УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Заборгованість із заробітної плати стрімко зросла в Кам'янці-Подільському
Написал Ruslan Nazarets   
18.11.09

Питання наявності заборгованості із заробітної плати на підприємствах, установах, організаціях міста Кам’янець – Подільського стало за нинішніх кризових умов одним з найважливіших негативних причин , що викликають напругу серед населення.

Загальна сума заборгованості на 10 листопада 2009 року по статистичних даних на підприємствах міста складає – 3669,7 тис. грн., в тому числі заборгованість по економічно-активних підприємствах –3301,4тис. грн., по підприємствах-банкрутах –368,3 тис. грн., по економічно-неактивних – відсутня. Заборгованість із заробітної плати до попереднього місяця збільшилась на 1473,2 тис. грн., або на 67 %.

Станом на 10.11.2009 року у місті залишилося лише 8 підприємств-боржників, в т.ч. 6 економічно-активних підприємств міста та 2 банкрути.

На більшості підприємств заборгованість пояснюється значними сумами дебіторської заборгованості, в т.ч. державних структур.

Систематично проводиться робота з керівниками підприємств - боржників міста. Так, було організовано 13 засідань комісій з питань забезпечення своєчасної сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів, ефективного використання бюджетних коштів, координації цієї роботи у місті та легалізації тіньової зайнятості населення. На комісіях було заслухано 83 керівників підприємств-боржників та мінімізаторів.

Кожен працівник повинен сповна і вчасно одержувати зароблене. Строки виплати заробітної плати згідно статті 115 КЗПпУкраїни зазначено: « Заробітна плата виплачується працівниками регулярно в робочі дні у строки , встановлені колективним договором, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу , що не перевищує шістнадцяти календарних днів».

Керівники підприємств, які невміло розпоряджаються питанням виплати обов’язкових платежів, персонально несуть відповідальність та можуть бути притягнуті до адміністративної та кримінальної відповідальності.

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 14