УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Шановні жителі міста та району, будьте уважні при користуванні газом!
Написал Ruslan Nazarets   
03.02.10

Пам’ятайте, що в наші домівки газ приносить тепло, зручності й економію часу, але може стати небезпечним, якщо не дотримуватись правил користування ним.

Найменші порушення Правил безпеки при користуванні газовими приладами можуть стати причиною нещасного випадку, пожежі, вибуху.

Перед включенням приладів (газових котлів різних типів, проточних водонагрівачів, газифікованих опалювальних печей та інші) і під час користування, перевіряйте наявність тяги в димоході.

У зимовий період не рідше одного разу на місяць власники житлових повинні проводити огляд оголовків димоходів, димових труб, які проходять через капітальні стіни (патрубки парапетних котлів) та вживати заходів щодо запобігання їх обмерзанню і закупорці.

Із-за порушення Правил експлуатації газових приладів нещасний випадок стався в житловому будинку по вул. Вокзальній, 1-А. Абонент самовільно встановив зонт на азбестоцементній трубі діаметром 150 мм. і в результаті експлуатації зонт перекрив горловину димохода від газового котла. При включенні в роботу газового котла абонент не перевірив тягу в димовому каналі, і продукти згорання проникли в приміщення житлових кімнат. Як результат, троє людей отримали отруєння чадним газом. Завдяки вчасному медичному втручанню господарі залишились живими.

Згідно Державних будівельних норм по газифікації забороняється встановлення на димоходах зонтів та інших насадок. Такий випадок стався і в житловому будинку по пров. Піонерському, 15.

В житловому будинку по вул. Смірнова, 8 при роботі 2-х контурного газового котла закордонного виробництва не спрацював датчик контролю тяги. Крім того, в приміщенні кухні була відсутня квартирка та встановлена примусова витяжна вентиляція, яка закрила канал природної витяжної вентиляції, що категорично забороняється. В результаті одержали отруєння чадним газом п’ять чоловік, які доставлені до лікарні.

Останнім часом з’явились випадки коли при «скручуванні» електролічильників, заземлюють їх на існуючі в квартирі трубопроводи (газопроводи), внаслідок чого на електроізолюючому фланці проскакує іскра, вигоряє прокладка, що призводить до пожежі. Це сталося в селах Сл. Гуменецька, Вербка, Кам’янка, в м. Кам’янець-Подільському по пров. Піонерському, вул. Збарського, 78.

В житловому будинку по пров. Будівельників, 1 в димовідвідний патрубок від проточного газового водонагрівача абонент самовільно для запобігання проникнення в квартиру тарганів встановив металеву решітку, що зменшило перетин димового патрубка. В результаті двоє дівчат 14-16 років отруїлися газом.

Забороняється заклеювати решітки вентиляційних каналів, замуровувати люки, передбачені для чистки димових каналів від будівельного сміття та сажі.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! При виявлені в приміщеннях запаху газу, необхідно негайно провітрити приміщення, перекрити крани перед газовими приладами і повідомити газову службу по тел. «104», не включати і не виключати електричні прилади.

НАГАДУЄМО! Перед початком опалювального сезону, власникам житлових будинків та квартир, які користуються природним газом, необхідно здати в Кам’янець-Подільську філію акти на перевірку та чистку димових та вентиляційних каналів.

Адміністрація Кам’янець-Подільської філії ВАТ «Хмельницькгаз»
 
Обсуждение (1 комментариев)
Шановні жителі міста та району, будьте уважні при користуванні газом!   03.12.2014 [21:04:24]
** Обговорення статті: Шановні жителі міста та району, будьте уважні при користуванні газом! **

вже кілька днів газ гоить погано на половина жовтем вогнем мабуть розбавляють
#80167

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 15