УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Молодь активно долучається до процесу державотворення
Автор: Ruslan Nazarets   
29.12.09

Член колегії Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти та науки України Олексій Жмеренецький один з небагатьох студентів, який бере активну участь у житті держави. Він та його колеги-студенти долучаються до найвагоміших законів, які приймалися стосовно освітнього процесу у вишах.

Актуальним питанням під завісу 2009 року, до речі оголошеним «Роком молоді», студентське самоврядування вважає прийняття закону «Про розширення студентського самоврядування» (сьогодні відповідний законопроект перебуває у Верховній Раді та чекає на ухвалення – прим. автора). Та не менш важливим питанням є і виплата стипендій, адже тепер студенти за свої знання отримують не 300, а 500 грн. «Поспілкувавшись із своїми колегами з інших регіонів можу сказати, що затримок із виплатою стипендії студенти не відчули. Принаймні негативних сигналів з регіонів ми не отримували, адже постійно контролюємо це питання», - розповів Олексій.

Таке зрушення в освітньому процесі не обійшлося без активної підтримки Глави Уряду Юлії Тимошенко. Крім того в нещодавніх заявах Прем’єр-міністра України йшлося про те, що держава забезпечить викуп за бюджетні кошти проїзних і продаватиме їх студентам на пільговій основі. «Такий перехід мав бути здійснений в 2008 році, для цього була прийнята відповідна постанова, але через кризу ця ініціатива біуде реалізована в другому кварталі 2010 року», - сказала Глава Уряду під час засідання Всеукраїнської студентської ради при Кабінеті Міністрів України. Юлія Тимошенко наголосила на тому, що такі проїзні квитки будуть запроваджені. Не залишилися осторонь уваги Прем’єра і виплата заробітної плати викладачам. «В пік кризи заробітну плату отримували дещо не своєчасно. Проте про це вже забулося, бо тепер вона виплачується в повному обсязі і своєчасно», - розповів завідуючий кафедрою Подільського аграрно-технічного університету Олег Ткач.

Ще пам’ятаємо той час, коли активне студентство мітингувало та голодувало під стінами законодавчих органів, тепер їх залучають до активної роботи при Кабінеті Міністрів України. До їх думки прислухаються та поважають.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
11 гостей