УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Перевірки по дотриманню суб’єктами господарювання правил торгівлі піротехнічними засобами
Написал Alex Andrushchak   
15.12.09

10 грудня 2009 року комісія у складі працівників відділу торгівлі управління економіки, державної служби по боротьбі з економічними злочинами міськвідділу міліції та відділу наглядово-протипожежної діяльності МНС здійснено перевірки по дотриманню суб’єктами господарювання правил торгівлі піротехнічними засобами та правил протипожежної безпеки у 5 магазинах міста.

Довідково: згідно постанови КМУ від 28.04.05р.№322 даний вид діяльності підлягає обов’язковій сертифікації, підприємці та їх наймані особи повинні мати документи, що підтверджують спеціальний рівень освіти (свідоцтво про проходження навчання про проходження спеціальної навчальної підготовки), реалізація даної продукції категорично заборонена на ринках, на торговому місці виставляються муляжі товарів(оригінал вручається покупцю тільки при передачі після проведеного розрахунку зі складського приміщення)і т.п..

Перевіркою встановлено, що підприємець по вул.Соборній,29 реалізовував 21 найменування товарів без сертифікатів відповідності та документів про їх походження, термін реалізацій двох товарів «Звуковий ефект «Катюша» закінчився, на прилавках частково виставлені муляжі товарів але абсолютна більшість – оригінали, у найманої особи-продавця термін дії посвідчення про спеціальну освіту закінчився 09.11.2009р. У торгових об’єктах цього ж підприємця за адресами вул.Гагаріна, 42\1(маг. «Фуршет») порушень не виявлено, на аналогічний об’єкт по Нігинському шосе,41\1 у магазині «Сільпо» у підприємця відсутній дозвіл.

У приміщенні торгового центру по вул.Першотравневій,7 на прилавках виставлені оригінали товарів а не муляжі, на підприємця З. складено протокол за порушення правил пожежної безпеки.

У торговому павільйоні по вул.Кн.Коріатовичв,14м, підприємець порушував не тільки Правила продажі піротехнічних виробів (товари без сертифікатів та документів про походження, закінчений термін проходження курсової спецпідготовки по продажі піротехнічних товарів), але й правила протипожежної безпеки. Працівниками контролюючих органів по фактах виявлених порушень складено протоколи та накладено штрафні санкції, товари без документів та із закінченим терміном придатності вилучено з реалізації.

Звертаємо увагу громадян та підприємців закладів ресторанного господарства на необхідність дотримуватись тиші у громадських місцях: запуск феєрверків дозволяється до 22.00год. За порушення передбачено штрафи від 550 до 3500грн.

* * *

11 грудня року спільно з фахівцями міської СЕС проведено перевірки щодо наявності дезинфікуючих засобів та дотримання правил торгівлі при реалізації продуктів харчування в магазинах Старого міста, а саме:

- в крамниці «Смотрич» по вул. Троїцька,2, виявлено 10шт піцци без маркування, продукцію повернуто виробнику, на підприємця Л. накладено штрафні санкції в сумі 102 грн.;

- в магазині «Хліб та до хліба» ЗАТ « Кам’янець-Подільський хлібокомбінат» виявлено 750 г. ковбаси ліверної та 500г. сосисок дитячих з простроченим терміном придатності ( дата виготовлення 08.12.2009 року). Два торта виробництва цього ж підприємства реалізовувались без зазначення на упаковці дати виготовлення. Продавця за виявлені порушення оштрафовано на суму 102 грн.;

- директору магазину №32 по вул. Татарській,23 видано припис за відсутність на час перевірки дезинфікуючих засобів. В перевірених магазинах «Смотрич», «Хліб та до хліба», «Ратуша» були в наявності миючі та дезинфікуючі засоби.

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 25