УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Засідання колегії управління культури Хмельницької області
Written by Administrator   
vivtorok, 23 lyutyy 2010

хмельницький театр ляльок18 лютого 2010 року в Хмельницькому академічному обласному театрі ляльок відбулось розширене засідання колегії управління культури, туризму і курортів обласної державної адміністрації з порядком денним «Про підсумки організаційно-творчої та фінансово-господарської діяльності установ культури, мистецтва і туризму у 2009 році та завдання по забезпеченню їх функціонування у 2010 році». Участь у колегії взяли завідувач відділу культури Кам'янець-Подільської міської ради О.Чорнобиль, директори закладів культури та початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів міста О.Шеремета, Л.Станіславська, В.Любецький, В.Синиця, Т.Щербина, І.Нетеча та В.Рябчук.

На засіданні, яке очолював начальник обласного управління культури, туризму та курортів М.Черкаський, неодноразово відзначалися досягнення в культурно-дозвіллєвій та господарській роботі закладів культури нашого міста.

Слід відзначити, що згідно показників кількісного та якісного складу кадрів працівників культури області, які займають посади керівників та спеціалістів, галузь культури Кам'янця-Подільського займає перше місце. Із 323 працівників, 317 – фахівців, тобто 98,1%, із них 31 – клубних працівників, 49 – бібліотечних, 51 – особи до 28 років.

Передовими наші заклади є і в наданні платних послуг, всього по місту надано послуг на загальну суму 1761,4 тис. грн. – це найбільший показник по області.

Значні успіхи окреслені в діяльності міського Будинку культури, в якому працює 30 клубних формувань, 6 з них для дітей, участь в них беруть 1764 учасники. Активно функціонують колективи, які носять почесне звання «народний аматорський». Їх в нашому місті – 13, учасників ансамблів – 428 осіб.

На високому рівні діють і публічні бібліотеки, які у 2009 році обслуговували 28,1 тис. користувачів, зареєстрували 206,9 відвідувань, провели 640 масових заходів. Книжковий фонд бібліотек налічує 328,7 тисяч примірників, у 2009 році у фонди надійшло ще 4,48 тисяч примірників. Протягом звітного року було видано 615,78 тис. примірників. В міській централізованій бібліотечній системі облаштовано 7 комп’ютерів з підключення до Інтернет-мережі.

Одним з найстаріших музеїв в Україні є Кам'янець-Подільський державний історичний музей-заповідник, фонди якого становлять 119480 експонатів. Щороку музей приймає понад 200 тисяч відвідувачів, проводить для них майже 9 тисяч екскурсій. Всю цю непросту роботу виконує лише 73 працівники. Крім того в місті існує ще 12 недержавних музеїв, які містять 3511 експонатів, проводять екскурсії, організовують лекції, масові заходи.

Високу оцінку очільника управління культури Хмельницької області М.Черкаського отримали і початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади. Це дитяча музична школа ім. Ф.Ганіцького, дитяча художня школа, дитяча хорова школа, дитяча школа мистецтв та школа мистецтв НВК №9. Всі вони у 2009 році успішно пройшли атестацію, отримали достатній рівень діяльності та визнані «атестованими». У дитячих музичних школах функціонують 47 учнівських та 10 викладацьких творчих колективів, які ведуть концертну діяльність, представляють наше місто на різноманітних фестивалях (від міських до міжнародних), беруть активну участь у проведенні міських масових заходів і свят. 53 вихованці шкіл естетичного виховання взяли участь у обласних та регіональних конкурсах та фестивалях, 13 учнів – у всеукраїнських, 21 – у міжнародних. Переможцями цих мистецьких проектів стали 44 учні ПСМНЗ.

Загалом, вся діяльність закладів культури міста визнана однією з кращих в області. Неодноразово мистецькі заклади та творчі колективи Кам'янця-Подільського ставились у приклад керівникам установ культури Хмельниччини. Тож, сподіваємось, що рік прийдешній принесе не менш вагомі здобутки для культпрацівників та нашого міста.

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
10 guests online