УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Круглий стіл - про стан соціальних послуг в Кам'янці-Подільському
Автор: Alex Andrushchak   
30.11.09

25 листопада відбулося засідання круглого столу на тему: «Стан соціальних послуг для осіб з особливими потребами та перспективи їх розвитку»- приурочене до Міжнародного дня інваліда. Серед присутніх: міський голова Анатолій Нестерук, начальник управління праці та соціального захисту населення Надія Підскоцька, заступник міського голови Олег Демчук, керівники державних установ, депутати, голови громадських організацій.

З вітальним словом до присутніх звернувся Анатолій Нестерук, який зазначив про справедливу шану суспільством людей з особливими потребами, адже це не просто люди, а окремі життя, трагедії, людські надії на те, що все буде гаразд. Адже, в нашому місті сьогодні кожен восьмий мешканець має проблеми зі здоров’ям. Ці люди ще не повністю інтегровані у суспільство, хоча за останні роки відбулося чимало позитивних змін у вирішенні проблем інвалідів, зокрема для посилення соціальної допомоги служить комплексна міська програма «Милосердя», завдяки якій надається місцева пільга на житлово-комунальні послуги інвалідам 1 групи усіх категорій, в яких розмір пенсії або соціальної допомоги не перевищує двох прожиткових мінімумів.

352 інваліди отримали з міського бюджету матеріальну допомогу, поступово вирішується питання щодо вільного доступу людей з особливими потребами до об’єктів інфраструктури міста, пільгові перевезення у громадському транспорті і т.д. Активно ведеться співпраця з громадськими організаціями – 100 тис.грн. сума, яку виділено цього року з міського бюджету на проекти. Крім того, на даний момент здійснюється процедура щодо придбання спеціального автомобіля за кошти фонду соціального захисту інвалідів, який використовуватиметься як «соціальне таксі».

На останок, міський голова подякував усім присутнім за плідну співпрацю та побажав здоров’я, активного довголіття, благополуччя. У своєму виступі начальник управління праці та соціального захисту населення Надія Підскоцька підвела підсумки виконання рекомендацій «круглого столу» з питань реабілітації інвалідів та дітей-інвалідів прийнятих та схвалених у 2008 року. Усі вони виконані, або в стадії виконання. Також, Надія Костянтинівна доповіла про стан соціальних послуг в місті та перспективи їх розвитку.

Усі присутні мали нагоду висловитися та обговорити нагальні проблеми.

Завершилась зустріч святковим фуршетом.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
10 гостей