УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Засідання виконавчого комітету, питання стосовно парковки в Кам`янці
Написал Administrator   
04.03.10

no tve 25 лютого відбулося чергове засідання виконавчого комітету. Серед 87 питань цікавими виявились наступні:

  • Про затвердження Правил паркування транспортних засобів
  • Про розгляд звернення перевізників та інформації управління економіки щодо перегляду тарифів

Фінансове управління міської ради доводить до відома, що з 1 березня 2010 р. вступить в дію Постанова Кабінету Міністрів України № 1342 «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів». Зазначаємо, що у відповідності до даної Постанови чітко сформовані визначення «відведених майданчиків для паркування» та «спеціально обладнаних майданчиків для паркування» та передбачено вимоги до їх облаштування:

Згідно діючого Положення про збір за парковку автотранспорту Згідно нових Правил паркування
Відведене місце для паркування – це місце для автостоянки автотранспорту, позначене дорожніми знаками згідно з Правилами дорожнього рухуП. 4 Відведені майданчики для паркування – майданчики для паркування, розміщенні в межах проїзної частини вулиці, дороги або тротуару та обладнанні відповідно до вимог даних Правил та Правил дорожнього руху
Спеціально обладнані місця – це місце для стоянки автотранспорту, позначене дорожніми знаками згідно Правил дорожнього руху, має тверде покриття (асфальт, бетон тощо), розмітку місць парковки та може мати огорожу, в тому числі тимчасову П. 4 Спеціально обладнані майданчики для паркування - майданчики для паркування, розміщенні поза межами проїзної частини вулиці, дороги або тротуару та обладнані відповідно до вимог даних Правил та Правил дорожнього руху
П. 10 Забороняється розміщення майданчиків для паркування на вулицях з двома смугами руху завширшки менш як 7,5 метра.
П. 13 Відведені майданчики для паркування позначаються дорожніми знаками та суцільною синьою (блакитною) смугою на проїзній частині і на бордюрі, який відокремлює проїзну частину від пішохідної.
З 01.01.2012 р. п. 14 і п. 16 : відведені майданчики обов’язково повинні бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менше як один автомат на 10 місць; На спеціально обладнаних майданчиках обов’язково повинні бути встановлені автоматичні в’їзні та виїзні термінали.

Згідно з Декретом Кабінету Міністрів України «Про місцеві податки і збори» ставка збору за припаркування автотранспорту встановлюється у розмірі 3% НМДГ (0,51 грн. за 1 год. паркування) у спеціально обладнаних місцях та 1 % НМДГ ( 0,17 грн.) – у відведених місцях. Рішенням сесії міської ради № 9 від 24.03.2009 р. визначено перелік зон платного паркування на території міста та визначено їх як спеціально обладнані, відповідно збір за паркування справляється в розмірі 0,51 грн. за 1 год. паркування. Виходячи з прийнятої Постанови – спеціально обладнані місця не можуть бути розміщенні в межах проїзної частини вулиці, дороги або тротуару, тобто необхідно внести зміни в :

  • рішення сесії міської ради «Положення про збір за парковку автотранспорту» – в частині визначення спеціально обладнаних і відведених місць;
  • рішення сесії міської ради «Про затвердження зон паркування автотранспорту» - визначити, що зони на території міста є відведеними, а не спеціально обладнаними.

За попередніми розрахунками, в 2010 р. очікувалось отримати до міського бюджету 229,9 тис. грн. Враховуючи зазначені зміни (тобто, якщо не 0,51 грн. буде йти в міський бюджет, а 0,17 грн.) очікувані надходження складуть близько 80 тис. грн., або лише 34,8% від прогнозу. Тобто, з набранням чинності Постанови, бюджет міста зазнає значних втрат. І взагалі, так як, при діючому тарифі 1,50 грн. - 0,17 грн. буде йти до міського бюджету, а 1,33 грн. буде залишатись оператору паркування – виникає питання: чи взагалі потрібен на території міста такий податок, затрати на адміністрування якого в 7 раз перевищують надходження до бюджету, адже це суперечить всім економічним і фінансовим законам.

Крім того, Згідно нових Правил паркування з 01.01.2012р. на відведених місцях обов’язкове встановлення паркоматів ( з розрахунку 1 паркомат на 10 місць). Вартість 1-го паркомата коливається приблизно від 3,5 до 7 тис. євро (40-80 тис. грн. ), крім того також коштує немалих грошей їх установка, програмне забезпечення та щомісячне обслуговування і інкасація. Так як на сьогоднішній день є 493 діючих парковочних місць – необхідно за 2 роки операторам паркування закупити 50 паркоматів. Навіть якщо операторам з кожної 1,50 грн. буде залишатись 1,33 грн. вони не зможуть за цей час їх закупити. Щоб залучити кошти у вигляді інвестицій та закупити паркомати, для повернення коштів необхідно встановити тариф на паркування зверх 5-ти грн. за 1 год., а це буде непосильним для мешканців такого невеликого міста, як наше. Тобто дана Постанова не передбачила неможливості запровадження таких правил паркування в невеликих населених пунктах, а розрахована на великі міста.

Враховуючи вищевикладене, фінансовим управлінням підготовлено та направлено звернення на Кабінет Міністрів України та Асоціацію міст і громад України із проханням внести такі пропозиції: для міст, населення яких не перевищує 200 тис. чол., не передбачати встановлення паркоматів і інших технічних засобів в обов’язковому порядку, а лише рекомендувати (тобто можна запроваджувати лише при наявності такої можливості) та взагалі внести зміни в законодавчі акти, що стосуються збору за парковку, а саме: запровадити збір за паркування автотранспорту не в залежності від обладнання місць паркування, кількості припаркованого автотранспорту і годин паркування, а в залежності від площі земельної ділянки, відведеної під майданчик для паркування (встановити чітку ставку за 1 кв.м. площі). В такому випадку буде мінімізовано вплив людського фактору на розмір збору і до місцевих бюджетів будуть надходити стабільні суми збору за припаркування автотранспорту.

Тарифи за паркування транспортних засобів на зонах, які обслуговує ПП Лях С.І.

Назва тариф за 1 год. паркування, грн.
1.Послуги за утримання й обслуговування місця паркування 0,99
2.Збір за паркування автотранспорту в місцевий бюджет (згідно з Декретом Кабінету Міністрів України «Про місцеві податки і збори № 56-93 від 20 травня 1993 р. зі змінами та доповненнями)0,51
3.Загальний тариф1,5

Про розгляд звернення перевізників та інформації управління економіки щодо перегляду тарифів

В кінці грудня 2009 року до виконавчого комітету надійшли звернення від перевізників ВАТ «Кам’янець-Подільське АТП-16808», ДП «Вєрон» та Спілки перевізників щодо підняття ціни за проїзд у міських маршрутках.

Управлінням економіки прийнято до розгляду надані розрахунки. Протягом січня поточного року проведено попередній порівняльний розрахунок, встановлено розбіжності по статтях витрат. Дане питання було детально опрацьоване на засіданні круглого столу 2.02.2010 р. за участю представників перевізників та управління економіки. За підсумками проведеної зустрічі 4.02.2009 р. перевізникам були направлені листи-запити надати підтверджуючі документи по статтях витрат розрахунків. На даний час таких підтверджень не отримано.

В даний час проводиться моніторинг завантаженості одного із маршрутів з метою отримання достовірної інформації щодо реального обсягу перевезених пасажирів та довжини пробігу однієї машини за день та відповідно за місяць, рік.

25 лютого 2010 року на засіданні виконавчого комітету розглянуто проект рішення «Про розгляд звернень перевізників та інформації управління економіки щодо перегляду тарифів» та прийняте відповідне рішення, яким надано доручення управлінню економіки здійснити розрахунки регульованого тарифу на перевезення пасажирів відповідно до Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженої Наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17.11. 2009 року № 1175.

Відповідно до п.1.7. вищезазначеного Наказу, нормативний розрахунок буде направлений на погодження до Мінекономіки та Мінтрансзв’язку України.

 
Обсуждение (1 комментариев)
Засідання виконавчого комітету, питання стосовно парковки в Кам`янці   05.03.2010 [09:25:40]
** Обговорення статті: Засідання виконавчого комітету, питання стосовно парковки в Кам`янці **

"при діючому тарифі 1,50 грн."
В центрі міста (не знаю за інші частини) минулого року було 2грн, в цьому вже 3грн!!!!!
Хто працює в якості таймера 1год??????
#16612

You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 16