УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Інформація про розвиток малого підприємництва в м.Кам`янці-Подільському
Автор: Administrator   
24.12.09

В м. Кам’янці-Подільському розвиток підприємництва визначається як один із Стратегічних напрямів розвитку. З цією метою в місті розроблено та функціонує ряд програмних документів, а саме: Стратегічний план економічного розвитку м. Кам’янця-Подільського, Програма соціально-економічного та культурного розвитку м. Кам’янця-Подільського на 2009 рік, Програма розвитку малого підприємництва в м. Кам’янці-Подільському на 2009-2010 роки.

Підприємництво міста сьогодні виглядає наступним чином: станом на 1 жовтня 2009р. в місті зареєстровано 9423 підприємці-фізичні особи (в той же час за даними ОДПІ активним станом на 1.07.2009р. є 6001 підприємець) та 1944 юридичних осіб (ОДПІ – 1704). Із них з початку 2009р. зареєстровано 57 та скасовано 24 суб’єктів підприємницької діяльності-юридичних осіб та зареєстровано 527 і скасовано 321 суб’єкт підприємницької діяльності - фізична особа. Найбільша їх кількість працює в галузях торгівлі, промисловості, будівництва, операцій з нерухомим майном, діяльність у сферах права, бухгалтерського обліку.

Прогнозується, що станом на 1.01.2010 року буде зареєстровано 9492 підприємці-фізичні особи та 1955 юридичних осіб.

З метою спрощення видачі документів дозвільного характеру в жовтні 2006 року відкрито Єдиний дозвільний центр, який співпрацює з 19 дозвільними органами місцевого та регіонального значення та видає близько 80 документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності.

За результатами 11 місяців 2009р. в дозвільному центрі зареєстровано 1962 звернень суб’єктів господарювання, видано 1552 документи дозвільного характеру, надано 172 відмов у видачі документів дозвільного характеру, зареєстровано 62 декларації, надано 1822 консультацій. Консультації міськими дозвільними органами 926.

Рішенням XLIII сесії міської ради №3 від 17.03.2009р. затверджено Порядок надання Міським фондом підтримки малого підприємництва фінансово-кредитної допомоги суб’єктам підприємницької діяльності, відповідно до якого МФПМП надаватиме фінансову підтримку не у вигляді часткового відшкодування відсоткової за банківськими кредитами, а шляхом пільгового кредитування. З початку 2009 року за підсумками конкурсів та на підставі рішень сесії міської ради пільгові кредити під 12% річних видані одному СГД в розмірі 10 тис. грн. Дана практика продовжиться в 2010 році, що є доволі актуальним в умовах відсутності кредитування банками та можливості отримання кредитів в МФПМП.

Фінансово-кредитну підтримку малому підприємництву в місті здійснюють 32 банківські установи, 7 кредитних спілок. Також, серед інших об’єктів інфраструктури малого підприємництва діють 7 страхових компаній, 9 бірж, 8 аудиторських фірм.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
16 гостей