УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Проект розвитку комплексних превентивних послуг для дітей із складними життєвими обставинами
Written by Ruslan Nazarets   
p'yatnytsya, 30 zhovten` 2009

29 жовтня 2009 року в м.Кам’янці-Подільському відбулась презентація спільного Проекту «Розвиток комплексних превентивних послуг для дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинились у складних життєвих обставинах», який реалізують Представництва Європейської Комісії і Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Хмельницькій області.

На презентацію були запрошені заступники голів, керівники відділів та управлінь виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради та районної державної адміністрації.

Головною метою проекту є розробка механізмів перетворення інтернатної системи державного догляду за дітьми, які залишені без родинної підтримки, на систему, що забезпечує їх виховання у турботливому сімейному оточенні.

Проект розраховано на два роки і в ході його реалізації буде надано підтримку розвиткові цілісної превентивної політики, розробці нормативних документів, запровадженню комплексних соціальних послуг як для дітей, позбавлених батьківського піклування, так і для інших категорій дітей і їх сімей, які опинились у складних життєвих обставинах (інвалідність, бідність, жорстоке поводження, тощо).

Міжнародний досвід свідчить, що успіх реформування державних систем опіки та піклування дітей, які залишились без батьківського піклування, залежить перш за все від ефективності превентивної соціальної роботи з вразливими категоріями сімей з дітьми на рівні громади. Особливо актуально це в нашій країні, адже переважна частина дітей, позбавлених батьківського піклування, не є біологічними сиротами, а втратили батьків через соціальні причини. Тому новий проект буде спрямовано на наступні основні види діяльності:

  • повернення дітей у біологічні родини;
  • влаштування дітей у прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, усиновлення;
  • профілактична соціальна робота, спрямована на попередження відмов від дітей.

Передбачено, що в рамках нового проекту в м. Кам’янці–Подільському та районі буде проведено цикл навчальних семінарів і тренінгів для соціальних працівників, прийомних батьків, опікунів дітей, які залишились без батьківського піклування.

Реалізація Проекту в Хмельницькій області та м. Кам’янці–Подільському зокрема дасть можливість зміцнювати та захищати права жінок та дітей з урахуванням інтересів кожної конкретної дитини.

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
8 guests online