УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Кам’янець-Подільський приймає участь в підготовці України до Самміту з питать зміни клімату
Written by Ruslan Nazarets   
sereda, 18 lystopad 2009

Тренувальне заняття „Зміни клімату і водні ресурси: зменшення ризиків та адаптація” спільно організовано Державним Комітетом України із водного господарства, Деснянським басейновим управлінням водних ресурсів, Центром сталого розвитку та екологічної освіти (м.Київ) та Програмою імені сенатора Фулбрайта в Україні (США).

Подія підтримана малим грантом Посольства США в Україні для випускників Американських програм з освіти та проходить в рамках Інформаційної ініціативи із змін клімату для молоді, FYI 2009 Climate Change Conference Alumni Competition», що підтримується Державним Департаментом США

Подія має на меті ознайомити державних службовців, викладачів, представників громадських організацій із основними ознаками змін клімату, впливом змін клімату на стан водних ресурсів, ознайомитися із науковими дослідженнями з даного питання, в першу чергу із прикладами прояву змін клімату в Україні. Отримавши та обсудивши дану інформацію, учасники тренувального заняття мають внести свої пропозиції до політики протидії змінам клімату в галузі водних ресурсів та обмінятися ідеями щодо ініціатив із пом’якшення дії та адаптації до змін клімату в галузі водних ресурсів.

Захід відбувається напередодні Дня кліматичних дій, який відмічається у світі 24 жовтня і проходить в рамках підготовки України до Самміту з клімату, що відбудеться в грудні 2009 року в м.Копенгагені (Данія). На зустрічі сторін в Копенгагені планується розглянути та підписати новий міжнародний документ із змін клімату, який буде регулювати ці питання після 2012 року, коли закінчується дія Кіотського Протоколу до Рамкової Конвенції ООН із змін клімату.

Серед учасників тренувального заняття є Представники Державного Комітету водного господарства України, Комітету Верховної Ради України з питань екологогічнох політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, державні службовці Чернігівської, Хмельницької, Київської областей, члени неурядових організацій, викладачі університетів, науковці із Інституту гідротехніки та меліорації Української академії аграрних наук, випускники американських програм з освіти.

На тренувальне заняття також запрошено 30 студентів Національного університету біоресурсів та природокористування (м.Київ), Кам’янець-Подільського національного університету (м.Камянець-Подільський), Хмельницька область) та Кременчуцького державного університету ім.М.Остроградського (м.Кременчуг. Полтавська область) , які приймають участь в молодіжній ініціативі з питань змін клімату.

Довідка 1. Про Молодіжну інформаційну компанію з питань змін клімату

23 вересня 2009 року в Україні розпочалася молодіжна інформаційна компанія з питань змін клімату, яку започаткував Центр сталого розвитку та екологічної освіти за підтримки Ініціативи з питань змін клімату Державного департаменту США. В рамках інформаційної компанії передбачається участь студентів та молодих вчених із трьох українських університетів: Кременчуцького державного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування (м.Київ) та Кам’янець-Подільського національного університету в навчаннях державних службовців із питань змін клімату та поширення цих знань серед студентської молоді. Далі учасники компанії мають розробити власний проект із адаптаційних чи пом’якшувальних дій протидії змінам клімату на локальному рівні та впровадити його в університеті. Переможці конкурсу студентських проектів приймуть участь у Всеукраїнській конференції молодих вчених в Кременчуцькому державному університеті в квітні 2010 року та отримають заохочувальні премії від Посольства США в Україні. В рамках компанії 23 вересня 2009 року студенти прийняли участь в науковій конференції із змін клімату, на якій були присутні вчені із Університету Каліфорнії в Девісі, Університету Матея Белі в Словаччині, Національного університету біоресурсів та природокористування та Кременчуцького державного університету та розглядалися питання впливу змін клімату на стан екосистем.

Довідка 2. Про участь України у міжнародних ініціативах із змін клімату

Україна входить в двадцятку найбільших забруднювачів планети і несе свою частку відповідальності за наслідки від глобальної зміни клімату. Україна підписала Рамкову Конвенцію ООН із змін клімату в червні 1992 року, ратифікувала її в жовтні 1996 року, а в серпні 1997 року стала Стороною Конвенції. Україну зазначено серед індустріальних країн, що входять до Додатку 1 до Рамкової Конвенції. Цим Україна взяла на себе певні зобов’язання на впровадження політики зниження викидів парникових газів. У базовому 1990 році Україна займала п'яте місце серед країн з Додатку I до Рамкової Конвенції ООН із змін клімату за кількістю викидів парникових газів. У 1998 році завдяки зменшенню викидів Україна перемістилася на 10 місце, У 2004 викиди становили лише 45% від обсягу 1990р. Представники України будуть приймати участь в Самміті в Копенгагені в грудні 2009 року.

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
17 guests online