]
Мій однокласник ще літом казав, що в місті БУДЕ нарешті притулок для тварин! Правда, не в самому місті, в селі Руда.
Це було б чудово.
#12522
Вони також бажають ЖИТИ!..   19.10.2009 [21:08:10]
Я дуже люблю тварин, і з жалістю ставлюся до безпритульних, а особливо в холодну пору року і тому підтримую ідею кока84
"Мы в ответе за тех кого приручили!!!"
#12768

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
10 guests online