УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Міська влада та громадські організації – партнери
Written by Alex Andrushchak   
sereda, 31 berezen` 2010

Кам’янець-Подільське міське самоврядування сприяє розвитку громадської активності суспільства, творчої ініціативи кам’янчан.

Тому, і від кожного з нас, безпосередньо, залежить яким стане місто, рівень соціальних послуг та навколишня атмосфера. Право громадян на свободу об’єднання є невід’ємним правом людини, закріпленим Загальною декларацією прав людини, і гарантується Конституцією та законодавством України.

Прикладом цього є наші міські недержавні громадські організації. Пригадавши історію, зазначу, що з метою залучення громадських організацій до надання соціальних послуг, було розроблено проект «Положення про міський конкурс проектів та програм неприбуткових організацій», який у 2007 році успішно стартував. Минулого року взяли участь в конкурсі 10 недержавних громадських організацій міста, які запропонували 16 проектів (15 – стали переможцями). На це було спрямовано 99 тисяч 973 гривень з міського бюджету. Саме за ініціативи управління праці та соціального захисту населення (начальник Підскоцька Н.К.) запроваджувалась в життя мрія об’єднань однодумців – патріотів міста. Та не все так просто. Отримав кошти, будь-ласкавий, прозвітуй про їхнє спрямування.

Тому, 10 березня відбулось засідання конкурсної комісії (голова, заступник міського голови Демчук О.В.), який заслухав звіти керівників програм та проектів даних недержавних організацій. Всі надані кошти використані за призначенням, згідно кошторису та плану використання бюджетних коштів.

Вперше, спільно ТПО УТОС «Промінь» (голова Повозніков А.Г.) та УВП УТОС, спрямували кошти на проект спортивно-оздоровчої реабілітації для незрячих, дитячий союз «Паросток» запровадив проект «Школа активної соціальної орієнтації за здоровий спосіб життя». Для реабілітації кам’янчан ХБФ «Хесед Бешт» (директор Шорник М.А.) запровадив проект «Денний стаціонар», ГО «Центр освітньої політики» запровадив проект «Прийми рішення – пройди тест» (спрямований проти СНІДу) та випустив каталог громадських організацій міста. Товариство «Вісбаден-Кам’янець-Подільський» за допомоги міських коштів продовжило роботу благодійної їдальні «Три лілії», а організація інваліді «Гармонія» (голова Безпалько Н.) порадувала наші очі власно виготовленими сувенірними виробами.

А ще багато патріотичних проектів: міська організація ветеранів війни (голова Рогаль Л.Е.) видала книгу «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», міськрайонне товариство інвалідів (голова Сосновська Т.Г.) втілило у життя проект «Співвітчизнику, підстав плече». А міська організація «Діти війни» -проект «Чуття єдиної родини в розвитку співдружності громадських організацій». Більше двох годин на моніторингу демонструвались досягнення та результати роботи, які були б значно гірші, якби не партнерські стосунки влади та громадськості.

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
12 guests online