УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Проблема побутових відходів у Кам’янці-Подільському
Written by Alex Andrushchak   
vivtorok, 06 kviten` 2010

Серед численних проблем розбудови незалежної України та впровадження концепції сталого розвитку, катастрофічних масштабів набуває питання поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ). Мільйони тон відходів, брак коштів та відсутність стратегічного бачення шляхів подолання проблеми – основні фактори, що стримують подальший суспільний добробут і вимагають адекватного реагування.

Проблема полягає в тому, що відходів стає дедалі більше і якщо не навчитися управляти цими потоками, вони поставлять крапку на подальшому гармонійному, або сталому розвитку суспільства. Наша найголовніша вада – недостатнє усвідомлення суспільної відповідальності за стан довкілля, занепад культури поведінки населення, яка майже не формується та відкладається на невизначений час, ми бачимо, що кількість відходів зростає набагато швидше, ніж кількість людей.

Питання побутових відходів у Кам’янці-Подільському на сьогодня є одним із найгостріших. У стінах Кам’янець-Подільської міської ради часто обговорюється ця тематика, першочергові завдання - привчити кожного кам’янчанина до первинного сортування сміття, удосконалити його вторинну переробку та звести в єдиний процес сортування сміття, його переробку і спалювання відходів. Проте, зрушити з місця проблему не так просто. Багато чого втрачено, стрімко падає культура поведінки населення, відсутні механізми формування суспільної свідомості, виховання молоді зазнало серйозних втрат.

Одне з політичним гасел минулих виборів: «не словом, а ділом», сьогодні, саме так і працюють комунальні служби міськвиконкому щодо санітарної очистки міста в рамках місячника з озеленення, благоустрою міста та проведення Дня довкілля і підготовки до святкування Великодня, адже це і є складовою охорони природи.

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
24 guests online