УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
А вибори вже скоро!
Написал Ruslan Nazarets   
25.12.09

Багатьом відома ситуація, коли під час виборів, прийшовши на виборчу дільницю громадяни не можуть взяти участь в голосуванні. Деякі не можуть знайти себе у списках, інших внесено двічі, неправильно вказано прізвище чи адреса. Не зважаючи на проведену роботу в списках вистачає і тих, хто вибув за межі нашого міста, або навіть тих, кого немає в живих. Це викликає справедливі нарікання громадян. Для запобігання таким випадкам створено і постійно працює відділ ведення Державного реєстру виборців. Основним завданням відділу ведення Державного реєстру виборців є складання та уточнення списків виборців для виборів Президента України, народних депутатів України, депутатів місцевих рад, міського голови, для всеукраїнських та місцевих референдумів. Тому, відповідно до постанови ЦВК, 16 грудня відділ ведення Державного реєстру на засіданні окружної виборчої комісії передав попередні списки виборців міста для звичайних виборчих дільниць .

Тепер кожен громадянин має право ознайомитися із списком виборців у приміщенні відповідної дільничної виборчої комісії (комісії будуть працювати з 21 грудня) та перевірити правильність внесених до нього відомостей до 10 січня 2009 року.

Відповідно до законодавства кожний громадянин має право звернутися до відповідних дільничної чи окружної виборчої комісії або безпосередньо до органу ведення Державного реєстру виборців щодо допущених при складанні попереднього списку виборців неправильностей, у тому числі на включення, або виключення із списку виборців його або інших осіб, а також щодо наявності або відсутності відміток про постійну нездатність виборця самостійно пересуватися.

Для цього громадянин особисто подає заяву до дільничної або окружної виборчої комісії чи органу ведення Державного реєстру виборців маючи при собі паспорт громадянина України.Не пізніш як за шість днів до дня виборів до відділу ведення Державного реєстру виборців за формою, встановленою Центральною виборчою комісією, подадуть відомості всі органи, заклади, установи, міста про громадян, які зареєстрували свої місце проживання, отримали тимчасове посвідчення громадянина України або паспорт громадянина України, змінили реєстрацію місця проживання, зняті з реєстрації за місцем проживання , померли, змінили прізвище, ім'я, по батькові, дату або місце народження, визнані судом недієздатними.

Відділ ведення Державного реєстру виборців за наслідком розгляду заяв громадян, перевірок звернень виборчих комісій, а також на підставі подань організацій та установ уточнює попередній список виборців на звичайній виборчій дільниці і виготовляє уточнений список виборців.

«Про своє конституційне право обирати багато хто згадує тільки в день голосування або за день-два до нього і не знаходять себе чи своїх рідних в списках виборців, але щось змінити буває вже запізно, це викликає знервованість, напругу на дільницях. Краще заздалегідь уточнити свої дані і спокійно йти на дільницю в день голосування.» - коментує завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців Наталія Ніколаєва.

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 5
и пользователей - 1
VirgilTiz