УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
«Гуманізація – щасливе життя дитини в школі, велика радість навчання»
Написал Alex Andrushchak   
04.12.09

Школа повинна бути острівцем людяності і любові до дитини, творчості й постійного пошуку засобів для співробітництва з учнями, батьками, громадськими організаціями в ім’я досягнення кожним випускником успіху.

Розуміючи це, багато педагогів міста впроваджують у навчально-виховний процес ідеї гуманної педагогіки.Саме любов, взаєморозуміння, взаємоповага, співробітництво вчителя і дитини є основними складовими гуманної педагогіки. Відчути дитину серцем і допомогти їй навчитись відчувати навколишнє її серцем – ось що головне.

«Гуманізація – щасливе життя дитини в школі, велика радість навчання» - педагогічне кредо Кам’янець-Подільської спеціалізованої загальноосвітньої школи І ступеня № 14 з поглибленим вивченням англійської мови.

Педагогічний колектив закладу під керівництвом досвідченого педагога та мудрого керівника Васильянової Наталії Сергіївни обрав своїми основними постулатами: віру в можливості Дитини, розкриття самобутньої природи в Дитині, повагу та ствердження її особистості, спрямування її на служіння добру й справедливості.

Натхнення та ідеї педагогічний колектив черпає із співпраці з Міжнародною Лабораторією Гуманної Педагогіки, яку очолює Шалва Амонашвілі.

Вчителі школи щорічно беруть участь у Міжнародних Педагогічних Читаннях з проблем гуманної педагогіки. Ось і цього року, в жовтні, директор школи Васильянова Наталія Сергіївна та вчителі Мельничук Валентина Станіславівна, Ковалішена Світлана Віталіївна разом з вчителями ЗОШ № 2 та ЗОШ № 10 Васильєвою Тетяною Іванівною, Топчій Людмилою Станіславівною та Федорчук Тетяною Анатоліївною були учасниками Міжнародних Читань з Гуманної Педагогіки «Щоб дарувати Дитині іскорку знань, вчителю треба увібрати море Світла».

СЗОШ № 14, єдина в Україні, з січня 2008 року включена в експеримент з питання «Реалізація ідей гуманної педагогіки». Провідна ідея експерименту – формування гуманістичної системи цінностей, виховання духовності, моральності. Вчителі вільно обирають сучасні методики викладання, що забезпечують широкий спектр можливостей для ефективного особистісного саморозвитку кожного учня. При проведенні директорських контрольних робіт мають право обрати завдання, що відповідають особливостям та можливостям їхнього класу. Забезпечується всебічна підтримка педагогічним працівникам, що запроваджують авторські програми, інноваційні навчальні технології. Демократично і об’єктивно проводиться атестація, підтримується та схвалюється адміністрацією кар’єрний ріст педагогів, участь у конкурсах, професійних змаганнях.

Гуманне педагогічне мислення, яке панує у колективі СЗОШ № 14, дає можливість постійного оновлення життя школи, багатогранної творчої діяльності учнів, батьків та вчителів. На уроках діти творять, задовольняють свої потреби у пізнанні, спілкуванні, переживають різноманітні почуття. Для них урок нагадує людину – «він добрий, веселий, радісний, цікавий, мудрий, хитрий...». Розвиток дитини, її успіхи поліпшуються, якщо пробуджуються і розвиваються пізнавальні інтереси. Як відомо, зв’язок тут взаємний, адже інтерес – це і умова, і результат якісного навчання.

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 14