УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Фактори ризику серцево-судинних захворювань: поширеність і контроль
Written by Alex Andrushchak   
vivtorok, 20 zhovten` 2009

14 жовтня 2009 р. відбулась робоча нарада в управлінні охорони здоров’я за результатами роботи Х Національного Конгресу кардіологів України, який пройшов 23-25 вересня 2009 р. в місті Києві, в роботі якого взяли участь фахівці нашого міста : зав. кардіологічним відділенням Смольницький О.Г. та канд.. медичних наук Чаплінський Р.Б.

В ході наради була заслухана інформація учасників Конгресу, які відмітили, що серцево-судинні захворювання – є основною причиною смертності в світі. В Україні за останні 25 років поширеність серцево-судинних захворювань серед населення зросла в 3 рази, а рівень смертності від них – на 45%.

Нажаль не є виключенням і наше місто. 56% або 490 смертей в 2008 році це смерті від серцево-судинних захворювань. В країнах Європи 276 смертей на 100 тис. населення. За останні 20 років в США смертність від серцево-судинних захворювань вдалось зменшити більш як на 40% в першу чергу за рахунок загальних знань профілактики, тобто ключем для вирішення проблеми є саме профілактика та раціональна фармакопрофілактика. Загалом рекомендаціями Х Національного Конгресу кардіологів України з профілактики серцево-судинних захворювань надано пораду підвищити роль відповідних фахівців, насамперед лікарів загальної практики сімейної медицини та їх медсестер в їх роботі з населенням, яке би більше стало приділяти уваги фізичним навантаженням, слідкувати за масою тіла та вести здоровий спосіб життя. Слід також звернути увагу на такі фактори ризику як цукровий діабет, концентрація в крові холестерину, індекс маси тіла.

Учасникам Конгресу було доручено надати матеріали роботи Х Національного Конгресу кардіологів України місцевим засобам масової інформації.

В результаті наради розроблені рекомендації та надані пропозиції управлінню, які будуть враховані при прийняті рішень щодо покращення надання медичної допомоги мешканцям нашого міста.

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
20 guests online