УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Безпечні умови праці – запорука високої її продуктивності
Автор: Ruslan Nazarets   
29.04.10

Головною метою державної політики України в сфері охорони праці є збереження життя, здоров'я і працездатності людини у процесі трудової діяльності. Зараз наша країна, як і багато інших держав світу, переживає складні часи фінансово-економічної кризи. Однак, за будь-яких обставин конституційне право працівника на належні, безпечні та здорові умови праці повинно забезпечуватись роботодавцем і бути предметом особливої турботи та контролю держави. В нашому місті цю функцію виконують органи місцевого самоврядування.

Протягом звітного періоду працівники органів міської ради сприяли виконанню заходів міської «Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища у м. Кам’янець-Подільському на 2007-2011 роки», попередженню нещасних випадків невиробничого характеру та покращення безпечної життєдіяльності кам’янчан.

В 2009 році проведено 4 засідання координаційної ради з питань безпечної життєдіяльності населення міста, (голова ради – начальник управління праці та соціального захисту населення Підскоцька Н. К.) на яких розглянуто 11 питань і заслухано 12 керівників та посадових осіб підприємств і організацій.

Особлива увага зверталась на організацію роботи по дотриманню нормативно-правових актів з охорони праці, протипожежних, санітарних правил, інших вимог законодавства на підприємствах житлово-комунального господарства; на безпеку при користуванні газом в закладах торгівлі, громадського харчування та на пересувних торгівельних точках; на профілактичну роботу щодо недопущення травмування дітей під час літніх канікул; на безпечну експлуатацію паркових атракціонів та належне утримання дитячих ігрових майданчиків. Проаналізована робота відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків в м. Кам’янець-Подільський. З метою попередження травматизму прийнято відповідні рішення та доведено до керівників підприємств, організацій, установ. Значна частина рекомендацій виконана, на що одержані відповіді.

З метою контролю умов та охорони праці проведено 41 перевірку на підприємствах міста, в тому числі 36 - спільно з органами державного нагляду. Керівникам вручено рекомендації та приписи щодо усунення виявлених порушень, на виконання яких розроблені плани заходів.

В 2009 році в місті зареєстровано 26 нещасних випадків, пов’язаних з виробництвом, що на 9 випадків більше в порівнянні з 2008 роком. З смертельним наслідком - 2. Основні причини нещасних випадків носять організаційний характер, 18 випадків - (75% від загальної кількості) та психофізіологічний 6 випадків - (25%). В І кв. поточного року – 5, що на 2 нещасні випадки менше.

Надано консультативно-методичну допомогу 78 керівникам підприємств і організацій міста, перевірено розділ «Охорона праці» в 46 колективних договорах, висвітлено 14 раз питання в засобах масової інформації стосовно охорони праці та безпечної життєдіяльності населення.

З метою зручності для працівників в місті організовано навчання з питань охорони праці. Комісія, створена рішенням міськвиконкому, прийняла іспити в 527 посадових осіб підприємств, установ та організацій міста та району (голова комісії - начальник управління праці та соціального захисту населення Підскоцька Н. К).

Під час організації перевірок з якості проведення атестації робочих місць за умовами праці особлива увага звертається на надання пільг та компенсацій працюючим за роботу в шкідливих умовах праці.

Так, у 2009 році було здійснено контроль за дотриманням законодавства з умов праці на 32 підприємствах, з них - на 21 підприємстві спільно з органами Держпромгірнагляду та іншими органами державного нагляду. Підлягає атестації 101 робоче місце на 31 підприємстві. В І кв. цього року атестовано 18 робочих місць.

Необхідно відзначити роботу з охорони праці на Кам’янець-Подільський філії ВАТ “Хмельницькгаз” КП « Міськтепловоденергія», ВАТ «Модуль», ТзОВ “Рокор ЛТД””, комунальне підприємство “МШД”, ТМ «Вікно плюс», ПП «Хліб Поділля».

Незважаючи на значні зусилля, технічні, організаційні й матеріальні ресурси, що спрямовуються на попередження травматизму, викорінити це явище, як з виробництва, так і з побуту не вдається. Для покращення ситуації в цьому напрямку необхідне об’єднання зусиль населення щодо збереження свого здоров’я та життя з бажанням і фінансовими видатками роботодавців, капіталовкладеннями влади в безпечні умови праці та безпечне середовище міста. З покращенням економічної ситуації в місті відбуватимуться позитивні зміни в безпеці життєдіяльності його населення.

Працювати без аварій, знизити рівень професійних захворювань, допомогти створити доскональну систему охорони праці, знати проблеми міста, передбачити та запобігти травмування співвітчизників – основне наше завдання.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
924 гостей