УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Розширена рада з питань міжнародної співпраці
Автор: Administrator   
28.12.09

21 грудня під головуванням секретаря міської ради Михайла Аносова та заступника міського голови Олега Демчука відбулося розширене засідання Координаційної ради з питань міжнародного співробітництва міста. Метою цього зібрання було проаналізувати як виглядає на сьогоднішній день Кам’янець-Подільський на міжнародній арені, які здобутки та перспективи. В зв’язку з цим  рада заслухала і обговорила основні напрямки, де міжнародна співпраця міста розвивається найкраще і стало зрозуміло, що напрацювань у нас в цьому напрямку є досить багато.

Начальник міського управління міжнародних зв’язків та туризму Віктор Травінський розповів про співпрацю  Кам’янця-Подільського з містами-побратимами, яких на сьогоднішній день є 20 з 12 країн світу,  в галузі освіти  про міжнародне співробітництво інформували головний спеціаліст управління освіти та науки Сергій Мельник, директор НВК №13 Валерій Кішко, завідувач відділу міжнародних зв’язків ПДАТУ Інна Гоголь, вчитель гімназії Белла Каушанська, в економічній сфері завідувач відділу економічного розвитку та інвестиційної діяльності управління економіки Олександр Крижанівський та власник торгової марки «ВікноПлюс» Сергій Ведерников, в напрямку культури керівник танцювального ансамблю «Апельсин» Алла Пащенко, про  досвід громадських організацій міста в міжнародному співробітництві голова ГО «Європейський рух» Інга Потапова, про  досвід міста в співпраці з міжнародними організаціями, фондами начальник управління праці та соціального захисту населення Надія Підскоцька, завідувач відділу енергозбереження Юрій Лягутко. Підвів підсумки  та презентував перспективи міжнародного співробітництва міста заступник міського голови Олег Демчук.

Цікавим було обговорення по кожному напрямку, тон в якому завдавали Надія Підскоцька та члени Координаційної ради, депутати міської ради Сергій Ведерников та Василь Сукач. Зокрема, Надія Підскоцька сказала, що напрацювань в міста в міжнародному співробітництві є багато, але ще більше перспектив, тому кожному на своєму місті потрібно відповідально виконувати свої обов’язки, потрібно також в міському бюджеті передбачати кошти на заходи по перейманню досвіду в міжнародних партнерів, Василь Сукач висловив стурбованість, що багато студентів, які їдуть на стажування за кордон здебільшого не повертаються,або не впроваджують набутий досвід тут в себе на Україні. Сергій Ведерников, піддавши гострій критиці міжнародну діяльність на рівні держави, яка є неефективною, акцентував увагу що ми повинні думати за розвиток свого міста. На його думку, якщо в гуманітарній сфері в міжнародному співробітництві напрацювання все таки є, то економічний напрямок майже відсутній, тому потрібно думати, щоб пріоритет міста був не лише туризм, але й економіка. Віктор Травінський назвав приклади багатьох закордонних міст, де туризм та економіка розвиваються в гармонії на користь громаді, тому нам не слід наголошувати, що для міста головне, потрібно розвивати два ці напрямки, тому що розвиток промислового виробництва це основа надходжень до міського бюджету, а туризм це чудова можливість популяризації всіх можливостей міста, створення нових робочих міст. В наступному році буде чудова можливість дати новий поштовх цим напрямкам, коли будемо розробляти новий Стратегічний план розвитку міста на найближчу перспективу.

Заступник міського голови Олег Демчук закликав об’єднати всі зусилля для розвитку міжнародного партнерства, яке принесе користь громаді міста.

 
Обговорення (4 коментарів)
Розширена рада з питань міжнародної співпраці   28.12.2009 [21:52:25]
** Обговорення статті: Розширена рада з питань міжнародної співпраці **

Мене давно мучить одне страшне питання - а скількома мовами володіє Начальник міського управління міжнародних зв’язків та туризму?
#14649
RE: Розширена рада з питань міжнародної співпраці   29.12.2009 [05:59:06]
Сам був за кордоном і повернувся. А щодо впроваджень тих технологій тут - то дайте ресурси та можливість, бо стурбованість я й сам повсяк час висловлюю.
Ведєрніков про економіку - молодець, зекономив на ралі тепер буде в місті.
Травінський - я таких прикладів можу назвати безліч, але ж не я в міськраді сиджу. Називати ці приклади можуть і форумчани, а результат?
А в кінці прикол - в наступному році новий поштовх цим напрямам, коли розроблятимуть план перспектив)))) Оце смішно. Скільки років розробляють, а результат?
І Демчук закликав усіх об'єднатись! Ідея, яка підкуповує своєю новизною. До цього часу ніхто не міг об'єднатись, а тепер - будь-ласка - і місто одразу розквітне!
#14652
RE: Розширена рада з питань міжнародної співпраці   29.12.2009 [12:53:55]
Про яке міжнародне партнерство мова? про те, де купка чиновників раз на рік їдуть у складі офіційної делегації на конференцію у місто-партнер?
ну а от, приміром, я б теж не проти відвідати наших побратимів хоч у Польщі, хоч у Іспанії. Хтось з засідаючих в курсі, ЯК ВАЖКО отримати візу простому українцю в країну шенгену? Все то пусті слова, нчого не варті. Захід для галочки.
#14669
RE: Розширена рада з питань міжнародної співпраці   30.12.2009 [11:20:31]
Відповідь проста , слід приближатись до влади і займати ряди , якщо допустять ...У них так добре розвинуті владні інстинкти і рефлекси і нажаль в цій системі у простаків майже нема перспектив.А в іншому Ви безумовно праві.
#14711

Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
14 гостей