УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Порядок присвоєння почесного звання України 'Мати-героїня'
Автор: Ruslan Nazarets   
20.05.10

Відповідно до Закону України "Про державні нагороди" почесне звання України є державною нагородою і є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною.

Згідно з Положенням про почесні звання України, затвердженим Указом Президента України від 29.06.2001 р. № 476/2001 почесне звання України "Мати-героїня" присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених в установленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей в сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Висунення кандидатур до присвоєння почесного звання здійснюється гласно за місцем роботи особи, яку представляють до нагородження, у трудових колективах установ, організацій, підприємств, незалежно від типу, форми власності та господарювання.

Клопотання про присвоєння почесних звань, які порушуються органами місцевого самоврядування, подаються Президентові України через відповідні обласні державні адміністрації.

Подання про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» вноситься Президентові України обласними державними адміністраціями, творчими спілками та об’єднаннями громадян.

Клопотання, які порушуються творчими спілками, об’єднаннями громадян, мають бути попередньо погоджені з відповідними обласними державними адміністраціями.

Особлива увага при підборі кандидатур звертається на духовні, моральні та громадські якості осіб, які представлені для нагородження почесним званням України "Мати-героїня", та членів їх сімей.

Статтею 150 Сімейного кодексу України визначено обов'язки батьків, а саме:

  1. Батьки зобов'язані виховувати дитину в дусі поваги прав та свобод інших людей, любові до своєї сім'ї та родини, свого народу, своєї Батьківщини.
  2. Батьки зобов'язані піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.
  3. Батьки зобов'язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.

Виходячи з вищевикладеного, багатодітні матері, діти яких були засуджені умовно або знаходились в місцях позбавлення волі, а також без поважних причин (інвалідність дитини, за станом здоров'я тощо) виховувались в інтернатних закладах або знаходились під опікою, не мають підстав для порушення клопотання про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня».

Перелік документів, що необхідні багатодітній матері для надання її кандидатури для нагородження почесним званням України «Мати-героїня»:

  1. Копія паспорту матері (1, 2, 11 стор.).
  2. Копії свідоцтв про народження дітей (по 2 екземпляри). Якщо мати змінювала шлюбне прізвище (в свідоцтвах про народження дітей зроблено запис на інше прізвище) - відповідно свідоцтво про шлюб або розлучення.
  3. Рішення виконавчого комітету або витяг з протоколів засідань трудових колективів підприємств, установ, організацій, на яких було прийнято рішення про висунення кандидатури до відзначення.
  4. Довідка про склад сім’ї.
  5. Характеристика з місця роботи матері.
  6. Копії грамот, дипломів, інших документів, що підтверджують заслуги матері та дітей.
  7. Копії дипломів про освіту матері та дітей.
  8. Автобіографія.

В місті Кам'янці-Подільському проживає понад 160 матерів, які народили 5 і більше дітей. Протягом 2006-2010 років виконавчим комітетом міської ради піднято клопотання про нагородження почесним званням України «Мати-героїня» 56 кам’янчанок. Нагороджено званням 21 жінку.

Консультацію з питань присвоєння почесного звання «Мати-героїня» Вам можуть надати за адресою: 32300 м. Кам'янець-Подільський, майдан Відродження, 1, каб. 105, Відділ у справах сім'ї та молоді міської ради, тел.: 5-15-90.

  Коментарі відсутні.
Вам необхідно авторизуватись або зареєструватись, щоб розміщувати коментарі.
< Попер.   Наст. >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
сторінку переглядають:
16 гостей