УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
«Круглий стіл» на тему „Обговорення змін до Положень про центри”
Автор: Alex Andrushchak   
08.04.10

23 березня 2010 року за ініціативи управління праці та соціального захисту населення проведено «круглий стіл» на тему „ Обговорення змін до Положень про центри” з головами громадських організацій інвалідів, ветеранів та пенсіонерів.

На засіданні «круглого столу» начальник управління праці та соціального захисту населення презентувала зміни до Положень про соціальний центр «Надія» та ЦМСР «Довголіття». Внесеними змінами збільшено коло осіб, які матимуть право на отримання соціальних послуг - це інваліди 3 групи (незалежно від причини інвалідності), хворі (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги; громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв'язку з безробіттям і зареєстровані в державній службі зайнятості як такі, що шукають роботу, стихійним лихом, катастрофою (і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку, інвалідів), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей за останні шість календарних місяців, що передують місяцю звернення, нижчий ніж встановлений законом прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність. Структури центрів будуть приведені у відповідність до діючого законодавства.

Запрошені на «круглий стіл» голови громадських організацій, які об’єднують ветеранів, пенсіонерів, «чорнобильців», осіб з особливими потребами взяли активну участь в обговорені внесених змін до Положень про центри. В ході засідання прийняті такі рекомендації:

  1. Схвалити зміни, внесені до «Положення про соціальний центр «Надія» та «Положення про центр медико – соціальної реабілітації інвалідів, ветеранів війни та пенсіонерів «Довголіття».
  2. Звернутись до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної ради України, з проханням внести зміни до чинного законодавства, якими передбачити надання безкоштовних послуг тер центрами особам, які отримували їх до введення в дію постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2009 р. №1417.
  3. Звернутись до центральних органів влади про запровадження «монетизації» пільг на проїзд.
  4. Дотримуватись індивідуального , персоніфікованого підходу до кожного користувача послуг, в першу чергу неодинокого, малозабезпеченого.
  5. Зберегти діючу систему надання послуг в місті.

Зазначені рекомендації всі присутні схвалили своїми підписами.

А 25 березня 2010 р. проекти Положень про центри та рекомендації схвалені на засіданні постійно діючої депутатської комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
11 гостей