УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 

Наш Кам'янець-Подільський

        Кам’янець-Подільський належить до найдавніших міст України з майже тисячолітньою історією. Спочатку місто називалось просто Кам’янцем, в імені своєму утверджуючи свою сутність.

        Заповідна його частина - Старе місто - розташована на скелястому острові, висотою 20-30м, утвореному каньйоном річки Смотрич. Петлею, яка нагадує грецьку “омегу”, охоплює Смотрич Старе місто і розходиться по обидва боки від Замкового мосту.

        Замковий міст - міст, що лежить між двома правими берегами однієї річки - міст, який викликав немало суперечок щодо свого походження. За однією з гіпотез, міст було зведено римлянами у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію.

        Використавши своєрідні та унікальні властивості ландшафту, для оборони міста, протягом століть військові інженери створили фортифікаційну систему, що немає аналогів у Європі.

        Невід’ємною частиною Старого міста, його перлиною, є Стара фортеця, яка стала візитною карткою Кам’янця-Подільського, його символом. Історія заснування фортеці починається в XII столітті. Немов продовження кам’яних скель височать башти фортеці. Одинадцять башт входять до складу фортеці, кожна має свою назву і свою історію. Так, наприклад, найвища башта названа Папською тому, що була збудована на кошти, виділені папою римським Юлієм II. Ще її називають Кармелюковою, бо в ній тричі був ув’язнений Устим Кармелюк. У Чорній (кутовій) башті знаходиться криниця глибиною 40 м і в діаметрі 5 м видовбана в скалі. Досі в її стінах збереглося величезне дерев’яне колесо з пристроєм для підняття води на поверхню.

Прочитати повністю...
Підсумки опитування: Краще таксі Кам'янця-Подільського
Написал Ruslan Nazarets   
16.11.09
Краще таксі Кам'янця-Подільського
Яке найкраще таксі у Кам'янці-Подільському?
   Радіотаксі 1584
0%
   Радіотаксі 1579
3.1%
   Радіотаксі 1562
20.93%
   Радіотаксі 1555
27.13%
   Радіотаксі 1506
48.84%


Стартувало нове опитування "Скільки Вам років?". Проголосуйте і дізнайтесь, яка найактивніша вікова категорія наших відвідувачів.

 
Обсуждение (4 комментариев)
Підсумки опитування: Краще таксі Кам'янця-Подільського   22.12.2011 [07:15:24]
Обсуждение статьи: Підсумки опитування: Краще таксі Кам'янця-Подільського

Цитата:
Відділом доріг та пасажирських перевезень департаменту житлової політики доріг та інфраструктури разом з працівниками фінансового управління та департаменту економіки, представниками ДАІ, Головтрансінспекції, податкової інспекції, податкової міліції систематично проводяться перевірки перевізників таксі на предмет виявлення перевізників, які здійснюють підприємницьку діяльність без дозвільних документів. Протягом листопада 2011р. було перевірено понад 100 суб’єктів господарювання, які надають, послуги таксі. За результатами перевірок складено протоколи на 14 водіїв у які працювали без дозвільних документів. На порушників чекають штрафи від 510 до 1700 гривень. Перевірки тривають.

http://dzkg-kp.km.ua/news/0/1/83.htm
#44116
RE: Підсумки опитування: Краще таксі Кам'янця-Подільського   22.12.2011 [10:29:05]
Іноді таке приїде, що страшно сідати! Старі машини, яким по 20-30 років: двері не закриваються, сидіння продавлені, мотор реве... добивають старі лахи. Від 1506 теж пару таких приїздило.
#44133
RE: Підсумки опитування: Краще таксі Кам'янця-Подільського   31.01.2013 [10:34:11]
Цитата:
Як розповів начальник управління Богдан Свіщовський, тепер з'явилася можливість виведення з ринку таксі нелегальних перевізників, які на сьогоднішній день становлять близько 80 відсотків, а також перевізників, що надають неякісні послуги. Передбачені рейдові перевірки автомобілів «з ознаками таксі» на предмет наявності у них відповідної ліцензії.
Для таких перевізників будуть застосовуватися штрафні санкції. Так, мінімальний розмір штрафу для "таксиста-нелегала" становить 1700 гривень, максимальна міра - конфіскація автомобіля. Якщо порушення зафіксовано у легального водія таксі, йому загрожує штраф у розмірі від 510 до 1700 гривень.
...
За коментарем з цього приводу ми звернулися до завідувача відділу доріг та транспортних перевезень Кам’янець-Подільської міської ради Сергія Дергунова:
«Тіньові таксисти» - це дійсно проблема і не лише нашого міста. На жаль, місцеве самоврядування не має важелів впливу на них. Наразі це пряма компетенція Укртрансінспекції та податкової служби. Скажімо, з маршрутними таксі зовсім інша ситуація. Міськрада після обговорення вирішує, який пасажиропотік на тих чи інших маршрутах, скільки автомобілів потрібно на місто, вимоги до них. Ми контролюємо цей процес. З таксистами все по-іншому, адже вони навіть не проходять щоденний медичний огляд та технічний огляд автомобіля, а «тіньові таксисти» взагалі самі собі господарі: виїжджають, коли хочуть, на чому хочуть, створюють нездорову конкуренцію законним таксистам та ще й не платять ніяких податків. Так не повинно бути».

http://www.fortecia.com/news/809-tinevitaxi.html
#66985
RE: Підсумки опитування: Краще таксі Кам'янця-Подільського   03.02.2013 [12:08:31]
Можна подумати, що Дергунов і товариші не знають хто і як здійснює послуги таксі в Кам'янці. Знають, тому і відбуваються загальними фразами.
#67147

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Місцеві лінки
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 21