УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Відбулося розширене засідання Духовної ради представників церков та релігійних організацій Кам'янця
Написал Ruslan Nazarets   
29.12.09

24 грудня у міській раді відбулося розширене засідання Духовної ради представників церков та релігійних організацій міста (створено рішенням 32 сесії міської ради від 08.07.2008 р.) за участі керівників структурних підрозділів та депутатів міської ради. Йшлося про результати роботи Ради з моменту створення, висловлення пропозицій до плану роботи на 2010 рік.

Першим доповідачем був співголова Духовної Ради з моменту її утворення – Іван Міненко пастор церкви Адвентистів сьомого дня. Іван Борисович розповів про діяльність Духовної ради протягом більше двох років у Кам’янці-Подільському, зосередивши увагу присутніх на таких проектах:

  • «Олімпіада «Підліткові ігри»: проводилась тричі, було задіяно до 1700 підлітків нашого міста (учні 7-10 класів), в рамках проекту діти взяли участь в уроках морально-етичного спрямування, були задіяні у прибиранні міста,;
  • Євангеліє руками кам’янчан: акція об’єднала 13 християнських церков міста, члени та прихожани яких власноруч написали та скріпили у сувій близько 150 метрів - останню з написаних у Святому Письмі книг – Євангелію від Івана;
  • До 5 000 дітей різного віку були охоплені заходами, які проводили різні конфесії у 2008-2009 роках, які були направленими на профілактику негативних явищ у суспільстві.

Другим на засіданні заслухали голову Духовної ради Марата Цішковського настоятеля храму УПЦ КП (обраний головою Духовної ради у вересні 2009 року). Він зосередив увагу присутніх на ключовому заході, який проходитиме 14-15 січня 2010 року у Кам’янці- Подільському вже третій раз – Всеукраїнській міжконфесійній науково-практичній конференції «Формування основ християнської моралі в процесі духовного відродження нації». Голова оргкомітету, заступник міського голови Олег Демчук зауважив, що на теренах України це чи не єдиний захід, присвячений такій тематиці, коли його спільно проводять представники різних церков за участі правоохоронців, медиків, освітян, науковців. З року в рік міцнішає і його культурно-мистецька складова, протягом двох днів – 14-15 січня у МБК та костелі св. Петра і Павла відбуватимуться концертні програми.

«У тому, що уже два роки поспіль у 5-6 класах загальноосвітніх шкіл міста проходять уроки Християнської етики, є значна заслуга і депутатів міської ради, особливо у 2009 році, коли вони допомагали коштами на придбання підручників», - підкреслив у своєму виступі секретар Духовної ради Тарас Банас.

У свою чергу, депутати міської ради, керівники фракцій, присутні на засіданні, схвально оцінили роботу Духовної ради, висловили пропозиції щодо подальшої співпраці та отримали запрошення стати учасниками – III Всеукраїнської міжконфесійної науково-практичної конференції «Формування основ християнської моралі в процесі духовного відродження нації».

 
Обсуждение (1 комментариев)
Відбулося розширене засідання Духовної ради представників церков та релігійних організацій Кам'янця   31.12.2009 [19:08:54]
Обговорення статті: Відбулося розширене засідання Духовної ради представників церков та релігійних організацій Кам'янця

граждане, почем опиум для народа?
хоть детей пожалейте!
#14741

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 11