УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Участь у святі «Відкриття туристичного сезону» в Кам'янці-Подільському
Автор: Alex Andrushchak   
19.04.10

23-25 квітня у Кам’янці-Подільському вп'яте відбуватиметься урочисте відкриття туристичного сезону. Метою такого заходу є популяризація туризму серед мешканців міста, залучення їх до активної участі у святі «Відкриття туристичного сезону». А також презентація туристичних можливостей унікального середньовічного міста-острова з його численними архітектурними і ландшафтними пам’ятками та інфраструктурою, що постійно розвивається. Значний потенціал для розвитку туризму мають і рекреаційні можливості Кам’янеччини. Тому логічно, що останнім часом місто та район об’єднують свої зусилля для створення єдиного туристичного продукту. Прикладом такої співпраці є спільна організація відкриття туристичного сезону.

13 квітня у прес-центрі міської ради відбувся брифінг за участю заступника міського голови Олега Демчука, начальника управління міжнародних зв’язків та туризму міської ради Віктора Травінського, начальника відділу культури та туризму РДА Алли Бец, власника «Гала-готелю», представника «Відкритої Асоціації готельєрів та рестораторів Кам’янця-Подільського» Анатолія Ковальського. Основною метою зібрання стала презентація для представників місцевих ЗМІ програми «Відкриття туристичного сезону -2010» та інформування про цьогорічні особливості його організації.

Вперше ініціатором проведення відкриття туристичного сезону виступила новостворена громадська організація «Відкрита Асоціація готельєрів та рестораторів Кам’янця-Подільського», які взяли на себе левову частку фінансових витрат. Також організаторами заходу виступають «Асоціація туроператорів та турагентів міста», «Подільська гільдія ремісників», «Ліга екскурсоводів», управління міжнародних зв’язків та туризму міської ради, відділ культури та туризму РДА, інформаційне агентство «ВЖЕ інфо», тобто всі ті, кому небайдужий розвиток нашого регіону, популяризація його на теренах України та за її межами. Захід відбувається за підтримки міського голови Анатолія Нестерука.

Очікується, що на відкриття туристичного сезону приїдуть представники провідних туроператорів України, директори регіональних інформаційно-туристичних центрів, центральні та регіональні ЗМІ. Вже підтвердили свою участь близько 60 осіб. Загалом очікується приїзд понад 100 офіційних гостей, які так чи інакше причетні до туристичного бізнесу. Проте організатори роблять акцент на тому, що даний захід робиться перш за все для кам’янчан. Як зауважив Анатолій Ковальський: «Ми хочемо, щоб для мешканців міста це свято стало в один ряд з Днем міста, 9 Травня, адже ми всі живемо в унікальному куточку України, який має значний туристичний потенціал, ми всі пишаємося нашим Кам’янцем, запрошуємо сюди гостей, знаємо безліч легенд про його історію, отже, це справді свято всіх нас». Саме тому програму продумано таким чином, щоб кам’янчани та мешканці району могли стати активними учасниками більшості заходів. Запрошуємо всіх узяти участь в урочистому відкритті туристичного сезону. У програмі унікальна військова костюмована муштра та постріл головної гармати міста, підняття повітряної кулі, можливість покататися та сфотографуватися на єдиній в Україні екскурсійні бойовій машині (БРДМ), а також пригощання від кращих ресторанів міста та садиб району стравами подільської кухні. Буде зроблена спроба «запатентувати» за містом українські голубці. Конкурсна комісія обере кращі голубці, рецепт яких і стане фірмовим для Кам’янця-Подільського: після відкриття туристичного сезону такі голубці з’являться в меню всіх ресторанів, які входять до Асоціації. Також під час заходу буде офіційно презентовано «Сувенірне містечко», де проходитимуть майстер-класи провідних ремісників Поділля та України. Впродовж суботи на площі біля Ратуші триватиме концертна програма за участю троїстих музик, військового оркестру, муніципального духового оркестру, кращих виконавців і колективів міста та району.

Усіх тих, хто любить спорт, організатори запрошують взяти участь у велопробігу «Кам’янецька весна», клуб “Веломан» надасть безкоштовно усім бажаючим професійні велосипеди для змагань. Переможці отримають призи та премії. Також можна буде взяти участь у козацьких розвагах (армреслінг, гирьовики, змагання на колоді тощо).

У рамках заходу відбуватиметься третій фестиваль скульпторів «Petromania -2010», учасниками якого стань кращі скульптори України та закордонні гості. У парку «Гала-готелю» можна буде побачити нові скульптури, поспілкуватися з майстрами. Запрошуються всі ті, хто цінує мистецтво. Однім із заходів «Petromania - 2010» буде конкурс дитячого малюнку «Кам’янець –острів скарбів». До участі запрошуютьcя талановиті діти міста та району, роботи яких можуть претендувати на нагороди. Кращі з кращих отримають грошові премії від спонсорів. Продовженням цього конкурсу має стати благодійний аукціон, на якому продаватимуться роботи юних художників. Кошти від аукціону будуть спрямовані на благодійні цілі. Планується, що аукціон пройде під час Дня міста.

За ініціативи міського голови Анатолія Нестерука у суботу всі діти міста та району зможуть безкоштовно відвідати фортецю. Організатори звертаються до представників ЗМІ з проханням підтримати даний фестиваль, разом популяризувати його серед кам’янчан.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
5 гостей