УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Постав своє питання новобраному президенту України
Автор: Ruslan Nazarets   
09.02.10

Кожен з нас наймає на роботу Президента шляхом виборів. Громадська кампанія «Новий громадянин» - виключно громадська ініціатива, мета якої – посилити вплив громадян на суспільні та політичні процеси в Україні. Першого дня першого місяця весни (1-го березня 2010 року) організатори громадської кампанії за підтримки Українського народу мають намір влаштувати співбесіду новобраному президенту України та задати ті питання, що найбільше хвилюють народ України. Незалежні сайти www.pravda.com.ua та www.newcitizen.org.ua будуть збирати питання, що найбільше хвилюють українську громадськість. Поставити своє питання або проголосувати за те питання, яке вважається найбільш важливим можна на www.president2010.pravda.com.ua. Ініціаторами даної громадської кампанії є 30 НЕЗАЛЕЖНИХ найпотужніших громадських організацій України, серед яких чимало й молодіжних.

Будь-які питання, що будуть задані новообраному Президенту так чи інакше мають на меті одне – прояснити майбутнє України, а найбільше воно цікавить молодь нашої держави – саме тих людей, що в цьому майбутньому будуть жити та діяти. І тим більш продуктивною буде їх діяльність, тим кращим буде їх життя, чим кращу освіту молодь отримає сьогодні. Розуміючи це, Інститут Політичної Освіти, за підтримки Фонду Едуардо Фрея в кінці січня 2010 року провів спеціальний Всеукраїнський освітній захід – «Школу молодого лідера», що проводиться двічі на рік з 2003 року включно. За підсумками жорсткого відбору конкурс пройшли молоді люди, більшість з них студенти, що представляли найбільш громадсько та політично активну молодь усієї України. Найбільшою кількістю учасників на даному освітньому заході була представлена Всеукраїнська Молодіжна Громадська Організація Фундація Громадських Ініціатив – ВМГО ФРІ, що існує з 2002 року, діє в 22 областях України і курує один із найбільших молодіжних громадських інтернет-ресурсів: www.fri.net.ua, більш відомий як Вільний Молодіжний Портал. Серед тих, хто представляв ВМГО ФРІ на цьому заході був і студент з м. Кам‘янець-Подільський.

Розуміючи, що якість знань, отриманих сьогодні, визначає якість життя завтра, тренери «Школи молодого лідера» намагалися дати максимально можливі, потрібні та важливі знання, що допомогли б молодіжним лідерам у подальшому не тільки ефективно протистояти вимогам та перешкодам майбутнього, а й вести за собою інших – кожного Нового Громадянина України завтрашньої.

Велику частину навчального часу було присвячено виступам тренерів із Нідерландів – Л. ван Фессем, Е. Вундерле, та К. Прінса, що викладали основи діяльності грандодавців, існування Європейського Союзу, характерних особливостей Європейської Народної Партії, що представляє найбільшу фракцію у Європарламенті. Частину їх виступу зайняло висвітлення важливості Лісабонської угоди (2007р.) та важливості самоідентифікації нації для її становлення та існування.

Завершальні тренінги проводились директором Інституту Політичної Освіти Андрієм Странніковим, що викладав принципи та техніку ведення переговорів та дебатів, позитивно відзначивши діяльність учасників при проведені практичного заняття, яке, виявилось не тільки корисним, а й жвавим та цікавим. Завершальний тренінг провів О. Солонтай, що реальними прикладами з життя підкріпив лекцію по комунікативним можливостям молодіжних громадських організацій, надавши безліч корисної інформації та незамінного досвіду.

Після серії тренінгів учасники здійснили візит до координаційного бюро європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України ті провели зустріч з його директором В. Трюханом. Наступним був візит до Міністерства Закордонних Справ України і зустріч з директором Полічтиного департаменту МЗС С. Ревою.

Завершальними став візит до Верховної Ради України та зустріч з Головою Комітету ВРУ з питань європейської інтеграції Б.І. Тарасюком.

Але «Школа молодого лідера» відзначається не лише наданням надзвичайно цікавого, важливого і корисного матеріалу молоді України, а й тим – що це цікавий захід, на якому збирається активна молодь з усієї України, зав’язуються нові, приємні та корисні знайомства, знаходяться друзі, що проживають по всій Україні. Наступна «Школа молодого лідера» буде проводитись влітку і обіцяє бути ще більш цікавою та масштабною.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
10 гостей