УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Інформація Кам’янець-Подільського міського центру зайнятості щодо стану ринку праці
Автор: Administrator   
26.02.10

державна служба зайнятості Протягом січня 2010 року в міському центрі зайнятості було зареєстровано 385 незайнятих громадян, що на 98 осіб менше відповідного періоду минулого року. Всього на обліку перебувало 2433 незайнятих громадян, з них 2184 мали статус безробітного, що на 363 особи менше в порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Вирішення проблем зайнятості населення ускладнюється незначним попитом на робочу силу. На 01.02.2010 року потреба підприємств, установ та організацій міста в працевлаштуванні склала 46 вакантних посад, на одне вільне робоче місце претендувало в середньому 42 особи. Практично немає попиту на інженерно-технічні спеціальності і посади службовців.

Серйозною проблемою при працевлаштуванні залишається невідповідність професійно-кваліфікаційного складу осіб, які шукають роботу наявним робочим місцям. Тому, намагаючись максимально використати наявні вільні робочі місця, центр зайнятості організовує професійне навчання. За звітний період на професійне навчання було направлено 38 безробітних. Усього проходило професійне навчання 227 безробітних, з них 143 особи віком до 35 років і 174 жінки.

Для більш повного забезпечення зайнятості громадян, їх матеріальної підтримки, служба зайнятості приділяє постійну увагу оплачуваним тимчасовим громадським роботам. Протягом звітного періоду в громадських роботах брали участь 47 осіб з числа незайнятого населення. Фінансування громадських робіт проводилось як за рахунок коштів підприємств так і за кошти ФЗДССВБ.

На організацію проведення тимчасових громадських робіт було витрачено з ФЗДССВБ 18,29 тис. грн.

Протягом січня 2010 року за сприяння служби зайнятості отримали роботу 214 незайнятих осіб, або 8,8% до усього незайнятого населення, яке перебувало на обліку в міському центрі зайнятості.

Протягом звітного періоду міський центр зайнятості отримав списки на вивільнення з 16 підприємств, організацій та установ міст,а де передбачалося скоротити 155 осіб. Найбільше з підприємств переробної промисловості - 56 осіб, державного управління – 71 особа, транспорту і зв’язку – 15 осіб, фінансової діяльності – 7 осіб, освіти – 2 особи. Фактично протягом січня 2010 року було вивільнено 12 осіб, або 7,7 % до передбаченого вивільнення. Найбільше працівників було вивільнено з таких підприємств як ЗАТ “Претль Кабель Україна” – 4 особи, ЗАТ „Харчовик” – 3 особи, ЦПЗ №2 „Укрпошта” – 2 особи, ЖЕО ТСЖББ – 2 особи.

У 2010 році на підприємствах усіх форм власності введено в дію нових робочих місць:

для найманих працівників у юридичних осіб – 28 нових робочих місць, для працівників у фізичних осіб-підприємців – 102;

для фізичних осіб-підприємців – 58.

Середній розмір допомоги по безробіттю станом на 01.02.2010 р. становить 549 грн.

Тривалість безробіття на кінець звітного періоду складає 6,9 місяців.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
15 гостей