УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Cкладання плану туристичного бізнесу Кам'янця-Подільського на 2010 р.
Written by Ruslan Nazarets   
vivtorok, 16 lyutyy 2010

10 лютого в конференц-залі готельного комплексу «7 днів» відбулось розширене засідання Координаційної ради з питань туристично-екскурсійної діяльності міста, яке відкрив начальник управління міжнародних зв’язків та туризму Віктор Травінський.

Метою засідання було складання плану туристичного бізнесу на 2010 р.

Цього річ, під час проведення фестивалів місто відвідало більше ста тисяч туристів. Проте пан Травінський зазначив й про проблеми, що існують в галузі туризму, зокрема: транспортна проблема, підготовка кадрів. Зменшення туристів відбувається в результаті дії фінансово-економічної кризи.

Наступним взяв слово заступник голови міської ради Олег Демчук. За його словами за останніх десять років місто досягло значного розвитку й отримало низку грандів, що дало змогу фінансувати різноманітні проекти. Завдяки своїм здобуткам місто буде представлене на ЕКСПО - 2010 в Шанхаї.

Вже втретє звучить заява про те, що у місті над Смотричем буде створено асоціацію, що об’єднуватиме навколо себе представників туристичного бізнесу, а саме готельєрів та рестораторів. Впродовж двох років двічі були спроби створення такої громадської організації, але з нульовим результатом. Власник «Гала-готелю» Анатолій Ковальський заявив, що зараз вже можна говорити про фактичне створення такої організації, до якої увійшли кращі готелі та ресторани міста, які бажають в подальшому розвивати свій бізнес. Уже відбулося декілька зустрічей, де обговорювалися нагальні проблеми галузі, яких поки є чимало. Анатолій Володимирович переконаний, що туризм у нашому місті не буде мат перспективи доти, поки власники готельних комплексів, які вкладають мільйони в їх будівництво, не зрозуміють, що потрібно вкладати ще й в розвиток міста, його популяризацію, рекламу, фестивалі, щоб привабити сюди туристів. Чим більше буде заходів, тим краще для всіх. Але, на жаль, поки такого розуміння з боку більшості немає, тому і маємо картину: підтримкою масових заходів займається всього 4-5 чоловік, а результат доводиться ділити на всіх.

З словами пана Ковальського, планів у новоствореної асоціації є чимало, вже зараз проводяться збори, вносяться членські внески, які витрачатимуться на реалізацію цікавих проектів, яких у готельєрів є чимало.

Фестивальна агенція “Ратуша» склала приблизний кошторис вартості п’яти найбільших фестивалів, що потенційно можуть проводитися у Кам’янці-Подільському в 2010 році. За словами директора агенції Дмитра Назаренка, для того, щоб цього року у місті гідно провести відкриття туристичного сезону, «Технопарк кам’яного періоду», «День міста», «Аквадром» та «Терра героїку» необхідно 1 млн. 897 тис. грн. Крім того, є значна заборгованість за попередні фестивалі, тому «Ратуша» і досі не може сказати, які саме фестивалі будуть проводитися в місті в 2010 році, й чи взагалі щось буде проводитися. Адже окрім масштабних фестів є ще чимало державних свят, на святкування яких потрібно витрачати кошти з міського бюджету. Зокрема, Україна має гідно відзначити 65-річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

У 2010 році «Ратуша» планує основну увагу приділити глибшому вивченню міжнародного досвіду з проведення фестивалів, зокрема члени цієї організації збираються відвідати Іспанію та Чехію, а також Китай, де проходитиме «ЕКСПО-2010».

Нагадаємо, напередодні міський голова Анатолій Нестерук заявив, що не варто все сприймати так песимістично – фестивалі у Кам’янці обов’язково будуть, але про їх точну кількість можна буде сказати лише після затвердження бюджету. Такої ж думки дотримується і депутат міської ради Дмитро Васильянов, який на засідання координаційної ради з питань туристично-екскурсійної діяльності сказав, що депутатський корпус підтримуватиме виділення коштів на масові заходи, хоча кошторис доведеться передивитися і обійтися скромнішими цифрами, до того ж давно потрібно відійти від практики, коли фестивалі фінансуються з міської казни, це прерогатива бізнесу.

Засідання закрив Віктор Травінський, зазначивши про те, що всі пропозиції, що прозвучали не залишаться без уваги та будуть включені в план розвитку туризму на 2010 рік.

 
Discuss (1 posts)
Cкладання плану туристичного бізнесу Кам'янця-Подільського на 2010 р.   17.02.2010 [06:18:30]
#15974

You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
11 guests online