УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
Презентація сувенірного містечка в Кам'янці-Подільському
Написал Alex Andrushchak   
28.04.10

Одним із центральних заходів «Відкриття туристичного сезону - 2010» була презентація сувенірного містечка, концепція якого була запропонована ГО «Подільська гільдія ремісників». В основі ідеї – створення мініатюрних копій кращих архітектурних надбань середньовічного Кам’янця-Подільського. Відповідно до творчого задуму, згодом має з’явиться 50 «будиночків». На сьогодні готовими вже є 26 малих архітектурних форм та вхідна арка. Містечко створено для того, щоб упорядкувати торгівлю сувенірами у Старому місті, привести її в цивілізоване русло. У торговому ряду мають змогу реалізовувати свою продукцію ремісники Поділля. Автором ідеї сувенірного містечка є Ігор Чесноківський.

У рамках презентації сувенірного містечка відбулися майстер-класи з народно-ужиткового мистецтва. Ремісники з міста Кам’янця-Подільського та району, Тернополя, Борщова та Дунаївців впродовж дня навчали гостей фестивалю тонкощам бісероплетіння, вишивки, виготовлення художніх свічок, різьби по дереву, писанкарству та керамічному мистецтву.

ГО «Подільська гільдія ремісників» заснована у 2009 році і основною метою її діяльності є відродження та популяризація ремесел та культури середньовіччя в місті Кам’янці-Подільському, об’єднання сучасних ремісників в гільдію та створення культурного осередку.

Очолює «Подільську гільдію ремісників» Георгій Остафій. За майже рік роботи гільдією не лише впроваджено ідею сувенірного містечка, а й відновлено роботу Вірменської криниці як виствкової зали, організовано 7 худодніх виставок. Майстри гільдії долучалися до підготовки українського стенду для виставки «ЕКСПО-2010», яка з 1 травня розпочне свою роботу у Шанхаї. «Місто натхнення» - один із відеороликів, підготовлених для Шанхаю, був знятий про роботу однієї з майстринь гільдії – Алли Вострякової – молодої художниці, які працює у жанрі пластилінового живопису.

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 12