УкраїнськаРусскийEnglish
Кам'янець-Подільський
Переказати кошти для допомоги Збройним Силам України з платіжної картки (Національний банк України)
 
Пульс Кам'янця-Подільського на Facebook - група Камянець-Подільський Онлайн
 
У календарі:
Нема подій
Виконання робіт по підготовці житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період
Written by Ruslan Nazarets   
p'yatnytsya, 28 traven` 2010

В зв'язку з початком в травні 2010 р. виконання робіт по підготовці житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 p.p. дуже актуальним стає питання оплати споживачів за надані житлово-комунальні послуги.

В місті розроблені і погоджені міськвиконкомом організаційно-технічні заходи підготовки міського господарства до роботи взимку. В літній період передбачається виконати великий об'єм робіт, особливо на об'єктах житлово-комунального господарства.

Тільки для підготовки до експлуатації в осінньо-зимовий період 552 житлових будинків комунальної власності необхідні кошти в сумі 2 543 тис. грн.

Щоб якісно і вчасно підготувати житлові будинки до зими необхідно виконати і значні об'єми ремонтних робіт покрівель, водозливних пристроїв, відмосток, засклення вікон сходових кліток, ремонт вхідних дверей, теплоізоляцію і ремонт мереж та інше. Виконання цих робіт можливе лише за умови вчасної оплати мешканцями за надані житлові послуги.

На жаль на сьогодні мешканці житлових будинків заборгували житлово-експлуатаційним підприємствам 3 565 тис. грн. Цієї суми більше чим достатньо, щоб протягом літнього періоду привести в належний стан житлові будинки.

Більшість мешканців справно розраховуються з боргами і дякуючи цьому житлово-експлуатаційні підприємства виконують основні обсяги робіт по належному утриманню житлових будинків та прибудинкових територій. Але для виконання всіх запланованих робіт цього замало.

Нa сьогодні склалася ситуація при якій житло утримується за рахунок тих мешканців, які вчасно розраховуються з ЖЕП. Ті ж мешканці квартир, які місяцями, а то й роками, не оплачують житлові послуги безсоромно живуть в будинку за рахунок своїх сусідів.

Житло-експлуатаційні підприємства вживають відповідні заходи до злісних неплатників. Так тільки в поточному році прийнято 139 рішень суду про примусове стягнення заборгованості. Підготовлено і подано до суду ще 126 позовів.

З червня 2010 р. комунальне підприємство «Житловик» підключає до стягнення боргів спеціальну колекторську фірму, яка має значний досвід в цій справі.

Мешканцям, які мають велику заборгованість, обмежується надання будь яких адресних послуг з боку ЖЕП.

Найближчим часом передбачається прийняття Верховною Радою України нового Житлового Кодексу України, в якому будуть виписані відповідні санкції до неплатників, аж до застави власної квартири в рахунок боргу.

То ж закликаємо мешканців житлових будинків вчасно розраховуватися з житлово- експлуатаційними підприємствами за надані житлові послуги і пам'ятати, що якість і повнота наданих послуг напряму залежать від оплати за ці послуги.

  No Comments.
You need to login or register to post comments.
< Prev   Next >

Дизайн та розробка Logic Land Ltd.

Меню
Кам'янець-Подільський
Блог
Політика
Комуналка
Статті
Каталог підприємств
Фото
Пошук на сайті
Листівки
Форум
Фестивалі
Карта сайта
Веб-майстру
Групи
Гостьова книга
Бронювання готелів
Партнери сайту
Інформери
Кам'янець-Подільський online
Обмін лінками - отримати код »


Фото
Експорт новин
Новини (RSS 1.0)
Новини (RSS 2.0)
Блог (RSS)
Форум (RSS)
Хто на сайті?
We have
10 guests online