УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Про зняття в Кам'янці-Подільському з балансу жеків житлових будинків комунальної власності
Написал Ruslan Nazarets   
11.02.10

Згідно Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду»,ст.10 п.1«Утримання приватизованих квартир (будинків) здійснюється за рахунок коштів їх власників згідно з Правилами користування приміщеннями жилих будинків та придинкових територій, які затверджуються Кабінетом Міністрів України, незалежно від форм власності на них.»

п.1»Власники квартир багатоквартирних будинків є співвласниками допоміжних приміщень будинку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою і зобов'язані брати участь у загальних витратах, пов'язаних з утриманням будинку і прибудинкової території відповідно до своєї частки у майні будинку. Допоміжні приміщення (кладовки, сараї і т. ін.) передаються у власність квартиронаймачів безоплатно і окремо приватизації не підлягають.»

Керуючись даним Законом України, зважаючи на приватизацію квартир в одно- та двоповерхових будинках комунальної власності, виконавчим комітетом Кам’янець-Подільської міської ради 29 січня 2010 року прийнято рішення № 57 ”Про зняття з балансу КП ”Житловик”, КП ”ЖЕК № 2”, КПП ”Господар”, ЖКП ”Південь” житлових будинків комунальної власності” та надано статус ”приватних житлових будинків” в кількості 150 шт.

Повідомляємо , що з 1 березня 2010 року буде припинено надання послуг житлово-експлуатаційним підприємством щодо утримання будинку та прибудинкової території, тому договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, буде вважатися розірваним з даної дати.

Для уникнення непорозумінь щодо розрахунків за отримані послуги, мешканцям цих будинків необхідно звернутися до житлово-експлуатаційного підприємства для проведення звірки та погашення боргів у разі їх наявності, щоб уникнути стягнення в судовому порядку.

З метою вирішення питань по утриманню житлового будинку та прибудинкової території, власники квартир мають право створити об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). Консультації щодо створення об’єднання можна отримати у відділі розвитку житлово-комунального господарства міської ради (майдан Відродження, 1 кім. 405).

Співвласники будинку де не створено ОСББ, мають укласти договір про користування приміщеннями загального користування, що перебувають у спільній власності та визначення витрат на утримання будинку і прибудинкової території із визначенням уповноваженого співвласника (старшого будинку).

Власникам квартир, знятого з балансу житлового будинку, необхідно укласти договори з:

  • МРЕМ на отримання електричної електроенергії для освітлення місць загального користування (східцевих маршів, підвалів, );
  • КП ”Спецкомунтранс” на вивезення твердих побутових відходів.

Водночас інформуємо про те, що в зв’язку із набуттям будинком статусу ”приватного житлового будинку”, за будинком може бути закріплена земельна ділянка у межах норми встановленої Земельним кодексом України, у разі звернення до міської ради власників будинку із відповідною заявою.

Після закріплення земельної ділянки, власники будинку повинні звернутися в міськрайонне бюро технічної інвентаризації (МБТІ) для визначення частки квартири в загальній площі будинку та отримання Свідоцтва про право власності.

Адміністрація УЖКГ
  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 13