УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
«Польський досвід передачі прибудинкових ділянок житловим товариствам».
Автор: Alex Andrushchak   
02.11.09

З 29 по 30 жовтня 2009р. в сесійній залі міської ради м. Кам'янця-Подільського відбувся семінар за участю Краківської Асоціації управителів нерухомітю, Львівської міської громадської організації «Центр інформаційного консалтингу», Кам'янець-Подільської міської ради на тему: «Польський досвід передачі прибудинкових ділянок житловим товариствам: правові аспекти виділення і приватизації».

Урочисту церемонію відкриття семінару та привітання учасників провели: Віктор Дибаш – заступник міського голови м.Кам'янець-Подільський, Аркадьюш Сарна – І секретар економічного відділу посольства Республіки Польща в Україні, Володимир Бригілевич – директор ЛМГО «Центр інформаційного консалтингу», Мацей Краковяк – президент, Краківська Асоціація управителів нерухомості. Далі заслухали доповіді кваліфікованих спеціалістів з таких тем: “Ситуація із створення ОСББ на території нашого міста”. Доповідач Віктор Кравчук, начальник управління земельних ресурсів виконкому Кам'янець-Подільської міської ради, повідомив про порядок оформлення землі, створення проекту розподілу Кварталу, про суму, яку потрібно сплатити за такий проект державній або ж приватній установі.

“Етапи реформування польського ЖКГ в 1994-1999 роках: приватизація житла, створення житлових товариств, приватизація прибудинкових територій.” Про цю тему розповів Мацей Краковяк, президент, Краківська Асоціація управителів нерухомості. Пан Краковяк повідомив про складну ситуацію із ЖКГ 1994-1999 р. в Республіці Польща. Про те, що з 1990-х рр. на території Республіки Польща діяли ПКГ і кожне таке підприємство мало своє приміщення, персонал і обслуговувало від 70-120 метрів квадратних житлового фонду. Кошти, які виділялися державою на фінансування таких житлових організацій ніхто не рахував, аж доки в 1994 роках не був впроваджений у дію Закон «Про приватизацію житла». Відтоді громадянин купуючи квартиру мусив сплатити суму на утримання своєї квартири і на утримання будинку, в якому розміщена його квартира. Після приватизації житла польський власник був зобов'язаний ввійти до ОСББ. На місці ПКГ утворилися ОСББ, які існують на кошти від обслуговування житлових будинків.

“Польські законодавчі й розпорядні акти стосовно приватизації земельних ділянок житлових товариств” висвітлив Анжей Мазур, експерт, Краківської Асоціації Управителів нерухомості.

Про “Правові аспекти приватизації і передачі прибудинкових земельних ділянок ОСББ в Україні” розповів Богдан Кіндрацький, експерт ЛМГО «Центр дослідження місцевого самоврядування». Він висвітлив питання про перспективи українського законодавства, про позитивні й негативні моменти приватизації.

“Порівняння польського і українського законодавства у сфері приватизації прибудинкових територій” зробила Ольга Щодра, експерт ЛМГО «Центр інформаційного консалтингу». Другого дня семінару були заслухані такі теми: “Професійні вимоги до польського управителя. Кваліфікаційні вимоги до одержання сертифікату”. Доповідач Мацей Краковяк – президент, Краківська Асоціація управителів нерухомості. Пан Краковяк повідомив про особливості роботи польського управителя, його обов'язки та професійну освіту. “Навчальна програма для голів ОСББ з питання практичного управління будинком”. Доповідач Володимир Бригілевич – директор, ЛМГО «Центр інформаційного консалтингу». Також відбулося представлення книги та навчальної програми щодо впровадження ОСББ. Після останньої доповіді учасники семінару організували круглий стіл: “Підсумкова дискусія за участю польських і українських експертів, на якому дійшли згоди в тому, що нашому місту потрібно реформувати систему ЖКГ. Модератор Володимир Бригілевич – директор, ЛМГО «Центр інформаційного консалтингу».

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
9 гостей