УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського
Написал Ruslan Nazarets   
27.11.09

Післявоєнна відбудова і соціально-економічний розвиток Кам’янця-Подільського здійснювалась на основі генеральних планів розвитку міста. Останній з таких планів діє ще й сьогодні. Але зараз він вже застарів і не відповідає існуючим соціально-політичним та економічним умовам: змінився соціальний устрій країни, змінилася економічна система. В даний час проект нового Генерального плану пройшов громадські слухання та доопрацюється для затвердження та втілення в життя.

В умовах розвитку глобалізаційних процесів все актуальнішим стає співпраця підприємств, міст, районів, областей, держав задля повноцінного використання ресурсного потенціалу шляхом обміну технологіями, інноваціями, фінансової підтримки. Наразі наше місто залучається до розробки та реалізації місцевих та регіональних проектів розвитку (активну участь в яких приймають заступники міського голови Андрухович В.М. та Демчук О.В. під головуванням міського голови Нестерука А.М.), що здійснюватимуться в напрямку транскордонного співробітництва Україна-Румунія, залучення грантових коштів проекту LINC фонду USAID, розробки Регіонального стратегічного плану, який охоплюватиме м. Чернівці, Хотин, Кам’янець-Подільський тощо та здійснюватиметься в напрямку розробки туристичних маршрутів, розробки спільних інноваційних проектів та залучення фінансових ресурсів.

Нові умови існування спонукають до пошуку нових механізмів планування розвитку. На сьогодні в місті проводиться методична робота по розробці та контролю за виконанням планів економічного та соціального розвитку, серед яких важливе місце посідають Програма соціально-економічного та культурного розвитку міста, яка приймається щороку та охоплює всі галузі міського господарства із зазначенням основних тенденцій розвитку, завданнями та заходами на наступний рік; Стратегічний план економічного розвитку, останній із яких прийнятий 2006 року, містить основі завдання та напрямки діяльності влади на шляху економічного становлення міста. З огляду на його виконання розпочата робота по розробці нового Стратегічного плану із залученням громадськості міста. Необхідність даного документа визначається формулюванням бачення майбутнього стану міста, виявлення головних проблем та стратегічних цілей, визначення першочергових цілей та завдань, що неодмінно надає переваги при залученні потенційних інвесторів та реалізації грантових програм.

Аналіз ресурсного потенціалу міста дає вичерпну відповідь про подальший напрямок його розвитку, серед яких чільне місце мають зайняти промисловість та туризм – на перший погляд несумісні, проте надзвичайно важливі та актуальні галузі економіки Кам’янця-Подільського.

І в майбутньому хотілось ба бачити місто промислово розвинутим, охайним, з якісними дорогами, продуманою забудовою, доброзичливими міщанами. Кам’янець-Подільський повинен мати своє особливе обличчя: розвинену туристичну інфраструктуру; безкоштовну якісну медицину та доступну освіту; фестивалі на будь-який смак організовані як справжнє свято. Кожен мешканець міста мав змогу у вільний час послухати класичну музику, відвідати концерт чи виставу, цікаву виставку чи спортивне змагання.

 
Обсуждение (50 комментариев)
RE: Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського   03.12.2009 [15:30:30]
Який дріблінг! Куди там нашій пресі! ;) taras вас як представника народу до народних слуг вже страшно підпускати розбіжаться, хто на старості подасть стакан води?
#13729
RE: Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського   04.12.2009 [06:47:13]
Да не VIK не разбежатся, а на старости лет я на них и не расчитываю. Хотя, два центра для стариков в городе работают и вроде даже неплохо.
Просто план похож на прожект с Васюками. Просто тезис - развивать промышленность. Здравый, правильный, но местная власть на него имеет два рычага: дешевая земля, освобождение от местных налогов. Все. А теперь вопрос, - Кто вложит в новое производство десятки(сотни) миллионов зеленых тугриков когда в стране восемнадцать лет идет передел собственности и сейчас начался очередной виток? Да никто и никогда. Вот у нас и стоят пустые здания СКБМЭТ, Петровского, Электроприбор, КПЭМЗ. А мы тут новые земли под цех отдаем, вместо того чтобы ввести прогрессивный налог на землю что под цехами, которые не работают. И заставить людей "почесать репу".
#13730
RE: Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського   04.12.2009 [10:16:50]
Вот пример того как можно обсуждать проекты.

Обговорення проекту Вінницької набережної
#13737
RE: Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського   05.12.2009 [13:06:44]
Zlom написав(ла):
Цитата:
ASSA написав(ла):
Цитата:
А вот и идея! Что если вместо троллейбуса запустить ЖД-автобус типа трамвая!

Три ветки рельсов есть Цемзавод-микрорайон-сахзавод. А вагон-ресторан типа "Эх-прокачу"! СВ Вагон-готель типа "Эх-пересплю" или вагон-магазин типа "Эх-продаю" можно цеплять по мере необходимости.
С Уважением Андрей.


Шановний Андрій (ASSA)!
Ідея цілком новаторська та цікава, проте знову ж питання доцільності, побудувати лиш би було - давно не актуально.
Таким чином можна пропонувати побудувати МЕТРО, а чому б і ні? А може відразу перейдем на МОНОРЕЛЬС на магнітних подушках?
В місті немає потреби робити такі капіталовкладення, тому що вони не підкріпляться пасажиропотоком та не зможуть виправдати себе.


Идея с ЖД-автобусом не для того чтобы черпнуть "копейки" с пассажиропотока(Этим успешно занимаются маршрутки). Прибыль берётся из других состовляющих. Например: Разница в ценах на квартиры. Цена квартир на черёмушках и на посёлках цем и сахзаводов может быть выравнена c каждой на пару тысяч долларов.
Так как ЖД дорога компьютеризирована и всё движется по светофорам то и расписание движения такого транспорта - константа. Можно на календариках печатать, что позволяет Каменчанину планировать свои перемещения. Специалисты живущие на рабочих окраинах без проблем смогут подыскивать рабочие места независимо от места жительства. Это окупаемость для крупных предприятий, которые могут быть в доле. Земельные участки около остановок резко растут в цене, так как малый бизнес захочет разместить там свои магазинчики (Это же классика - Т.Драйзер). Движение и предпринимательства в свою очередь пополняет бюджет. Теперь о затратах.
Самая дорогая штука в железнодорожных перевозках это строительство самой железной дороги. Срезание бугров, насыпи и т.д. и.т.п. Это всё уже ЕСТЬ!!! (На халяву). Остаётся купить или взять в аренду сами тепловозы Есть польские, есть Днепропетровские. Самое сложное будет "просунуть" движение автобуса в расписания МПС но это реально при прозрачности принятия решений, и при нормально организованной ПРЕЗЕНТАЦИИ НАМЕРЕНИЙ.
С Уважением Андрей.
#13772
RE: Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського   05.12.2009 [16:47:08]
В місті немає потреби робити такі капіталовкладення, тому що вони не підкріпляться пасажиропотоком та не зможуть виправдати себе.
Гарні критерії.Під таким соусом можна нічого не робити для населення. А що взагалі корисного зроблено в місті останнім часом , що не тільки опрадано особистими фінансовими інтересами ?А як же суспільні інтереси?
#13775
RE: Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського   06.12.2009 [13:18:25]
Рельсовый автобус в Каменце??? ЗАЧЕМ??? Это как Вы себе представляйте??? На микрорайоне маршруткой к платформе+РА+от вокзала/автовокзала/платформы на сахзаводе маршруткой до нужного места? Это по деньгам сколько??? Рельсовый автобус/городская электричка оправдывает себя в городах-миллионниках. А реально, давайте метро выкопаем !
Алекс тут про детскую поликлинику писал. Если её выкинут на Матросова, что вполне логично, то вместе с этим нужно купить низкопольные автобусы для 12 маршрута и сделать его социальным, сняв проблему доставки мам с детьми.
Что касается стратегии развития города - тут два приоритета - туризм и промышленность. В северо-восточной и юго-восточной части города ярко вырисовываются два промышленных парка. Вопрос лишь в привлечении инвесторов для освоения этих парков.
#13784
RE: Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського   06.12.2009 [18:19:18]
Разрешите присоединиться. Я целиком и полностью поддерживаю товарища Zlooma - ну не повезло местной власти с горожанами; ну тупыыые эти каменчане и не ценят титанических усилий местной власти!!! Вот власть обеспечила свет, газ, воду, тепло а люди этого не ценят! Депутаты горсовета ночей не досыпают - всё думают чтобы ещё такого сделать каменчанам чтобы те достойно оценили а люди в ответ говорят когда ж вы нажрётесь уже??? Помните господа что 30 мая не за горами - это ссудный день для депутатов горсовета.
#13786
RE: Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського   06.12.2009 [21:48:11]
"Алекс тут про детскую поликлинику писал. Если её выкинут на Матросова, что вполне логично, то вместе с этим нужно купить низкопольные автобусы для 12 маршрута и сделать его социальным, сняв проблему доставки мам с детьми".
А може логічно викинути краще розважально - оздоровчий центр , яким забудували територію поліклініки .Не менш важливо , хто давав на таке дозвіл. Тут не обійшлося без наших народолюбів-чиновників. Схоже стиль їх роботи не змінився змінюватись не збирається. Прозоро і демократично.
#13787
RE: Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського   06.12.2009 [22:42:37]
ASTER написав(ла):
Цитата:

А може логічно викинути краще розважально - оздоровчий центр , яким забудували територію поліклініки .Не менш важливо , хто давав на таке дозвіл.

Вы считаете, что существующее помещение поликлиники подходящее ??? Да оно ещё в прошлом веке было непригодно!!! Там в коридоре вдвоём не протиснутся!
А чем Подолье мешает поликлинике???
#13788
RE: Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського   07.12.2009 [06:52:10]
По- перше воно знаходиться в центрі міста. По-друге, хто заважав його реконструювати і не будувати розважалку з пивом і банком , а побудувати нові приміщення.Так моможна все перевести на окраїну під приводом" корисності" для людей.А суть таких кроків в безмірній ненажерливості деяких людців.
#13789
RE: Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського   07.12.2009 [07:12:18]
Trofimoff написав(ла):
Цитата:
Вы считаете, что существующее помещение поликлиники подходящее ??? Да оно ещё в прошлом веке было непригодно!!! Там в коридоре вдвоём не протиснутся!
А чем Подолье мешает поликлинике???

Да не подходящее оно, но с ребенком пилить в маршрутке на окраину - совсем не хорошо. Хотя с точки зрения минимальных затрат за нормальное помещение, то логичнее всего перевести ее на русские. Туда хоть маршрутки не такие загруженные.
А если как лучше людям, то все мед. учреждения, стоит концентрировать в одном месте чтобы люди не "метались" в лабораторию на один конец города, на узи в другой, на рентген в третий.
#13791
RE: Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського   07.12.2009 [08:46:08]
Samara написав(ла):
Цитата:
Помните господа что 30 мая не за горами - это ссудный день для депутатов горсовета.


В Україні створено таку систему виборів, що навіть на місцевому рівні люди змушенні голосувати за партії.
От і виходить, що як не крути а вибирати будемо знову тих самих.
#13795
RE: Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського   07.12.2009 [10:20:06]
taras написав(ла):
Цитата:
но с ребенком пилить в маршрутке на окраину - совсем не хорошо.

Ну, например с Подзамче, микрорайона, Первомайского, пос. Сахзавода и других районов к детсткой пешком и сейчас не идут.
taras написав(ла):
Цитата:
то логичнее всего перевести ее на русские. Туда хоть маршрутки не такие загруженные.

Можно и на Русские, но детская больница на Матросова. Чтоб врачи не летали на приём через весь город, лучше уж всё в одном месте.
Про маршрутки на Русские: Тарас, ради эксперимента, попробуйте сесть утром в 6, 2 или 10. В газели по 6 напихивается человек по 35.
#13802
RE: Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського   07.12.2009 [10:32:16]
Вот и прекрасное задание для стратегического плана развития Каменца. Как организовать так, что бы с ребенком в 3 месяца на ежемесячный осмотр врачей не нужно было пилить через весь город в переполненной маршрутке?
#13804
RE: Стратегічне бачення розвитку Кам'янця-Подільського   07.12.2009 [15:06:11]
alex написав(ла):
Цитата:
Samara написав(ла):
Цитата:
Помните господа что 30 мая не за горами - это ссудный день для депутатов горсовета.


В Україні створено таку систему виборів, що навіть на місцевому рівні люди змушенні голосувати за партії.
От і виходить, що як не крути а вибирати будемо знову тих самих. :(

НУ Я СОГЛАСЕН С ВАМИ ТОЛЬКО ЧАСТИЧНО ИБО НЕЛЬЗЯ ПОКА ПРЕДУГАТАЬ РЕЗУЛЬТАТ ПРЕЗИДЕНТСКИХ ВЫБОРОВ А ОТ ИХ РЕЗУЛЬТАТА ОЧЕНЬ МНОГОЕ БУДЕТ ЗАВИСИТЬ НА МЕСТАХ. НЕ ИСКЛЮЧЕНА ПОБЕДА ЯНУКОВИЧА И ТОГДА МНОГИМ НЫНЕШНИМ БЮТОВЦАМ ПРИДЁТСЯ ВЕШАТЬ НА СЕБЯ БЕЛО-ГОЛУБЫЕ ЛЕНТОЧКИ. А ВООБЩЕ МНЕ ЖАЛЬ ДЕПУТАТОВ ГОРСОВЕТА - СКОЛЬКО РАЗ ПРИХОДИЛОСЬ УЖЕ МЕНЯТЬ ОРИЕНТАЦИЮ (ПОЛИТИЧЕСКУЮ)!!! ПОСМОТРИТЕ ТАМ ВЕДЬ ЕСТЬ ЛЮДИ КОТОРЫЕ ХОДИЛИ ЕЩЁ С ЛЕНИНЫМ НА ПИДЖАЧКЕ А ПОТОМ ПРИШЛОСЬ ВЕШАТЬ ТРИЗУБЕЦ А ПОТОМ ВООБЩЕ ПОНЕСЛАСЬ-ТО НДП; ТО С БУКВОЙ (о); ТО "ЗА ЕДУ"; И Т.Д. ЛИШЬ БЫ ТОЛЬКО СЛУЖИТЬ КАМЕНЧАНАМ; ЛИШЬ БЫ ТОЛЬКО ЗАБОТИТЬСЯ О ГОРОДЕ. ОНИ СВОИМ ГОЛОСОВАНИЕМ ОТДАЛИ ТВЭ В ОРЕНДУ; ТЕПЕРЬ ТРЕБУЮТ ВЕРНУТЬ НАЗАД - ВСЁ ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО ДЛЯ НАШЕГО БЛАГА!!!!
ТОЛЬКО ВОТ БЛАГА ЭТОГО МЫ НЕ ВИДИМ И ВРЯД-ЛИ УВИДИМ!!! НАЗОВИТЕ ХОТЯ БЫ ОДНО КОМУНАЛЬНОЕ ПРЕДПРЯТИЕ В НАШЕМ ГОРОДЕ ПРОЦВЕТАЮЩЕЕ, ФИНАНСОВО УСПЕШНОЕ. Я НЕ ЭКОНОМИСТ НО ВИЖУ "СПЕЦКОМУНТРАНС" "РЕМБУД" И ДРУГИЕ - ЭТО ЛЕЖАЧИЕ ПРЕДПРИЯТИЯ!!! ВЕСЬ ЭТОТ СЫР-БОР - ЭТО ЛИЧНЫЕ АМБИЦИИ И ЖЕЛАНИЕ ПЕРЕНАПРАВИТЬ ФИНАНСОВЫЙ ПОТОК. УВЫ, НО ДЕЛО ДО ЗАДВИЖЕК В ПОДВАЛЕ ВРЯД ЛИ ДОЙДЁТ!!! ОЧЕНЬ БЫ ХОТЕЛОСЬ ОШИБИТЬСЯ....
#13814
Показана только часть комментариев. Смотрите все комментарии в форуме.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 17