УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Презентація стенду 'Кам’янець – острів скарбів' для участі у Всесвітній виставці 'ЕКСПО – 2010'
Written by Ruslan Nazarets   
sereda, 13 sichen` 2010

19 січня 2010 року, 17.00 виставкова зала ТМ «Вікно плюс»

Учасники:

  • Валерій П’ятницький (заступник міністра економіки)
  • Іван Бунтов (директор ТОВ «Економедіа», головного розпорядника експозиції України)
  • Анатолій Нестерук (міський голова Кам’янця-Подільського)

Всесвітні універсальні виставки «ЕКСПО» - це демонстрація інтелектуальних здобутків країн та втілення їхнього національного духу.

ЕКСПО – 2010 – це 5 років підготовчих робіт, 1 500 000 м2 виставкових площ, 192 країни-учасниці, 49 міжнародних організацій, 54 міста-учасника з Європи, Азії, Америки, Африки та Океанії, 30 000 міських голів та експертів із містобудування, 1 500 акредитованих ЗМІ, 184 дні копіткої роботи (з 01 травня по 31 жовтня), 70 000 000 відвідувачів, тобто майже 400 000 щодня, 500 000 відвідувачів українського павільйону за 6 місяців, 420 000 волонтерів, в тому числі 1500 іноземців з 83 країн, 100 000 000 $ для участі країн, які розвиваються, від уряду Китаю, 6 900 000 грн. урядових коштів на представлення України, 160 000 грн. інвестиції громади Кам’янця-Подільського.

Ми маємо честь представити вам наймасштабніший проект популяризаційного характеру – Всесвітню виставку «ЕКСПО – 2010». Девіз заходу: «Краще місто – краще життя». Тема українського павільйону – «Від стародавнього до сучасного міста».

КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ БРАТИМЕ УЧАСТЬ У ВСЕСВІТНІЙ ВИСТАВЦІ В ШАНХАЇ

У Шанхаї з 1 травня по 31 жовтня проходитиме Всесвітня виставка «EКСПО – 2010», на яку Україна отримала запрошення ще в березні 2006 року. Оскільки девіз виставки «Краще місто – краще життя», тому було оголошено конкурс серед українських міст. Кам’янець-Подільський гідно підготував свій попередній матеріал (фотографії, відеоролики, віртуальні екскурсії, слайди) та отримав унікальну можливість представляти Україну на почесному міжнародному форумі в Китайській Народній Республіці.

Матеріал про місто демонструватиметься на спеціальному стенді «Кам’янець – острів скарбів», який виготовлений у кольорах муніципального бренду. Стенд виготовляла фірма «MAXIMEDIA» (Кам’янець-Подільський).

Інформаційне наповнення стенду готували Фестивальна агенція «Ратуша» та Художнє Творче Об’єднання. Рубрики демонструватимуть привабливі для туристів аспекти життя міста: «Місто-фортеця», «Місто-фестивалів», «Місто-заповідник» та його економічний потенціал. Згідно умов конкурсу матеріал подаватиметься чотирма мовами: українською, російською, англійською та китайською.

УКРАЇНСЬКІ ПЕРСПЕКТИВИ НА «ЕКСПО – 2010»

У павільйоні України, площею 500 кв. метрів, за темою "Від стародавнього до сучасного міста" відвідувачам надається можливість ознайомитися з розвитком міської культури від Трипілля до сьогодення.

Оскільки вчені вважають, що давня китайська цивілізація Яншао є автохтонна культурі Трипільських племен через схожість людських рис, орнаментів посуду, елементів одягу, богів, яким поклонялося населення, павільйон України оформлено в Трипільському стилі, що дозволяє ознайомити відвідувачів з тотожністю культур народів, що населяють сучасний Китай та Україну.

Внутрішнє планування павільйону включає стенд Національної академії наук, де відвідувачі зможуть ознайомитися з сучасними прикладними розробками українських наукових закладів, спрямовані на покращення життєдіяльності міського середовища. На трьох великих екранах (найбільший з них має розмір 4,5 х 6 метрів) транслюватимуться фільми «Україна: крізь віки», «Міста України» та «Україна XXI століття».

В павільйоні виступатимуть фольклорні колективи та працювати народні майстри, які презентуватимуть українські народні ремесла (гончарство, писанкарство, ткацтво, розпис). Кожен відвідувач за бажанням матиме змогу власноруч розмалювати писанку або виліпити глечика, скуштувати національні страви у ресторані української кухні, на згадку про Україну придбати в магазині сувеніри.

Для проведення офіційних зустрічей та переговорів між учасниками Національної експозиції України з представниками іноземних органів державного управління та ділових кіл на другому поверсі павільйону України облаштовується спеціальна кімната.

КИТАЙСЬКО-УКРАЇНСЬКІ ВЗАЄМИНИ ПІД ЧАС ВИСТАВКИ У ШАНХАЇ

У липні 2004 року Україна стала першою державою, з якою Оргкомітет ЕКСПО підписав Меморандум про взаєморозуміння. Він підтверджує намір нашої держави взяти участь у цій престижній виставці і китайської – сприяти облаштуванню українського павільйону.

Запрошення, підписане Прем'єром Держради КНР Вень Цзябао і адресоване Прем'єр-міністру України Юрію Єханурову, передано Послу України в КНР Сергію Камишеву.

Угоду українська сторона з організаторами виставки підписала у травні 2007 року, що стало ще одним важливим кроком у двосторонній співпраці наших країн.

Нині діючий Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко підписала дві постанови про виділення коштів на підготовку українського павільйону та покриття всіх видатків. У 2007 – 2008 роках виділено 700 000 грн. Постановою від 28 січня 2009 р. N 297-р ще передбачено для Мінекономіки 6 022 200 грн.

ШТРИХИ ДО КИТАЙСЬКОГО ПОРТРЕТУ

На проведення ЕКСПО – 2010 претендували 5 країн – Росія, Китай, Південна Корея, Мексика, Польща. Перевага була віддана китайському Шанхаю, який здійснив колосальні економічні перетворення за останніх 30 років. Після здобуття права на проведення виставки міська влада заявила, що збудує мегаполіс всесвітнього значення, чим спровокувала новий будівельний бум.

Емблема ЕКСПО – 2010 зображає трьох людей, які тримаються за руки, що символізує все населення планети. Зображення також нагадує китайський ієрогліф, що означає слово «мир». Емблема виражає концепцію всесвітньої виставки – розуміння, спілкування, радість зустрічі та співпраці, а також прагнення людини для самореалізації.

Талісман ЕКСПО – 2010 – фігурка у вигляді китайського ієрогліфа, який означає слово «людина», - називається Хайбао (Hai Bao).

Китайський проект заявлений як найбільша акція з-поміж тих, що проходили до цього часу. Виставка за своїм масштабом у чотири рази переважатиме Олімпійські ігри 2008 року.

У Шанхаї вперше буде створено повний віртуальний двійник виставки – з можливістю оглянути павільйон та будь-яку національну експозицію прямо через Інтернет

Компанія CISCO в окремому павільйоні покаже оптимальну модель міста 2020 року. Відвідувачі побачать міські транспортні засоби, різноманітні споруди, комунальні, медичні та освітні послуги, можливості для розваг.

ЩО ТАКЕ «ЕКСПО»?

«ЕКСПО» неофіційно називають «економічною олімпіадою», на які країни демонструють свої досягнення у сфері економіки, науки, новітніх технологій та культурних здобутків. Організатором заходу виступає «Бюро міжнародних виставок» (Париж, Франція).

Вперше всесвітня виставка була організована у Лондоні у 1851 році. Найбільшими досягненнями всесвітніх виставок стали «тимчасово побудована» для «EXPO»у Парижі Ейфелева вежа та «Кришталевий палац» у Лондоні. Під час такої виставки на початку ХХ століття Нью-Йорк заявив про себе як світовий фінансовий лідер, що згодом і втілив у життя.

Такого роду заходи відбуваються один раз на 5 років. Попередня виставка проходила у Японії у 2005 р., а наступна відбуватиметься в Італії у 2015 р.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Двохгодинний захід у виставковому залі ТМ «Вікно плюс» матиме елементи шоу. Згідно легенди ключовими особами будуть два Ангели, які через віки завітають до Різдвяного Кам’янця – острова скарбів.

Ця інформація поєднується із роликами, які демонструють загальну інформацію про виставку, участь у ній всього світу, частку України у цьому заході та ін.

Братимуть участь хореографічні колективи «Горличка», «Апельсин», театр-студія «Абра», хорова капела «Журавлик». У залі демонструватиметься лазарно-світлова постановка «Погляд крізь віки» Ігоря Скальського (Львів).

Дійство відбуватиметься за участі 4 ведучих, які спілкуватимуться українською, російською, англійською та китайською мовами.

Офіційні особи розповідають про український павільйон в цілому та стенд Кам’янця на «Експо – 2010». Демонструватиметься Demo-версія можливостей стенду, оскільки роботи над виготовленням інформаційного наповнення триватимуть до 01 березня 2010 р.

Після брифінгу буде обговорення, спілкування з журналістами.

 
Discuss (59 posts)
RE: Презентація стенду 'Кам’янець – острів скарбів' для участі у Всесвітній виставці 'ЕКСПО – 2010'   28.01.2010 [10:51:11]
Люди позбавляйтеся від політичних штампів, від цього давно тхне.
#15537
"і чого вона Неля?"   28.01.2010 [10:57:18]
Та які жарти - Неля - Юля - то зомбували вас. Команди гіпнотизерів не розкривають...І китайців охмурити хочуть.

"дорендерим все сцены с Нелькой" - Нелька була перша жінка мого дядька, після розводу відкоцала півхати в бабулі і половину землі. Це буде в кліпі?
#15538
RE: "і чого вона Неля?"   28.01.2010 [11:51:04]
а що може яке місячне затемнення чи повний місяць?
Такого сплеску шизофренії ще не памятаю на форумі
#15539
RE: "і чого вона Неля?"   28.01.2010 [12:18:02]
це все морози. думки в людей замерзають.
#15541
RE: "і чого вона Неля?"   28.01.2010 [17:27:07]
правда, правда, таки щось робиться і морози і місяць і вибори
#15562
RE: "і чого вона Неля?"   04.02.2010 [09:20:40]
а знаєте, я тут думав, мучився на рахунок бренду, типу, нашу роботу не сприйняли, що зробили ми якусь фігню,
а потім прозреніе, та яка вже різниця, яким би г..вном не був цей бренд, він все одно поїде у шанхай, єдине за що переживаю, так це за те щоб ті хто створив бренб і брендбук, тобто ми, не залишились "неізвеснимі" ) як це інколи буває у нас)))))

а вопще ребята кльово поработали над стендом! пріятно удівльон! ну воно в принципі і не дивно, така команда зібралась толкова, просто жуть;)
#15684
RE: "і чого вона Неля?"   04.02.2010 [09:38:41]
я вже до бренду звикла, тобто свою функцію - упізнавальність - він виконує.
#15685
Неля на кулі: остаточна презентація   01.03.2010 [21:14:19]



(Відразу вибачаюсь за фото - сів акумулятор, довелось мильничкою клацати. Власники мильничок, як я вас зараз розумію!)

В конференц-залі готелю «7 днів» по обіді 1 березня царювала інтимна напівтемрява: прозорий натяк на те, що всі, хто тут зібралися, свої люди, і говоритимуть, якщо що, відверто. В принципі, так і було: місто представило на суд журналістів і мера остаточний варіант стенду, який представлятиме Кам’янець на піврічній виставці EXPO-2010 у Шанхаї (Китай).


Кам’янчани вперше змогли побачити цілком анімований ролик, який відкриває презентацію – ще тепленький, як булочка з печі. Його от лише о дев’ятій ранку закінчив створювати мультиплікатор і в чомусь містифікатор Ігор Гарін. Заспанний творець, котрий працював без сну всю ніч, тихенько сидів на темних задніх рядах і посміхався сам собі.



Віртуальна дівчинка Неля, яка вестиме гостей стенду вулицями віртуального Кам’янця, стала ще більш блондинистою і втратила-таки після численних дискусій вишиванку – вбрана була в просту сукенку. (Зрозуміло, що деякі журналісти відразу почали обурюватись тим, чому українка і без вишиванки. Починай, Іванку, з кінця – так в народі говорять, еге ж?).


Найвражаючими були кругові 3D-панорами цікавинок міста і району, виконані Дмитром Глухеньким. Гості стенду можуть одним натиском кнопки на пульті увійти до Катедри, пройтися Вірменським ринком чи фортецею, розглянути докладно всі зали й експонати у відділі археології чи музеї грошей... Для створення кожної такої панорами потрібно зробити 120 звичних фотокадрів, а потім за допомогою спеціальних програм «склеїти» їх в єдиний образ.

Відео-ролики, чи не найяскравіша і найдинамічніша частина презентації, знову породили дискусію: комусь не подобалась музика, хтось хотів бачити більше міста, а не фестивалів, а мер тихенько попросив прибрати, якщо це можливо, архівні кадри з свята, влаштованого в 1986 р. з приводу народження 100-тисячного кам’янчанина. Відстрілюватись від шквального вогню критики довелося оператору Дмитру Глухенькому. З свого місця біля стендового пульта він, як з окопа, кулеметними чергами пояснював свою позицію. Загальний висновок більшості глядачів був наступним: дуже вже ролики глибокі і філософські, нам би щось простіше... От після такого і думаєш: як би так заборонити на телеекранах дешеве «мило» і типу-смішні-КВН.

Голі коліна і маса апломбу: vox poluli як він є.


Деякі кадри просто смішні, бо смішні. Ой як двознааааачно

Відео-ролики – не єдина атракція стенду. Його наповнення складають також фотографічні слайд-шоу та віртуальні екскурсії містом. Акцент – на зображення, а не текст. Воно й зрозуміло: на виставку прибудуть люди з усієї планети, і говорити з ними найкраще універсальною мовою символів. Здається, саме це й пояснював Д.Глухенький журналістам...

Крім власне стенду, в Китай від міста їде й пакунок дисків-презентацій, які будуть роздаватися гостям павільйону України. Там будуть і ролики, і фільми, і фотографії міста.

Це не диск. Це макет диску.

Чудова реалізація, якісна поліграфія (підкажіть ім'я!) – одна біда: в українському павільйоні очікують 500 000 гостей, а дисків є лише тисяча. Існує ризик, що вони закінчаться в перші ж дні – тому Олег Демчук вже віддав вказівки людям, котрі працюватимуть на стенді Кам’янця в Шанхаї, дарувати презентаційні CD переважно європейцям.

Вони захищали Батьківщину. Малу. Проте затято. Я без іронії


Автор поліграфіки

Олег Віленович аргументує це цифрами: 70 % відвідувачів будуть з Китаю, а шансів, що китайський селянин захоче приїхати в Україну поглянути на нашу Стару фортецю – мізерні. (Шансів, що китайський селянин потрапить на виставку в Шанхай, думаю, не набагато вищі). Дещо шовіністична позиція, до якої земісника мера змушує не так побутовий расизм, як бідність Кам’янця: навіть на такий мізер, як диски, коштів у нас не вистачає. От і звукове обладнання довелося встановлювати не таке, як хотілося, а таке, яке моглося: хотілося за 10 тисяч гривень, а обійшлися значно меншою сумою.
Все ще не вирішено питання виїзду в Шанхай танцювального колективу «Апельсин». Та й чи побачить хтось з кам’янчан наш стенд в Китаї, теж незрозуміло. Хіба як повз буде проходити...

Меру цікаво, але архівні зйомки йому заважають

Ірина Пустиннікова для "Ділового міста"
#16521
RE: Неля на кулі: остаточна презентація   02.03.2010 [19:35:52]
Це дуже добре , що в Китаї дізнаються про наше прекрасне місто! Хотіла би я теж побачити ті мультики!
#16535
RE: Презентація стенду 'Кам’янець – острів скарбів' для участі у Всесвітній виставці 'ЕКСПО – 2010'   03.03.2010 [12:08:35]
#16543
RE: Презентація стенду 'Кам’янець – острів скарбів' для участі у Всесвітній виставці 'ЕКСПО – 2010'   03.03.2010 [12:42:50]
Дякую, класне відео!
#16547
RE: Презентація стенду 'Кам’янець – острів скарбів' для участі у Всесвітній виставці 'ЕКСПО – 2010'   04.03.2010 [20:42:42]
Вчора стенд митна служба поставила на облік для відправки в Шанхай. Якщо держава перерахує кошти, то попливе він морем. Довше, але дешевше. В іншому випадку літаком. Швидше, але дорожче. Остаточна версія наповнення буде готова на 20.03.2010. Дай Боже, сили довести справу до кінця, а спонсорам коштів для її дофінансування.
#16595
RE: Презентація стенду 'Кам’янець – острів скарбів' для участі у Всесвітній виставці 'ЕКСПО – 2010'   13.07.2010 [19:50:52]
http://minprom.ua/news/45226.html позітівнєнько (((
#20220
RE: Презентація стенду 'Кам’янець – острів скарбів' для участі у Всесвітній виставці 'ЕКСПО – 2010'   31.08.2010 [16:39:20]
можливо знайдуться ті, кому все ж таки це цікаво.
попереджаю відео китайською, але про наше місто на ЕКСПО
http://2010.qq.com/a/20100824/000159.htm
#21101
RE: Презентація стенду 'Кам’янець – острів скарбів' для участі у Всесвітній виставці 'ЕКСПО – 2010'   31.08.2010 [17:19:14]
Дика подяка за посилання, аж ніяк не сподівалася побачити свої фото (два види Жванця, два Ниври і Турильче) на китайському телебаченні ))
#21105
There are too many comments to list them all here. See the forum for the full discussion.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
12 guests online