УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
ІІІ Міжнародна наукова конференція «Мова, культура і соціум у гуманітарній парадигмі»
Автор: Alex Andrushchak   
07.12.09

26-27 листопада 2009 року в Кам’янець-Подільському національному університеті ім. Івана Огієнка відбулася ІІІ Міжнародна наукова конференція «Мова, культура і соціум у гуманітарній парадигмі», участь у якій взяли низка провідних лінгвістів з усієї України, а також Росії, Польщі та Білорусії. Загалом свої наукові розвідки представили понад 200 вчених. За час роботи конференції порушено чимало актуальних проблем, що існують в площині сучасного мовознавства та позамовної дійсності. Серед них: мовна ситуація і мовна політика в Україні, стан і перспектива розвитку української мови на сучасному етапі. Також розглядалися соціокультурні аспекти структури мови, порушувалися питання мови і культури, філософські аспекти лінгвістичних досліджень тощо. Робота окремої секції присвячувалася питанням мови і культури. За результатами роботи конференції невдовзі буде виданий науковий збірник, що стане вагомим внеском у розвиток сучасного мовознавства.

До організаційного комітету конференції увійшли: Олександр Завальнюк – ректор Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Олександр Кеба – проректор з наукової роботи національного університету, Віктор Савчук – проректор з міжнародних зв’язків, зв’язків з органами державної влади, самоуправління та ЗМІ, Юрій Маркітантов – декан факультету української філології та журналістики, Людмила Марчук – завкафедри української мови, Олег Рарицький – завкафедри журналістики. За словами проректора з наукової роботи університету Олександра Кеби, який виступив зі вступним словом на пленарному засіданні конференції, це вже двадцять перша наукова конференція, що продивиться цього року в стінах національного університету. Це свідчить про велику зацікавленість вишу в розвитку науки та підтвердження статусу університету як одного з провідних вищих навчальних закладів нашої країни.

Всі гості, які приїхали на конференцію, відзначили високий рівень організації заходу та залишилися надзвичайно враженими від краси древнього Кам’янця-Подільського.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
14 гостей