УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
25 березня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Кам'янець-Подільської міськради
Автор: Alex Andrushchak   
02.04.10

25 березня відбулося чергове засідання виконавчого комітету. Серед 88 основних та 6 додаткових питань цікавими виявились наступні:

Про організацію роботи з подолання дитячої бездоглядності в місті.

Служба у справах дітей Кам’янець-Подільської міської ради забезпечує на території міста реалізацію державної політики щодо соціально-правового захисту дітей, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності.

За інформацією, наданою управлінням статистики, станом на 01.01.2009 р. в місті Кам’янці-Подільському проживає 17 167 осіб віком від народження до 18 років.

    На обліку служби у справах дітей перебуває 158 дітей, в т.ч.:
  • дітей, що виховуються в неблагополучних сім’ях, потерпіли від насилля в сім’ї та систематично самовільно залишають місця постійного проживання - 54
  • дітей-сиріт - 32
  • дітей, позбавлених батьківського піклування - 72

У службі у справах дітей створено єдину електрону інформаційно-аналітичну систему "Діти", яка забезпечує повний та всебічний облік інформації про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах.

У порівнянні з 2008 роком підліткова злочинність знизилась на 22,5%. Проте вже у 2010 значно збільшилася ( станом на березень місяць-1 злочин e 2009 р. -10 в поточному).

У 2009 році проведено 36 рейдів, в ході яких виявлено 18 дітей. В поточному році проведено 6 рейдів, під час яких виявлено 4 дітей, яких повернуто в сім’ї.

У 2009 році обстежено умови проживання дітей у 65 неблагополучних сім’ях, 4 дітей вилучено з місць, де їм загрожувала небезпека життю та здоров‘ю. У 2010 обстежено умови проживання у 9 дітей. За злісне ухилення від виконання батьківських обов’язків у 2009 році з ініціативи служби у справах дітей та прокуратури міста міськрайонним судом позбавлено батьківських прав 9 батьків.

В місті функціонує 4 прийомні сім’ї, у яких виховується 5 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування; у ДНЗ №17 - група притулку для дітей віком від 2 до 7 років, позбавлених батьківського піклування, у яку в 2009 році було влаштовано 37 дітей, які опинилися у надзвичайно складних умовах, в цьому році влаштовано 9 дітей. . У 2009 році кількість покинутих дітей у пологовому будинку зменшилась до 1. У 2008 році було 3 дітей, від яких відмовилися у пологовому будинку, 2 - повернуто біологічним батькам. Начальник служби у справах дітей звернулася до членів виконавчого комітету з проблемою, що стосується житла для дітей—сиріт. Було вирішено направити листи-звернення до Уряду, Прем’єр-міністра щодо вирішення такого важливого питання.

Крім того, було вирішено питання про тимчасове забезпечення населення міста наркотичними та психотропними препаратами міською лікарнею №1. Також, погоджено питання щодо проведення у квітні - травні 2010 року призову на строкову військову службу громадян України, які до дня відправки у військові частини досягли 18 років і не мають права на відстрочку та громадян старшого призовного віку, які втратили право на відстрочку від призову на строкову військову службу.

Начальником управління праці та соціального захисту населення Надією Підскоцькою погоджено питання про надання одноразової допомоги в’язням концтаборів та гетто до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів, який вшановують 11 квітня.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
10 гостей