УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нет событий
У Кам’янці-Подільському відбувся скульптурний симпозіум «PETRAMANIA»
Написал Alex Andrushchak   
30.04.10

Утретє у Кам’янці-Подільському відбувся скульптурний симпозіум «PETRAMANIA», який об’єднав навколо себе скульпторів-професіоналів та митців, які хочуть працювати у жанрі садово-паркової скульптури. У попередніх симпозіумах брали участь скульптори з Польщі, Придністров’я, Литви. Цього року учасниками «PETRAMANIA» стали виключно українці. Планувалося, що приєднаються майстри з Польщі, але у зв’язку з трагічними подіями, що трапилися у них в країні, вони не змогли приїхати.

Учасниками скульптурного симпозіуму стали: знані в місті та далеко за його межами родина Кляпетур: Іван (батько) та Сергій (у 2009 році Сергій Кляпетура разом з Орестом Дзиндрою, Петром Романюком перемогли у найвідомішому і найбільшому у світі фестивалі снігової скульптури, що кожного року відбувається у Квебеку (Канада), відома творча родина Кліщів – Андрій, Роман і Богдан, Порчинський Вадим, Полятинчук Славко, Савчук Арсеній, Блаута Максим, Лукс Анжеліка, Потрогош Ян (Ужгород), Романюк Петро (Київ), Дзиндра Орест (Львів), Настюк Андрій (Борщів). Організатори симпозіуму – «Гала-готель», громадська організація «Арт простір»

Темою цьогорічного симпозіуму стала «Ліхтарі та лавочки», тобто митці отримали завдання запропонувати оригінальні творчі рішення для лавочок та ліхтарів, які є невід’ємною частиною будь-якого парку. У своїх роботах скульптори використовували синтез матеріалів: це і подільський камінь вапняк, і кремній, і доломіт, а також дерево, метал, скло. Готові вироби можна буде побачити в парку «Гала-готелю».

Трохи фото про цьогорічну Петраманію від Blacky - http://info.kp.km.ua/component/option,com_fireboard/Itemid,69/func,view/id,17923/catid,5/limit,20/limitstart,20/lang,uk/#17980

  Нет комментариев.
You need to login or register to post comments.
< Пред.   След. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Каменец-Подольский
Блог
Политика
Коммуналка
Статьи
Каталог предприятий
Фото
Поиск на сайте
Открытки
Форум
Фестивали
Карта сайта
Веб-мастеру
Группы
Гостевая книга
Бронирование гостиниц
Партнеры сайта
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
Сейчас на сайте:
Гостей - 5