УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
тарифи не піднімуть
Автор: Світлана   
24.03.10

19 березня відбулася майже двохгодинна нарада влади з перевізниками міста, за участі першого заступника міського голови Валерія Андруховича, заступника міського голови Олега Марунчака. На засіданні розглядались наступні питання:

- інформація щодо результатів моніторингу маршрутів міста та висновки управління економіки по тарифу перевезення;

- пільгове перевезення.

Начальник відділу промисловості та економіки комунальних підприємств, Гурська Майя Дмитрівна, проінформувала усіх присутніх про підсумки проведення обстеження маршрутів. За її словами, нині діючий тариф перевезення 1,50 - цілком рентабельний для нашого міста, і не має жодних підстав для його підвищення. Перевіряли маршрути № 1, 7, 8 і 13. За три дні було фактично перевезено 31140 пасажирів за 1166 рейсів, тобто, за один рейс перевозилось 26-27 пасажирів, що складає 112% завантаженості, тоді, як перевізники у своїх даних показують лише 90%. Крім того, перевізники не надали дані про найманих працівників, про кількість перевезених пасажирів та інші, які потрібні для перерахунку тарифу. 30% з них навіть не проходили техогляд в пільгові дні.

З такою заявою одразу не погодились працівники маршрутів, та наполягли на продовженні моніторингу решти маршрутів. Вони наголошують, що основна частина прибутку (40%) у них йде на запчастини. На цю заяву Майя Дмитрівна слушно поцікавилась доцільністю використання на маршрутах авто, які постійно ламаються.

Щодо пільгових перевезень, із своєю доповіддю до присутніх звернулася начальник управління праці та соціального захисту населення Надія Підскоцька. Вона повідомила про існуючу проблему: 331 тис.грн – саме стільки заборгувала держава перевізникам. Але й останні не зовсім чесно себе поводять. Часто трапляється так,що перевізники не виїжджають на маршрут у період пільгових перевезень, а звіти на відшкодування подають по закінченню свого виступу. Надія Костянтинівна запропонувала перевізникам піти назустріч владі та продовжити перевезення пільгових категорій населення до ухвалення бюджету України на 2010 рік. Довкола цього питання розгорались дискусії; перевізники намагались переконати присутніх у тому, що пільгові перевезення дуже збиткові і потрібно від них відмовитись, або хоча б скоротити до двух днів на тиждень.

Із своєю переконливою інформацією виступила і начальник фінансового управління Олександра Шевчук. Вона повідомила, що перевізникам за минулий рік, враховуючи більш-менш реальні дані мало бути відшкодовано державою більше ніж сто тисяч гривень менше, ніж вже відшкодували. Тому  ображатися вони не мають жодної причини.

Підводячи підсумки засідання, було вирішено продовжити моніторинги маршрутів для остаточного вирішення усіх питань, а також доручити транспортній службі перевірити ретельніше технічний стан маршруток.

Чудовий приклад подали жителі Львова, які спільною акцією викрили тих перевізників, які порушують умови конкурсу. То ж громаді під силу зробити умови перевезення достойними.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
22 гостей