УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Підсумки епідемії ГРВІ в Кам'янці-Подільському
Написал Alex Andrushchak   
26.11.09

За даними міської санітарно-епідеміологічної станції, епідемія грипу та ГРВІ в місті розпочалась на 44-тому тижні поточного року, коли захворіло 1065 осіб, з них 356 дітей, що складає 33,4%. Інтенсивний показник захворюваності склав 106,5 на 10 тис. населення і перевищив пороговий рівень (36,9) в 1,8 рази. Ріст захворюваності спостерігався серед всіх вікових груп населення, але найбільш враженими були діти 3-14 років та дорослі віком до 30-ти років.

Тому розпорядженням міського голови від 30.10.2009р. в місті введені заходи епідемічного періоду плану боротьби з грипом (продовжені канікули в навчальних закладах, закриті дитячі дошкільні заклади для відвідування дітей, введені карантинні заходи та масочний режим в ЛПЗ, закладах громадського харчування та торгівлі, автостанціях, вокзалах, міському транспорті, тощо; передбачено обмеження проведення культурно-масових заходів).

Пік епідемії припав на 45 тиждень року, коли захворіло 4184 осіб, показник захворюваності на 10 тис. населення склав 419,8 і перевищив пороговий рівень (61,0) в 6,9 рази.

З 11.11.09р. захворюваність почала знижуватись. Протягом 46 тижня загальна захворюваність грипом та ГРВІ знизилась у порівнянні з минулим тижнем в 2 рази і перевищувала порогів рівень тільки в 3 рази.

На 47-му тижні спостерігалось подальше зниження захворюваності і станом на 18.11.09р. майже дорівнює даним епідпорогу: показник на 10 тисяч - 77,5; дані епідпорогу - 70,4.

Серед дитячого населення (діти до 14 років) зниження захворюваності більш суттєві: показник на 10 тисяч населення - 88,3, порогів рівень - 124,2. Відбулось зниження захворюваності в 1,4 рази.

Враховуючи інтенсивність зниження захворюваності на 45-46 тижнях року, та збереження цієї тенденції на 47-му тижні, можна очікувати, що на 48-му тижні рівень захворюваності наблизиться до порогового рівня.

Завдяки запровадженим канікулам у всіх навчальних та дитячих дошкільних закладах, питома вага дітей серед усіх захворілих знизилась з 33,4% до 15,1%. Кількість захворілих дітей на 47-тому тижні року зменшилась у 7,1 рази, або на 85,9%. Таким чином, в місті відмічається зниження загального рівня захворюваності на грип та ГРВІ, показники захворюваності наближаються до порогових рівнів. Розмежування дітей в організованих колективах дало свій очікуваний результат вже на другому тижні карантину.

    Надзвичайна протиепідемічна комісія при міськвиконкомі вирішила рекомендувати міському голові:
  • Відповідно до епідситуації в місті, прийняти рішення щодо відновлення навчального процесу в усіх навчальних закладах, незалежно від форм власності, відкриття дитячих дошкільних закладів для відвідування дітьми.
  • Подовжити карантинні заходи та масочний режим в ЛПЗ, закладах громадського харчування та торгівлі, автостанціях, вокзалах, міському транспорті, тощо до стабілізації епідемічної ситуації.
  • Зобов'язати керівників вищевказаних закладів суворо дотримуватись санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та дезінфекційного режимів.
  • Постійно інформувати населення про епідситуацію та заходи профілактики грипу та ГРВІ.
  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 15