УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Конференція «Соціально-правові та соціально-педагогічні основи подолання дитячої бездоглядності»
Автор: Alex Andrushchak   
23.10.09

19-20 листопада 2009 року в місті буде проведено ІІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Соціально-правові та соціально-педагогічні основи подолання дитячої бездоглядності», яку приурочено до 20 річниці прийняття та відкриття для підписання, ратифікації та приєднання резолюцією Генеральної Асамблеї від 20 листопада 1989 року ( набула чинності для України 27 вересня 1991 року). Щорічно 20 листопада в державі проходить Всеукраїнський день спільних дій в інтересах дітей, тому конференція дасть можливість об’єднати зусилля науковців і практиків державних, муніципальних, неурядових організацій у питаннях захисту прав дитини.

Організаторами конференції є: служби у справах дітей Хмельницької ОДА та Кам’янець-Подільської міської ради, Кам’янець – Подільський національний університет ім.. Івана Огієнка (кафедра соціальної педагогіки і практичної психології), коледж ПДАТу (відділення “Правознавство”).

Проведення таких конференцій є послідовним продовженням вивчення питань, що стосуються соціально-правового захисту дитини. Одним із важливих аспектів міжнародного співробітництва повинно стати вивчення досвіду вирішення проблем дитячої бездоглядності на світовому рівні.

За результатами попередніх конференцій випущено збірники праць з досвіду роботи її учасників. Це-наукові праці, провідних науковців з соціальної та корекційної педагогіки і психології різних регіонів України, з досвіду організації роботи фахівців, співпраці державних, недержавних та муніципальних організацій у вирішенні питань захисту дітей. Збірники зможуть використовувати усі, хто причетний до роботи з дітьми. Відповідно до резолюцій конференцій, направлено рекомендації відповідним структурам. Зокрема, до Міністерства Внутрішніх Справ України - щодо забезпечення технічними засобами та новітніми комп’ютерними технологіями кримінальну міліцію у справах дітей, до Міністерства юстиції – щодо необхідності існування в Україні Кодексу про права дитини, до Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту – щодо висвітлення на сайті міністерства позитивного досвіду роботи територіальних громад України з питань подолання різних форм і видів насилля.

Відповідно до розпорядження міського голови від 21 вересня 2009 р. №673-р утворено оргкомітет по підготовці і проведенню ІІІ Міжнародної конференції, який очолив заступник міського голови О.В. Демчук.

До участі у конференції запрошено працівників державного апарату, муніципалітетів з України та із-за кордону, представників управлінь освіти і науки, служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, судів, правоохоронних органів, керівників благодійних фондів, громадських організацій, науковців. Упродовж конференції буде можливість обговорити причини виникнення дитячої бездоглядності та шляхи її подолання, почути досвід державних, недержавних та муніципальних організацій у вирішенні цих питань.

Для обговорення обрано три основні теми:

1. Законодавчі засади подолання дитячої бездоглядності в Україні.

2. Психологічні аспекти життя дітей, які залишилися без батьківської опіки.

3. Роль соціальних і просвітніх установ щодо подолання дитячої бездоглядності.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
17 гостей